icon

Celá rodina máme Covid-19. Zlyhala som

22. nov 2021

Je tu nejaká mama, ktorá mala covid? Máme covid chránili sme sa sme očkovaní nestretávame sa no niekde sme sa nakazili a deti majú covid. Ja som bola dnes na PCR a máme pozitívny test. Deti mali 3 dni horúčky ku 40tke a inak sú ok. No my s manželom smrkame. Mám strašný pocit že som zlyhala. Že som mala tých dvoch malých ľudí ochrániť a posrala som to. Že môžu mať z toho doživotne následky. Že je to cele na hovno obrovské hovno. Že som na prd matka

danusskaaa
22. nov 2021

Nie je to úplne jedno, kto do doniesol??? Boze, tak sa stalo... veď buď rada,že to doma zvládate a netreba ísť do nemocky nebodaj na pľúcnu ventiláciu. Prečo by museli mať deti následky, veľa detí to prežili so soplikom a keby nevedeli, že sú pozitívne tak sa to berie ako "soplík". Myslím, že takéto obviňovanie a zmýšľanie je už moc cez. Skoré uzdravenie prajem a ak sa nechceš psychicky zblazniť, hľadaj pomoc

patus_2
22. nov 2021

Mila autorka, teraz ti napíšem niečo, nie v zlom, ale naozaj v dobrom. Nezlyhala si, v ničom si tie deti nezradila, život si in neposrala. Ale ak nechceš im pokafrať do života, tak choď k odborníkovi a pories si svoj zmätok v hlave. Je toho strašne veľa z každej strany, chápem tvoje obavy. Vypni telku, prestaň čítať správy. Teš sa z prítomnosti, nevieš čo môže byť zajtra (nie len korona). Choď k obornikovi a rieš svoje problémy, užívaj život a deti sa z toho dostanú a ani si to pravdepodobne pamätať nebudú. Drž sa 🙂

elizabet173
22. nov 2021

nezlyhala si v tom, že si neochránila svoje deti pred covidom, zlyhala si v tom, že rozmýšľaš. ako by si mala desať rokov. Ako si chcela pred tou pliagou uniknúť? Na opustený ostrov? Začni rozmýšľať ako dospelá, ako mama, zvýš deťom dávku vitamínov, veľa tekutín, pokojový režim, keby niečo, konzultuj s lekárom. Tvoja panika im škodí viac, ako samotná choroba. Posrala si im život? To myslíš vážne? Objednaj sa u psychológa, lebo tvoje zmýšľanie ok nie je ani náhodou

domak2
22. nov 2021

Teraz sa možno spýtam ako blb, ale nezijem na Slovensku, to už bežne mladí ľudia berú 3. dávku? Ja som myslela, že to je pre starších a zdravotníkov.

clarissa96
22. nov 2021

Ja viem ako sa cítiš. Nesúhlasím s názormi, že máš ísť ku psychiatrovi. My sme covid ešte nemali, a pevne verím, že snáď nás obíde, som ockovana samozrejme. Ale mám dcérku alergickú na veľa potravín a vycitam si, že to má po mne a keď náhodou zvracia, hoci aj z virózy, tak ako prvé nastúpia strach a výčitky, čo zle som jej dala jesť.. to by som musela byt neviem aká ľahostajná, aby som nerozmyslala, čo sa dalo urobiť lepšie, inak.

mamina0078
22. nov 2021

@domak2 nie, z mladych len ti co sa ockovali zaciatkom roka (zdravotnici, ucitelia, policajti ...) T.j. majú uz 9-10 mesiacov po 2.davke

autor
22. nov 2021

@domak2 áno ja mám poruchu imunity tak mám nárok na 3. Dávku (aj 2. Som mala v poradí medzi staruckymi ľuďmi )

autor
22. nov 2021

Ďakujem za preplesk ľudia. Musím sa pozbierať, a byt vďačná že deti mali “len “ teplotu máte pravdu mohlo to byt horšie aspoň budú mať protilátky.

