icon

Čakanie u doktora s malým bábätkom

11. feb 2022

Ahojte ide sa len vykecat, dnes som bola u diabetologa. Mala som termín na kontrolu, v tehotenstve som mala cukrovku. Ambulanciu majú na 1. Poschodí. A kočíky musia zostať na prízemí. Ja som tam bola aj s moju 8 mesačnou malou dámou. Cukor mi vyšiel zvýšený. Tak museli robiť zasa ten test s tou sladkou vodou. Brali mi krv 2x po hodine. Malá bola nervózna. Hladná potom unavená. Ja som ju držala na rukách Tak aj zaspala. Keď mi sestrička brala krv Tak sa zobudila.

Potom už zostala hore a nervózna. Este sme čakali na doktora, ktorý mal zhodnotiť výsledky. Čakali sme ešte hodinu. Ja som to už nevládala ani fyzicky ani psychicky. Bola unavená, hladná a mala revala ako túr. Uz to boli dobre 3 hodiny. Tak im vravím ze sa necítim dobre a ze sa im ozvem.

Tak by mi bodlo keby sa tam mohlo s kočíkmi alebo by som mohla malú u niekoho na tie 3 hodky nechať.

Teraz mam zo seba zlý pocit, ze som to nezvládla.

Strana
z2
autor
11. feb 2022

@loginexistuje doktor mi volal večer, že výsledky sú hraničné a ze mam ísť o rok zasa na kontrolu. Je to zatiaľ pre-diabetes. Tak je to vybavene.

autor
11. feb 2022

@janinah my máme rodinu 1000km ďaleko. Opatrovateľku? Nechcem mať cudziu ženu doma s deťmi. Susedia sú studenti alebo pracujúci a ani ich veľmi nepoznám. Kamarátky ktoré mam tiež pracujú.
Doktor keď lieči tehotenský diabetes musí počítať s tým ze mu tam príde matka aj s dieťaťom na kontrolu.

daniela2202
12. feb 2022

Práveže klobúk dolu, s tou maličkou toľké hodiny.... čo si mala celkom odpadnúť

dominika1234567891
12. feb 2022

@marzuz89 pri piti tej sladkej vody je nutne sediet v cakarni, minimalizovat pohyb, aby boli vysledky presne

basska_b
12. feb 2022

Ja som na tuto kontrolu po tehotenstve s cukrovkou preeeeesne z toho dovodu nesla... takze chapem, ze to bolo strasne narocne .. nemala som nejaku zavaznu cukrovku, len mierne zvysenu hodnotu na OGTT. K doktorom chodievam zasadne, ked mi dieta niekto strazi a ked maju deti 1 rok a viac...

jaskolka
12. feb 2022

Ja som asi celkom nepochopila, že na co konkrétne sa teda sťažujes?
Na to, že 3 hodiny trvalo vyšetrenie? Nuž ale bohužiaľ, niektoré vyšetrenia trvajú aj takto dlho. Zároveň vedela si o tom vopred. 3 hodiny je veľa aj na dospelého nie na dieťa, čiže muž si mal vymeniť smenu a ostať s malou doma.
Alebo to, že zakázali prístup s kočíkom? Nedá sa porovnať kočík a invalidný vozík, okrem toho takéto opatrenie si môže zariadenie dat, s tým nič neurobíš. Ja som bola so synom v nemocnici a tam mi rovno povedali ze kočík na oddelenie nesmie a hotovo. Ani sa nebavili si mnou, tak to je a hotovo. Samozrejme, že človek na vozíku ide tak, to je logika, tiež sa o tom nebavi nikto.
Jedlo plienky voda a hračky si tiež povinná výbava, keď idem niekde s malým dieťaťom.Zariven obdivujem tvoju odvahu (a nechápem to) ísť tam s nou, lebo kľudne ti mohlo prísť zle, a co potom urobíš, ako sa postaras o dcéru, ak bude samej tebe zle?

ajka0207
12. feb 2022

Byť tebou som rada že ti vôbec dovolili ísť tam s malou. U väčšiny mojich doktorov by si nepochodila. Ešte možno v čakárni ani, ale do ordinácie žiadne deti.

hennyinnsbruck
12. feb 2022

Pises bola hladna… to si nemala nic na jedenie zo sebou?

