Chemoterapia a zlé pečeňové testy
Dobrý den, mojej mamine zistili onkologicke ochorenie-karcinom mliečnej žľazy pred 3 mesiacmi. Prešla si operáciou, lieči sa doteraz hormonálne. Na základe výrezu a kontroly tumoru jej zistili 90% šancu, že sa jej ochorenie môže znova vrátiť a navrhujú chemoterapiu, ktorej sa ona sama bojí, a keďže má zlé pečeňové testy, ani nevieme či by to neprisnieslo ďalšie problémy. Podľa slov lekárky sa môže stať, že jej zlyhá pečeň. V súčasnej dobe mamina nemá nijaký nádor. Vedeli by ste poradiť ako ďalej, na čo si dať pozor, pripadne čo popri chemoterapii robiť, aby sa jej stav nezhorsil? Našla som aj kyslikovu komoru, na čo jej doktorka povedala, ze je to len "reklamný ťah". Máte pripadne skúsenosť s tym?
@staromodna kde sa mamina lieci? Na pecen sa dava dieta a Lagosa, cize pestrec mariansky v tabl. Neviem ale, ci je vhodne ho brat so vsetkymi chemo. Treba sa pytat onkologa.
A ano, davka chemo sa upravuje podla aktualneho stavu pacienta.
@guudy mamka sa lieči v Košiciach na onkológii
@staromodna min dietou nic nepokazi…plus nech sa spyta na Lagosu.
@staromodna lagosa je super, mamina ju užívala veľmi dlho.
Komora je blbosť, tá ti nič s rakovinou nespraví.
@martul prosim? Mas skusenosti? Absolvovala si tako poradu?
@staromodna moja svokra ma ma hroznu pecen kvoli liekom a nadoru...2x chemo. Lagosa je dobra. Aj Esenciale jej davali v nemocnici, ale to je dost drahe a nie na predpis.
@taktotedanie ja nie, moja mama.
@martul tak evidentne mas slabe informacie a nevies o tom nic, ja som sa takych porad zucastnila viackrat a blbost to rozhodne nieje
@taktotedanie ja mám informácie a skúsenosti veľmi dobré, potvrdené odborníkmi nielen zo Slovenska, roky som chodila s mamou po doktoroch a vyšetreniach, pýtala som sa na všelijaké spôsoby liečby aj alternatívnej. Zaujímavé je, že ani jeden doktor mi to neodporúčal, doslova.
Ty máš skúsenosť z porád, ja zase z rozhovorov, vyšetrení a moja skúsenosť je takáto. Ale zajtra idem zase s otcom do BA tak sa spýtam, zase.
@martul ako myslis
@taktotedanie dobre napísané, najlepšie to nechať na onkologičku, ona zvolá onkologické konzílium a dá vedieť čo by bolo najlepšie a či je dobré užívať popri tom výživové doplnky

@staromodna onkologicka by mala dat navrh na liecbu, ktoru prediskutuje dana onkologicka skupina kde sa zohadnia vsetky vysledky pacienta a navrhne sa liecba aby mala pre pacienta prinosy a bude sa korigovat vzhladom na aktualne aj pecenove vysledky
Nic navyse nic prirodne nic co vam hocikto hocikde poradi mamke nedavajte pokial to nemate odkonzultovane s onkologom kedze aj obycajny vitamin c s niektorymi cytostatikami a chemoterapeutika reaguje zle a sposobi viac zleho ako dobreho