jana_eyre_2
22. nov 2021

Preboha, je to vírus ako si mohla tomu zabranit? Ale tomu postoju sa nečudujem, veď od začiatku nám vtlkalo okolie do hlavy akoby boli pozitívni zlí, stále je to tak postavené.. keď niekto povie že má koronu, človeka nenapadne ako prvé "preboha dúfam že to prežije" ale "preboha dúfam že sme spolu neboli" je to neuveriteľné smutne ako jeden debilný vírus ničí vzťahy, zdravie a ekonomiku.. vždy si spomeniem na toho bratislavského poslanca čo sa bol baviť a skrabalo ho v hrdle, na FB sa potom príznal aby varoval všetkých s kým bol v kontakte.. a ako dopadol? Len kvôli uprimnosti sa mu úplne znicila kariera, na soc.sietach ho rozniesli akoby prinajmenšom vystrielal kostol a on bol pritom na dismoteke a nevedel že má koronu..

pokiaľ si nebola na korona párty a nenakazila si sa schválne tak preboha za to NEMÔŽES..

Ja som človek čo je ockovany, chránim sa, počúvam odborníkov, ALE zase to nepreháňajme.. človek má len obmedzené možnosti ako sa nrnakazit.. a sami odborníci tvrdia že vírus delta sa nikomu nevyhne.. Dôležité je preto sa dať očkovať..

daeen
22. nov 2021
diewcatqoo
22. nov 2021

Ak toto nema byt tema umyselne zalozena anonymom na rozduchanie vasni a myslis tento prispevok naozaj vazne, tak v tom pripade by si mala vyhladat odbornu pomoc.

amelie2017
22. nov 2021

Zeby diskusia na rozputanie vasni, ze aj po 3. davke sa da nakazit?

reni1512
22. nov 2021

...ako mozes mi vysvetlit ako ty mozes za to ze deti to dostali?🤔🙏Ja mam tretiacku dceru, spoluziak dostal a o par dni aj dcera, doma mam 3r syna a ako mam si davat za vinu ze som zlyhala? V com? Ze chodi do skoly lebo minuly rok a tento je tak naprd ze sa skor bojim ze ak sa nebudeme ucit vsetko doma potom zlyhame obe... Prekona, bude mat protilatky a uz... bud rada kym len smrkate

atikab
22. nov 2021

@ivkazba ci niektori z bratovej prace zlyhali? No minimalne vsetci 8! V interieri su ruska povinne, takze kazdy, kto ho na tej porade nemal, zlyhal. (Samozrejme so sefom v cele.)

ivkazba
22. nov 2021

@atikab brat nežije a nepracuje v SR, rúška v práci povinné nemajú.

atikab
22. nov 2021

@ivkazba To je teda ine, ospravedlnujem sa.

ivkazba
22. nov 2021

@atikab v pohode 😉

guudy
22. nov 2021

@ivkazba vedome sirenie infekcnej choroby je trestne..
Ludia na to kaslu, preto sme cela krajina v takej 💩. Otras, ze to vedenie neriesi…to hovori o celej firme🙄

Akurat citam, ze sa to udialo mimo SR…

marca12
22. nov 2021

A predtym,ked si mala nadchu alebo ine respiracne ochorenie tiez si sa vinila? Uvedom si,ze virusu sa neubranis. Nezlyhala si nijako.

autor
22. nov 2021

@amelie2017 3.dávku som mala minulý pondelok to ešte ani nemám imunitu až po 14 dnoch

janka1011
22. nov 2021

A čo vy ste nikdy neboli chorí, že si z toho taká rozhodená? Nikdy ste nemali chrípku, angínu, teplotu? Nechápem, prečo z toho robíš vedu.

lavender273
22. nov 2021

Ako si ty zlyhala?? Kazdy to dostane skor ci neskor.

