Celoplošné testovanie na Covid-19
Ahojte dievčatá začínam mať stres. Ze vraj budeme všetci testovaní na covid. Problém je v tom, a týmto by som sa chcela spýtať či to ešte niekto ma tak ako ja, že mne nemôžu spraviť ani klasický výter lebo pri tom vystrájam. Proste na krčnom zažívam hovor a aj doktorky lebo mi nevedia spraviť výber z hrdla, velmi ma napína, alebo vracam pri tom. Z toho mam už taký strach že ani ústa nechcem otvoriť.Co mam robiť? Viem že sa chovám ako debil ale neviem to ovplyvniť :(
Este jedna vec a idem spat. Citala som, ze pan premier chce za otestovanie odmenit a za neotestovanie potrestat, napr zuzenim zdravornej starostlivosti.
Tak potom dufam, ze:
Fajciatom budu tiez odmietnute onko a plucne a ine vysetrenia...
Obeznym ludom budu odmietnute dietologicke, kardiologicke, diabeticke, onko vysetrenia...
Ved si asi z casti za svoje zdravotne problemy mozu
Je to hnus, co sa tu deje. Len vyhrazky, hladanie vinnika a co chvilka sa budeme lincovat. Rozostvat ludi ide jednoducho a co ich tak zacat stmelovat. Hnus
@jarhal Testovaním ide o to, aby sa zachytili pozitívni ktorí nemajú žiadne príznaky. Tí nemusia ísť do nemocnice, ale musia zostať doma v karanténe, aby nenakazili ďalších ľudí. Ak sa tým testovaním zachytí dajme tomu 10 tisíc ľudí, ktorí nevedia o tom, že sú chorí, títo ľudia by mohli nakaziť ďalších 50 tisíc ľudí a títo už ďalších 150 tisíc ľudí..O toto tu ide, že sa to šíri tak rýchlo. Ak všetci chorí zostanú doma v karanténe teoreticky by sa to šírenie malo zastaviť. ale to by sa museli dať otestovať úplne všetci
Nejdi a máš pokoj 🙈
Všetko trvá sekundu, nestresujte a nebolí
@lenka2710 to si fakt myslíš, že keď otestujú všetkých tak sa to skončí rýchlejšie? To Vám trepú takéto somariny v médiách, či sa sama o tom presviedčaš? Testovanie nebude mat žiaden vplyv, len to bude štát stať kopec peňazí a ešte spôsobí to, že ľudia, ktorí by sa normálne nikdy nestretli sa stretnú kdesi na testovaní a ak aj prišli negatívny tak mozno odídu pozitívny.
O tom, ako cela pandemia rozdeľuje ľudí ani nejdem písať, okrem narušenia vzťahov v spoločnosti a nedozierne dlhodobé ekonomické následky, táto “pandemia” ma alarmujúci dopad nielen na fyzické zdravie ľudí, ktorí ochoreli na covid-19, ale všetkých ludi, vrátane nášho psychického zdravia a celkového pocitu well-being.
@bebemonika pokiaľ nebudú dezinfikovať po každom je jedno či to bude na čas 🙂 a výsledok má byť po 20min to kde budú ľudia? Vonku spolu debatovať? A tí ľudia z tímu sa tiež striedať asi nebudú 🤷♀️
Navyše deti do 10r sa testovať nebudú, čiže ak to budú roznášať (spolužiaci, učitelia rodičia atď)..?? A prečo keď je to podmienené to nie je zadarmo ale treba platiť? Mimochodom niekedy apríl-júl (nie som si istá kedy) toto testovanie ponúkala dôvera zadarmo vrámci preventívky... 🤔
Pred asi 2tt sa vrátil známy z talianska a čuduj sa svete žiadna karanténa ani testy nič. Fakt je to veľmi veľmi zlé keď človek o chvíľu sa už ani z domu nedostane lebo koľko prípadov, ale na testy ísť netreba (aj tu som čítala kopec príbehov kedy boli v kontakte s pozitívnym a úrad ich vôbec nekontaktoval).. Aký ma zmysel to testovanie? Ukončia sa opatrenia konečne? Budeme fungovať normálne? Alebo to zas bude ďalší dôvod na vyplakávanie koľko máme nakazených a ešte sa sprísnia opatrenia...
Navyše nevedia odpovedať na základné otázky napr ohľadom bezpečnosti a organizácie čiže zas nápad od brucha... Navyše keď je to taký "super" nápad ako to že ho ešte nikde nevyužili??? 🤔
@danusiatko 👍👍👍
@sisaka 👍👍👍
@alis39 a co sa tym akoze vyriesi? Zatvori natrvalo hranice?
