Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 malá som 2 červené a o 3 týždne ma čaká docetaxel + herzuma. To neviem aká je, len viem že iná. Teraz tam nebol môj lekár, tak veľa neviem a to čo mi hovoril pri začatí liečby som pri toľkých info pozabudla. Iba si pamätám, že tejto druhej ma čakajú tiež 2.
@daniela1616 ahoj no ja zajtra idem na kontrolu krvi dúfam že bude ok chemo mam o 2 týždne vcil sa len sledujem či vlasy nepadaju aj keď zatiaľ je ešte skoro zajtra je len týždeň od chemo vlasy mam už ostrihane že som omladla

Ja dnes nástup do nemocnice.tiez mám zobrať docetaxel.uvidim, čo to bude.domov vo štvrtok.toto je pre mňa najhoršie, byť v tej nemocnici.velmi pomaly to tam ide.
@sabova3 ahoj, tak držím palce. Daj vedieť ako ju znášaš, ja sa jej dáko bojím. A prečo budeš v nemocnici?
@daniela1616 ja od začiatku liečby stále štyri dni v nemocnici počas chemo.a teraz ten docetaxel tiež musím byť v nemocnici,lebo je okolo toho nejaká príprava,tak mi to vysvetlila doktorka.tusim nejaké injekcie deň pred chemo,aj po nej.
Dievčatá, ja len, že vás tu poctivo čítam a všetkým vám veľmi držím palce. Mám za sebou operáciu prsníka, no nebolo to zhubné.V súčasnej dobe bojuje moja najlepšia kámoška s rakovinou plúc a tak zisťujem všade informácie. Ste statočné a verím, že tú pliagu porazíte.❤
Dievcence ....mamine sme dali ten vankus s nasou foto a potesila sa. Dneska nastupila do nemocky. Som jej povedala ze vankuse v nemocke su o nicom (moja skus.z porodnice). Takze si do tej navliecky da svoj anat.vankus. Prva otazka bola (na tu foto) "a kde som ja" ale povedali sme jej ze to malo byt prekvapko a foto nas vsetkych je aby sme tam my "tak symbolicky boli s nou"....lebo vnucatka nebudu moct ist pozriet za nou a ostatni pracujuci nebudu stihat. Takze na navstevy budeme chodit len ja (na rodicovskej) a tatino (dochodca).
Ženy úplne som v riti z toho čo nám ta pliaga robí škaredé komentáre ktoré momentálne tu chrlim radšej nebudem pisat
Dnes som nastúpila do nemocnice.dali mňa izbu k dvom ženám.jedna stara babka a druhá približne 50.zapla som si malé rádio,zvuk na minimum.a tá 50 ročná na mňa,že ona nepočúva rádio ani doma a jej to vadí.tak som ho vypla,išla za sestričkou,dala má na vip,som tu sama,telka ide,rádio ide.som happy
@sabova3 mne dali, že deň pred chemo docetaxel mám užiť toto
@sabova3 tak super😉
@daniela1616 ja dostanem chemo v stredu,tak uvidíme čo mi dajú.ale po chemo vo štvrtok dostanem nejaké injekcie.a v piatok domov.
Baby a ako to máte s partnermi? Sú Vám oporou? Pretože môj sa tvári ako keby som mala zápal priedušiek... žiadna pomoc, okrem nákupu cez víkend... chodí na týždňovky, tak aspoň cez víkend mi zbehne, ináč nič... žiadna pomoc v domácnosti... a keď počujem od neho vetu, že ako mi je sveta žiť, ide má roztrhnúť...
@ragulca Keby mal muž prežívať to čo ty, tak už visí na strome....Snáď sa nenahneváte dievčatá, keď sa vám sem pichnem.Ako som spomenula vyššie, moja kamarátka mala nádor na plúcach. Je po operácii, museli jej odstrániť celú polovicu plúc v októbri. Doposiaľ dostávala chemo, cítila sa po ňo veľmi zle, stále je slabá a má neustávajúci kašeľ. Lekári nevedia čo s ňou, objednali ju na CT celého tela s kontrastnou látkou, že či tam ešte nemá aj iné ložisko...No a manžel bol vystrašený, lietal do nemocnice a ako došla domov tváril sa, akoby už bola zdravý človek a okrem nákupov nepohol prstom. Ešte že už majú dospelé deti žijúce mimo bydliska.Mám pocit, že každá vážnejšia choroba preveruje i partnerské vzťahy.😒
@hyta hmmm... presne to... ako keby som bola zdravá... ja mám doma pubertakov... 15 a 12, ešte aj na výchovu som sama a ten mladší mi dáva riadne zabrať...
... mám pocit, že to v dobrom aj v zlom platí nasledovne... v dobrom samozrejme obidvaja, ale to zle sa týka iba mna...
Tot moje dnešné výlevy 🙈

@helga9 jaj už máš po a koľko si mala?