aurorastone
12. feb 2022

@janinah môj priateľ keď ešte býval po podnajmoch tak boli na byte traja a s nimi bývalá mlada mamička z decaku a jej 3 ročný syn (po podnajmoch sa sťahovali často) a teda vážne nemala nikoho, nie ze na pomoc ale vôbec nikoho vo svojom živote (otec bol niekto niekde z anglicka) , môj priateľ jej ho raz strážil asi hodinu ale to je už taký extrém lebo sa "poznali" ako spolubyvajuci asi mesiac, čiže neviem co je horšie ci dieťa vláčiť kade tade alebo nechať v podstate cudziemu človeku, tak si nemyslím, že vzdy to je o medziľudských vzťahoch, nie vždy ma človek niekoho kto mu pomôže bohužiaľ :(

loginexistuje
12. feb 2022

no vidis zachoval sa lekar nadstandardne ked pojdes na kontrolu o ten rok nech manzel ostane s malou doma 😉

martul
12. feb 2022

Ja nebudem mudrovať, či je správne že kočíky sú na prízemí, aká je sestrička kto sa ako správa. Bohužiaľ som si tiež nachodika po doktoroch, ale vždy som si zistila ako bude muž robiť a keď som sa objednávala sestričke povedala som kedy môžem a ona dala termín. Nevlacila by som dieťa po doktoroch a to je jedno aký doktor proste sú tam ľudia vselijaky.

mondolina
12. feb 2022

a čo si čakala že lekár pre teba spraví len preto že máš dieťa?
nechápem.
trepať sa na 3 hodinové vyšetrenie s dieťaťom🤦‍♀️

jaskolka
12. feb 2022

@aurorastone ale to je niečo úplne iné, ak skutočne dieťa nemá kto po strážiť, že bohužiaľ matka inú možnosť nemá. Áno, sú aj tie prípady.
Ale tu sa jedna o iné okolnosti, autorka má manžela, a ten sa mohol postarat, vymeniť smenu, alebo jednoducho sa dohodnúť mohla si sestričkou, že vtedy ma muž voľno, tak nech jej dá taky termín. Ja som bežné takto vychádzala ľuďom v ústrety, keď normálne povedali, že "vtedy ma muž voľno alebo takto nám spoj," a vždy sa dalo dohodnúť.
Nebudem sa predsa hrať na hrdinku, ak nemusím a idem na 3 hodinové vyšetrenie s malým dieťaťom nevezmem si ani jedlo pre neho (8 mesacne už kľudne môže papať výživky, chrumky, ovocie) a potom som z morená a sťažujem sa, že ani kočík som si nemohla vziať. V prvom rade som si tam totiž ani dieťa nemala brat. (a opakujem, tato autorka mala takú možnosť)

zuzanka.zuzu
12. feb 2022

ejboha... dnes sama empatia 👍 kks doslova ako z rubriky "matky matkam" 😉

autor
12. feb 2022

@loginexistuje ano, doktor sa zachoval ako profesionál a dobrý človek.

autor
12. feb 2022

@zuzanka.zuzu nech si popisu co im srdce káže

mondolina
12. feb 2022

@zuzanka.zuzu
a čo trebalo napísať? 🙄

autor
12. feb 2022

@jaskolka môj muž robí 6 dní v týždni od rána do večera, voľno ma len v nedeľu. To akú má smenu vie tri dni dopredu. A neplatene voľno si tiež zasa halabala brat nemôže. O mesiac idem na malu operáciu, tak už teraz si nehlasoval že bude potrebovať byť doma. Dovolenku vyčerpal na prerábku bytu a môj porod.
Ja chodím často po lekároch teraz mam také obdobie. Raz Orl, gyndak, očný, teraz ma čaká ta operacia. Keby si mal meniť stále smeny alebo voľno tak by to nerobilo dobrotu. Našťastie som nemala doteraz najmenší problém s doktormi. Tak som si myslela ze aj toto zvládnem, keby som tam mala ten nešťastný kočík tak mala tam prespi ten čas.
To ze som mala pre ňu jedlo som uz písala vyššie.

No a chori ľudia sú všade. Na ihriskách, v obchodoch, autobusoch, školách...

loginexistuje
12. feb 2022

ja tiez chodim vela poblekaroch aj som chodila ked boli deti male ale prosim ta ziaden chlap nerobi sest dni v tyzdni ak robi na smeny a hadam za ten rok vo pojdes na vysetrenie si nejaky ten den dovolenky alebo paragrafu (ano ma narok za kalendarny rok 7+7 paragrafov ja povhodim na ine vysetrenia ak si objednana na cas ale na 3 hodinove nepochopim tak ako na mri a pod tam sa proste deti neberu
a ani kociky do cakarni ak bolo treba vezmi si nosic

autor
12. feb 2022

@loginexistuje ja sa s tebou hádať nebudem, ale ten môj robí 6 dní. Uz ani neviem kedy sme mali voľný víkend. Proste majú málo pracovnikov. Ale toto je už na inú tému. Túto už uzatvaram.

autor
12. feb 2022

@loginexistuje ešte dodám že nie každé dieťa chce byť v nosiči a doktor ktorý pracuje s tehotným proste musí rátať s tým ze tam príde matka s dieťaťom. Aj po sestonedeli som išla k dr s malou a čakali sme tiež dlho. U pediatra čakáme bežne aj 2 hodiny. Keď chodím so starším na kurzy tiež tam trepem kočík a v pohode tam vydržíme. Jasne ze decko nebudem trepať so sebou na MRI a podobne vyšetrenia, toto bol diabetolog. Žiadni infekcni ľudia tam neboli. Ešte by som pochopila keby tam mali malý výťah, ale ten tam majú aj pre 4 kočíky.

