Červené fľaky medzi prstami na rukách

roselyn
3. máj 2018

Dobry den. Mojej mame sa spravili na rukach medzi prstami cervene flaky . Velmi ju svrbia. Dala si na to bepanthen sensiderm - prestane ju to svrbiet na chvilku, ale nehoji sa to , nemizne). Potom natrela alpou, oreganom (kvapky) no zatial nic nepomohlo. Neviete, co by to mohlo byt a co by mohlo pomoct? Hlavne pokial sa dostane o xxx dni na vysetrenie do koznej lekarky. Dakujem za info.

snehuuulienka
3. máj 2018

Škoda,že si nedala foto

simsalabim
3. máj 2018

@roselyn mne sa to robi, je to ekzem. Nikde inde ho nemavam, len tam. Pomoze iba krem s kortikoidmi. Potom dlhu dobu klud a potom opat.

roselyn
autor
3. máj 2018
roselyn
autor
3. máj 2018

take to ma 😭😔☹️ a aky krem pouzivate?

snehuuulienka
3. máj 2018

@roselyn nechtikovu masť odporúčam...

simsalabim
3. máj 2018

@roselyn Locoid lipokrem od kozneho. Je na predpis, kedze su v tom kortikoidy. Take ako na foto som to mala 1x, kym som sa dostala kozne, trvalo to tyzdne.

sasunka
3. máj 2018

Zvykne sa tam robit ekzem v kombinacii s plesnou, nech skusi ako prvu pomoc Imazol - je volnopredajny.

kika831
3. máj 2018

@roselyn mne sa robi uz roky to iste. Nikde inde, iba medzi prstami. Ja to len dokladne mastim kvalitnymi kremami- pouzivam lipobase, ale vsimla som si, ze hlavne pri stresoch, zmenach pocasia alebo chorobe je to horsie. Su mesiace kedy nemam nic a inokedy sa to zasa objavi. Nechcem zbytocne kremovat kortikoidmi.

roselyn
autor
3. máj 2018

popozeram pre mamcu tie kremy, co ste spominali 😉 lebo to bude este trvat pokial pojde na kozne vysetrenie. dakujem za info 👍👌🙂

anaibib88
7. máj 2018

@roselyn Viem Vám poradiť, napíšte mi rosím Vás správu. Mal som tiež takéto prejavy, hlavne po používaní čistiacich prostriedkov.

roselyn
autor
7. máj 2018

@anaibib88 to ma moja mamca 😉 teraz skusa Imazol (neboli ju to, nesvrbi, ale cervene je to stale) uvidime hmmm

alobalka
7. máj 2018

@roselyn aj podľa mňa je to kombinácia plesne a ekzemu. Ale môže tam byť aj pridaná bakterialna infekcia. Treba ísť čím skôr ku koznej a v liečbe byť trpezlivý. Ono striedať masticky hlava nehlava asi nebude dobré. Lepšie je dlhšie zostať pri jednom a pozorovať. ..Nevie z čoho? ...po akej situácii sa to spravilo?

ka10
7. máj 2018

mne to robia čistiace prostriedky ,ak používam gumenné rukavice prejde mi to

lindusss2016
7. máj 2018

@roselyn zacervenanie nezmizne, kym bude pouzivat imazol, je to agresivny krem

anaibib88
7. máj 2018

@roselyn Presne aj mňa trápil tento problém. Prírodný krém botanici mi na to super pomohol. Keby som vedela vložiť fotky, tak by som vám poslala výsledok po používaní. SUPER