@sisaka co si myslím ja, je našťastie čisto moja vec 😉 ale už mám pokrk ľudí čo všetko neguju! Ľudia nechoďte! Ľudia nerobte! Ľudia nepočúvajte! Ľudia neverte! A keď sa to skončí zle a nehovorím priamo len o tejto situácii v ktorej sme ale o hociakej inej, tak ti sami ľudia čo všetko negovali zalezu kamsi ako vos pod chrastu a ja nič ja muzikant, ja som to ani tak nemyslel a ľudia ma nemali počúvať 🤷♀️🤷♀️ Každý má našťastie svoju hlavu! Ale dristy čo čítam na fórach, že nedám svoje DNA nejakému psychopatovi 🤦♀️ alebo keby mi to nariadil Pelle a nie Matovic tak idem 🤦♀️ tak týmto ľuďom by som odobrala aj právo voliť, lebo sú podľa mňa nebezpeční pre túto spoločnosť 🤷♀️
Ty zadržiavať dych a preto tá napína.musis dýchať normálne na ruky lekára.to je celá veda
@ajka0207 dobre, som naivná, ôk beriem! Ale ide hlavne o to, aby sa odhalili aj tí, ktorí príznaky nemajú a sú siritelia, o to v tom testovaní hlavne ide, nie?? Oprav ma, ak sa mýlim!
Ide o to, aby sa šírenie spomalilo, lebo povedzme si, v nemocniciach je ozaj ešte len malo ludi s covidom a uz zdravotnictvo kolabuje, keď ich bude niekoľko tisíc??? Neviem no, ale už len z ľudského hľadiska by sa mali dat ľudia testovať, lebo tým ze všetko neguju vlastne ohrozujú seba a svojich blízkych, ale čo ja o tom viem! A tým, že sa tam možno nakazím, no nech mi povedia, kde sa už len nenakazim?? Môže to mala doniesť zo škôlky, muž z prace, ja z obchodu alebo z posty, to je už teraz absolútne sumak
Ja by som bola za test do hrdla mne to nerobi problem aspon si nepamatam xx rokov mi to nerobili Nebolo treba. Do nosa je to horsie fuj len ked to vidim . Mamine to robili dost sa bala a videla ako Ta co bola prednou pritom mykla hlavu tak poprosila nech jej pri tom drzia hlavu od zadu Lebo to mà telo taky reflex sa šklbnut prec.. a prezila to ok. Casto je strach horsi ako samotny dovod.
vyter nebudu robit z hrdla, len z nosa
A kedy oznámia co s pozitívnymi? Automaticky 10 dní karanténa? A informovať kontakty? Viem si predstaviť ako 100 000 pozitívnych položí ekonomiku aj tak...sa toľko firiem bude musieť zavrieť... A potom co? Klesnú pocty, opatrenia sa začnú uvoľňovať a zas sa to poserie......to by museli nájsť úplne každého pozitívneho co je nereálne. Jeden bezdomovec si niekde kýchne a ideme odznova.
Ja sa tam tiež nechystám ale len preto ze mam týždeň starý výsledok a nevidím zmysel v tom ze to za tak krátky čas absolvujem opäť a ešte niečo cestou chytím.....
@evales nie som ani za ani proti testovaniu. Som proti straseniu a vyvolavaniu hysterie. Som za to, aby som sa na tlavovkach dozvedela plan, co budeme robit, ako to budeme robit, kto to bude robit, ale budu podmienky, ake budu vynimky, ako sa zabezpeci, ze sa tam ti stari ludia a onko pacienti (neznasam citove vydieranie) nenakazia.
Chcem konecne pocut na tlavovke pripravenych ludi, ktori vedia, co robia a preco.
Ked mal niekto taky plan, mal ho poriadne pripravit a potom prezentovat.
Ale nie, radsej rozputam celoslovensku hysteriu a rozostvem aj tak jeho slovsmi nas... tych ludi.
Ja chodim do prace pripravena, kazdy den.
Ale tie senzacie ma nebavia. A teraz kazdy den 2 tyzdne budu hovorit ako sa to bude robit a kazdy den to menit. Uzasne.
