Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Mňa najprv čaká operácia, liečba až potom, ešte neviem aká a koľko. Termín mám na máj, ale sľúbili ak sa niečo uvoľní zavolajú mi.Chcem sa spýtať, že PN kto vypísal vám? Obvodný?A ako ste mali vychádzky?
ďakujem za povzbudenie, mala by som zvládnuť aj 3 daňové školenie, však?
Ja mám 1,5×1,1 cm.
Ahojte baby chodili ste počas chemo na slnko?
Zajtra mam druhu kontrolu krvi po prvej chemo a to je 14 den vlasy zatiaľ OK no chlpy na intímnych miestach to začínajú vzdávať no na nohách držia jak svine.

Baby, chlpy ma netrapia, mne vypadalo obocie a narastlo o polovicu mensie ☹ a riasy tiez ☹
@emjee po koľkej chemo ti začalo padať obočie a riasy? A kedy začalo rásť?
@daniela1616 uz si to presne nepamatam, ale bolo to az neskor, myslim, ze az po operacii (mala som chemo 5x pred a 4x po)
A rast zacalo podstatne neskor ako vlasy, tie vyrasili v podstate hned ako som chemo nedostala, obocie a riasy az po dvoch troch mesiacoch
@emjee ach jaj , to budem mať nahú tvár dlho 😣
Dievčatá mne teda narástlo krajšie obočie aj mihalnice ako som mala a som 1,5 roka po chemo a stále je to také ako narástlo. A to mi tiež všetko vypadalo počas chema, počas červenej ani nie ale po paklitaxeli to išlo len taký fukot.

@larike skús piť len vývar ja som po chemo take ľahšie veci ze polievky vývar do ktorého som si pomackala zeleninu alebo paradajkovu polievku. Na večeru som kukuricnu kasu jedavala. A dávam si veľa čučoriedok a maliny ale nie zavarane. A pudingy jahodovy alebo malinovy ale varím taký redší a bez cukru. Musíš skúšať aby si nebola vysilena a hlavne veľa pi ja si kupujem dojcensku vodu teraz a pijem zelený čaj 3-4 denne.