jaskolka
12. feb 2022

Ja ta chápem ze ta štve ten kočík , ale bohužiaľ s rôznymi okolnosťami počítať musíš. A kľudne sa stane aj to, že hoci bude kočík, dieťa nebude mať náladu a prereve aj 3 hodiny v kuse. Alebo možno máš ozaj zlaté ukážkové dieťa, či vydrží aj hodiny v kočíku. Ale aj to sa odrazu môže zmeniť a bum, proste to je dieťa. Jednoducho taka dlhá doba je na dieťa veľa. Iné je ísť na krv na 10 minút a iné na glukozovy test. Ani to ze doktor robí vyšetrenia na tehotensku cukrovku, neznamená ze okamžite ta uprednostní alebo že kvôli tomu dá prístup s kočíkmi. Ak má malú čakáreň, tan jednoducho aj kvôli tomu to môže byť.Alebo z hygienických dôvodov (sneh, blato, špina z kočíkov)
Zbytočne sa rozčuľujes, skrátka sú okolnosti ale sú a naozaj mnohé vyšetrenia si také, že prítomnosť dieťaťa ich znemožní. Mali sme matku, ktorá prišla na vyšetrenie sluchu s dvomi malými deťmi. Nebolo možné ju vyšetriť, deti plakali, skákali tam po nej, pritom pri objednávaní bola poucena, aké to je vyšetrenie a co vyžaduje. Odišla nahnevaná a urazená, ale čo sme mali urobiť? Píšeš, že ideš aj ku gynekológovi. Pôjdeš do ordinácie aj s malou? Bude sedieť vedľa teba na koze? Alebo ju bude strážiť sestrička? Tiež musíš počítať ze mala bude plakať, a sestrička ma inú prácu.
Ja vôbec neutocim, len ti vysvetľujem, že často ešte bude situácia, kde bude skrátka veľmi ťažko u lekára byt s dieťaťom, z rôznych dôvodov a ohľad na to sa nemusi brať.

ajka0207
12. feb 2022

Môj gynekológ (čiže pracuje s tehotnymi ženami) ráta s tým že prídeš s dieťaťom asi tak, že keď ťa tam s tým dieťaťom uvidí dá ti termín na iný deň. Kým nebol covid tak mohlo byť dieťa aspoň v čakárni.

loginexistuje
12. feb 2022

ja som diabetik na inzuline a teda u diabetologa som casto chodila som k trom (jedneho som menila druhy zomrel) a za tie roky som nestretla v cakarni zenu s kocikom
a ani si to neviem predstavit kam by sa tam ten kocik v tej cakarni vosiel to by sa tam uz asi nikto iny nevosiel
a ked si spominal ak ani u pediatricky to nie je povolene kocik do cakarne

mamina1419
12. feb 2022

A prečo či malú nenechala s tatom? Ak sa nedalo ja by som ozbrala soš ebou autosedačku. 8 .esacna je snáď ešte vo vajíčku v tom by si ju aj pohupala a ona by spala. Prípadne si sa mohla dohodnúť že ideš malú pokocikovat a nech ti sestrička zavolá keď budeš mať ísť .

selest
12. feb 2022

@ajka0207 vazne k nasmu mozes zobrat dieta dnu aj v tejto dobe. A mne sestricka postrazila maleho v kociku kym som bola na kontrole, este ked som jej volala ze nemam kde nechat deti tak povedala ze preco ich teda nezoberiem obe sebou. Ze s tym rataju kedze tam chodia mamicky na materskej. Nakoniec som brala len mladsie lebo mamina by dve nezvladla. Napr ked zena koji a ide na par hodin alebo do ineho mesta.. mali by s tym ratat tak snad tam nepride naraz desat mamiciek s dietatom. Stacilo by keby ludia boli ludmi. Jasne ze je ine ak si samotne vysetrenie vyzaduje klud ako na usnom atd.

ajka0207
12. feb 2022

@selest ja viem že sú aj doktori čo dovolia ale teda môj gynekológ vôbec, nefrologicka tiež nie. Obvodná len ak idem len k sestričke na odber. A teda to všetko stav mimo covid, teraz nemôže dieťa ani do čakárne

simca06022011
12. feb 2022

Treba byt trochu asertivny, odisl by som ku kociku a nesedela hodiny v cakarnj. Na tomto teste som tiez bola a sedieť som tsm nemusela, urcite by som s dcerou na rukach nebola tam. Ani náhodou.
Plus ked ides na taketo dlhe vysetrenie tak treba. Mat jedlo so sebou.
S inak nezazila som este lekara, kde by nesmeli ist kociky... Ja by som si drahy kocik niekde odstaveny nenechala.

ja123456789
13. feb 2022

@marzuz89 pri testoch na cukrovku musis sediet, lebo ked budeš chodit spalis cukor a vyjdu ti nepresme vysledky

Strana
z2