Este k tym kapacitam moralnym a odbornym. Ak by som bola virilogicka a bola na tlacovke, kde premier povie, ze ludia na to s..re atd. a obvinoval by vsetkymch okrem seba , urcite by som s podia odisla aspon protestne, ze takto nie pan premier. Ale stoja tam ako ...., a on nadava slovenskemu narodu. Tlieskam im. Aky charakter maju ti ludia, nehovorim o ich odbornom vzdelani, ale o tom, ze ma maximalne sklamal ich charakter, aspon sa mohli ozvat alebo odijst z podia. Ale stali tam ako ... a nechali ho. Ved to su kapacity v odbore a nevadi im stat na podiu, kde sa takto rozprava. Sa spamatat treba trosku. Forma podania je uboha.
no bud tam pojdes a nejako to das, alebo , ako viem, nie je to zatial povinne, tam proste nepojdes. ja mam tiez troska obavy ohladom tych sterov, co ako to spravia. Ale tak urcite chcem ist, to je moja prvotna myslienka, a to aj napriek tomu, ze som uplne zdrava.
Evolučný biológ Flegr o Matovičovom celoplošnom testovaní: Táto akcia nedáva z epidemiologického hľadiska zmysel. Také niečo si môže dovoliť len hlúpa alebo skorumpovaná krajina
Cele testovanie je hlupost a nic neriesi len si opat niekto nabali vrecka !!!! https://www.hlavnespravy.sk/evolucny-biolog-fle...
@kvietok173 ale to nie je odbornik, ved nie je v Matovicovom time, odbornici su len tam 🙄
@danusiatko a tak to potom aj vyzera u nas
Tak môj názor: od marca sedím doma, max. do obchodu, rúško nosím, ruky umyvam a dezinfikujem... Som zodpovedná voči svojim blízkym a ostatným ľuďom, ale toto celoplošné testovanie je taka kravina 😤 ako by to chceli zabezpečiť, to nie je len o tom, že o dva týždne príďte a strcime vám paličku do nosa a pôjdete domov, je zákaz zhromažďovania, ale huraa, o dva týždne poďme tisícky ľudí do volebnych miestnosti a kulturakov, podávať si kľučky... to po každom jednom budú dezinfikovat miestnosti? Neverím tomu, nedá sa to zvládnuť tak aby zabezpečili bezpečnosť občanov... Druhá vec, baby uvedomujete si koľko to bude stáť nás štát? Ved to zasa zaplatíme my všetci z našich dani a bude to úplne zbytočné, pretože na testovaní budeš negatívna a na druhy sa niekde nakazís, takže načo je to dobre? Potom budú zas fnukat, že nie je na príspevky, na dôchodky, na nič... A to, čo zadrel včera, že ten kto sa neotestuje tak dostane len základnú starostlivosť? To už čo je? V poriadku, aj tak si platím veľa úkonov sama, ale žiadam, aby mi vrátili všetky peniaze ktoré boli za mňa odvedené do zdravotnej poisťovne.. Hlavne, že tí čo v živote nerobili a nedali do tohto štátu ani € majú starostlivosť za naše peniaze... 😤
@nana8989 tak to som nepostrehla že základnú starostlivosť ? Tak to ešte budú protesty 🤦♀️..a čo taki rizikoví tazko mobilní ? tych prinesieme na lehátku do kulturáku ? politici nie sú nikde populárni to je pravda ale ak uz tak malé deti sa o ňom tak vulgárne vyjadrujú ? Ble z toho mi je aj z tých deti aj z neho 🤡Že môže v noci spávať ?? Len rozdeľuje nás všetkých ..mal by odstúpiť ta jeho pút vedie do pekla ..
@nana8989 ano mas pravdu kolko nas to bude stat a stalo doteraz toto divadlo a bohuzial nato skaredo doplatime financne a ked nam budu dalej vladnut tato vlada tak nie som si ista ci ostaneme nazive
@evales ono keby v lete nieco robili, mozno by sme boli dalej. Ale drzim im palce, nech to nie su vyhodene peniaze a senzacia roka.
ja som taka ista ako ty, proste mne nikto z nosa nemoze urobit vyter, sestricka ma na mna vzdy nervy. Ja kvoli tomuto nebudem moct ist na ten test, jedine zeby ma niekto buchol kladivom po hlave a bola by som v bezvedomi :D Inak by som rada isla, keby to bolo z hrdla, nevadilo by mi to

Pre tych, ktori tak zmyslaju. Aj keby to nevyslo, tak pan premier povie, ze on za to nemoze, ale vsetci ti nezodpovedni. Takze odstupit nemusi, on na teste bol.
Aspon tak mi to vychadza.
Takze sa mozte ale aj nemusite otestovat. 🙂 nech sa kazdy jeden rozhodne podla svojho svedomia a vedomia. Ani jednych ani druhych neodsudzujem.