icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

larike
25. máj 2019

Ja mám ešte 3 pred sebou spolu 6.

larike
25. máj 2019

@helga spýtala som sa čo bude po operácii a povedala, že keďže mi to tak dobre zaberá tak to teraz potiahneme so 6-imi a jej predstava je, že po opke budem čistá a nebude treba ďalšia chemo ani rádio.

helga9
25. máj 2019

@larike aha takze takto to budeš mat vyberieš 6 chemo a opka az potom. No bodaj by všetko zmizlo to je najlepšie držím palce. Mna hormonálna liečba čaká určite.No ja sa necham prekvapiť 17.6. mam ctcko to budem mat dva týždne po 4 cheme. Budu mi robit aj pľúca panvu pečeň pred chemo to bolo čiste ja dúfam ze počas chemo keď mi to takto zaberá sa to nešíri a tiež dúfam ze to bude prec len neviem ci 4 budu stačiť. S jednou pani som sa na cheme rozprávala ona mala tiež taký veľký nález ako ja a jej zmizlo úplne ibaže ona mala iné liečivo a chodila na infuzku každý tyzden. Cítim ze je to zas menšie a to som 11-sty den po tretej. No uvidime verím ze to dobre dopadne musíme v to dúfať.

larike
25. máj 2019

@helga ja hormonálnu liečbu nebudem mať, nie som hormonálne závislá, samozrejme, že budeme čisté a potom ten opijáš na ktorý sa tak tešíš 🍾🥂🍾🥂

helga9
25. máj 2019

@larike no berem ta za slovo a na ten opijas pôjdeš aj ty

sticker
larike
25. máj 2019

@helha9 DOHODNUTÉ 😉😉😉

helga9
25. máj 2019

Caute baby musela ste ist niektorá zubarovi počas chemo?

sabova3
25. máj 2019

@helga9 ahoj.ano,ja som bola raz,lebo sa mi odlomilo zo zuba.

helga9
25. máj 2019

@sabova3 začína ma bolieť zub vyzerá to na nerv. A povedala si zubarovi ze mas chemo a on co nato sú nejake obmedzenia na internete som nic nenašla

sabova3
25. máj 2019

@helga9 áno, povedala.a ona nato,že to nevadí,že to s tým nemá žiadny súvis.

helga9
25. máj 2019

@sabova3 no uvidím ci ma to začne viacej bolieť ale dúfam ze sa to ukľudní

helga9
25. máj 2019

@sabova3 inak ako sa mas? A co vlasky?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
ragulca
26. máj 2019

@mata9522 no... mne sa počas chemo menzes speavidelnil. Asi nikdy som nemala pravidelnejší ako vtedy. Po poslednej chemo mi začali páchať injekciu do brucha na zastavenie a odvtedy jo nemam

mata9522
Autor odpoveď zmazal
larike
26. máj 2019

@mata9522 ja som teraz 10. deň po chemo a zatiaľ mi menzes neprišiel, doteraz som ho mala. Mne Dr. povedala, že mi môže odísť, alebo ho budem mať nepravidelný. Nie som hormonálne závislá.

larike
26. máj 2019

@helga poraď sa aj zo svojou lekárkou, mne povedala, aby som sa snažila neporezať sa pretože sa nám teraz ťažko zráža krv, čiže keby ti mali trhať zub, alebo nedajbože vyberať nerv tak neviem či by to veľmi nekrvácalo ...

larike
26. máj 2019

@mata9522 zabudla som napísať, že aj mňa čaká 4 chemo

helga9
26. máj 2019

@larike no veď to budem mu určite zajtra volať no teraz ma začne bolieť v takej nevhodnej chvíli bodaj by sa ukludnil a vydržal aspoň do konca júna

helga9
26. máj 2019

@mata9522 ahoj aj popri chemo mi chodí pravidelne vzdy druhý tyzden po nej mam. Tiež som horm. Pozitívna takze injekcie a lieky

sabova3
26. máj 2019

@helga9 no už je to celkom fajn . nebolí nič.vlasy pomaly padajú.prilozim foto.

sabova3
26. máj 2019

Ja som dostala menzes po druhej chemo,to bolo ešte v októbri.a odvtedy neprišiel.som bez.

helga9
26. máj 2019

@sabova3 ahoj no to je dobre ze ti tie bolesti prešli . Jaaaj to neee nech nepadajú take fajnové vlasyyy. Ja mam take paperie ale tie vlasy co mi ostali mi rastu mala som take centimetrove a vcul mam take tri centimetre. Natieram si hlavu olivovým olejom mam suchu kožu takze mam hlavu potom jak naleštené psove gule.

larike
26. máj 2019

@sabova prepáč, ale nepamätám si ako to bolo, tebe už raz vypadali vlásky po chemo teraz ti krásne narástli a znovu dostávaš chemo?

larike
26. máj 2019

@helga a tebe z čoho rastú vlasy 🤔

helga9
26. máj 2019

@larike nechapem ja co sa týka vlasov a chlpov to mam akési divne.Vlasy rastu ale len tie co mi ostali nové nie a take dobre 2 cm narástli . Take mam jemne vlasy ako malé decko .A chlpy no nohách rukách vôbec ani chlp nepadol pod pazuchou vypadli úplne a tam dole tak 2/3.

helga9
26. máj 2019

@ragulca ahoj a tie injekcie ako často pichajú a ako dlho? Tamoxifen nemáš?

helga9
26. máj 2019

@ragulca ja by som to tiež tak povedala ze sa fakt spravidelnil

sabova3
26. máj 2019

@larike áno najprv úplne vypadali po červenej,potom bolo rádio a teraz ešte štyri chemo.uz má čaká len jedna.

mata9522
Autor odpoveď zmazal