lacibo
22. nov 2021

Zase by som to az tak nedramatizovala, aj my sme sa doteraz uspesne vyhybali, respektovali vsetky nariadenia, v robote iba respirator, nie rusko..ockovani vsetci, aj starsie deti a bach...uz sme teraz prekonali...ale zase ako ockovani mozem povedat ze bez priznakov- muz alebo relativny dobry priebeh..takze ak si ockovana, neboj sa, a 5 rocna uplne bez priznakov, je pravda ze teraz na 22.den zase nadcha, zachripnutie, imunita urcite je oslabena..ale vycitat si nieco nema zmysel...spravila si vsetko co si mohla , navzdy sa neda deti drzat doma zavrete a aj my musime sa uz len niekedy s niekym aj bez ruska stretnut, rodina, priatelia...nic sa neda robit, kazdy jeden to raz dostane...akurat ockovani maju lepsie sance, ovela lepsie

rora
22. nov 2021

To keby si vycitam ze vdaka skolke moje deti niekolkokrat skoncili na infuzke (norovirus, rotavirus, kiahne a podobne fajnoty) a co som to za matku mali so mnou byt doma v bezpeci do nastupu do skoly, ale ja netvor som ich dala do skolky.... covid sme doniesli minuly rok domov tiez my rodicia a presne cele vianoce sme mali chorlave a karantenu v izolacii.... ani raz ma nenapadlo si to vycitat. Nebolo mi to jedno, ale prislo to a trebalo situaciu riesit ako najlepsie sme vedeli... a to pred stedrym dnom odviezla muza este aj sanitka a domov prisiel zubozeny po novom roku a problemy dalsie 2 mesiace... keby som sa zlozila, komu by to pomohlo...co by sa tym vyriesilo... dozivotne nasledky mozu mat z padu z hupacky, z bicykla.... treba sa obrnit a ist dalej.

dada4
22. nov 2021

My máme teraz, moje 2 deti aj my s manželom. A ani zďaleka si nemyslím, že som zlyhala. Syn to chytil v škole a my od neho... A nikdy by som ho z toho neobvinila. Tiež si to dobre odlezal aj my ostatní, ešte teraz nič nevládzem a všetko mam ubolene... Ale ved sa nedá žiť zavreti, ber to s kľudom,zit musíme...

ankare
22. nov 2021

Skoré uzdravenie!

marianarem
22. nov 2021

Detom sa moze na svete stat milion veci, z ktorych mozu mat dozivotne nasledky. Dat si ako matka za ciel ich pred vsetkym takym ochranit moze viest jedine k pocitu zlyhania, lebo takmer kazdemu sa nieco take za zivot stane. Moze to byt choroba, uraz, nevydareny vztah, nejaky problem v skole, v praci, je toho velmi vela, nielen covid. Ja by som svojho syna radsej chcela naucit, ako zvladat aj narocnejsie situacie, ako riesit problemy, ako zit aj v stazenych podmienkach. Ked niekedy prepadnem pocitu, ze by som ho mala uplne pred vsetkym ochranit, tak rychlo mi vyjde, ze by som musela ja mat pod kontrolou cely svet a to nemam a ani nechcem. To sa tyka aj covidu. Aby si ich 100% ochranila, musela by si mat naozaj pod kontrolou uplne vsetko na svete...takuto poziadavku si si na seba nakladla 🙂

lacibo
22. nov 2021

@dada4 mozem sa spytat ste ockovani? Zaujima ma ked pises ze mate dost tazky priebeh..

dada4
22. nov 2021

@lacibo muž áno, ja som stihla prvú dávku, teraz v stredu som mala ísť na druhú. A muž bol na tom horšie ako ja, týždeň teploty a ten kašeľ, no hroza.

h2
22. nov 2021

Pre Boha, žena, spamätaj sa! Ja viem, že my, matky, sa stále cítime vinné a zodpovedné, akonáhle sa deťom čokoľvek stane. Ale nemôžeš za to! Aj my sme teraz mali kovid. Priniesol ho môj muž, pravdepodobne z práce. Napriek veľkej snahe a dôkladnej izolácii sme to dostali aj my so synom. Ani vo sne mi nenapadlo, aby som mu to dávala za vinu. Ani sebe, hoci som bola veľmi smutná a aj naštvaná, že sme sa nedokázali ochrániť, že som nedokázala ochrániť aspoň jeho. Ale nebola som naštvaná na nikoho konkrétneho, ani na muža, ani na seba. Len tak, všeobecne. Lebo tu niet vinníka.