Chlorella a zelený jačmeň
uzivate niekto? ake mate skusenosti? dakujem
@nutrimas Zdravim, uzivam chlorellu vulgaris, (vo forme prasku)uz druhy mesiac. Zacala som ju uzivat hlavne koli atopickemu ekzemu. Ale zatial nevidim nejake zlepsenie. Vela zien pisalo ako sa im zdravotne polepsilo ( koza, vlasy, nechty, travenie, energia). A ja zatial nic. Davkovanie mam 6g denne. Asi to potrebuje viac casu. Netusim po akom case mam na sebe vidiet zlepsenie?
@ellaayezko Tazko je sa vyjadrit k produktu zo zdroja, ktr. nie je znamy, resp. overeny. Problem je ten, ze na trhu su Zelene potraviny od roznych vybobcov, ci distributorov, ktr. zial niekedy nesplnaju kriteria pre schvalene vyziv. doplnky. Treba sa vyhybat lacnym preparatom, ktr. vzbudzuju nedoveru a pochybnost.
Ak nemate kontakt na vyrobcu/predajcu a nemozete si s nim prekonzultovat davkovanie (ktore je rozne u kazdeho vyrobcu, a je zavisle od mnozstva ucinnej latky), odporucame event. zmenit druh chlorelly. Niekedy sa stava, ze niektory druh nemusi vyhovovat, mame rovnako recenzie od nasich zakaznikov,ktr. skusali viac druhov zelenych potravin, rozne znacky, za nakoniec ostali pri jednej, ktora im vyhovuje.
Co sa tyka nastupu ucinkov, je to velmi individualne, min. vsak cca. po 3 mesiacoch uz badat prve zlepsenie...
Zelene potraviny maju komplexne ucinky na organizmus, a tvrdi sa o nich, ze sami najdu v tele organ, ktr. potrebuje posilnit a tam nastartuju ozdravne procesy. Cize sa stava, ze clovek zacne uzivat chlorellu s tym, ze si chce zlepsit napr. travenie, avsak chlorella najde zavaznejsi problem v tele, castokrat aj skryty, o ktorom dotycny ani netusil, a zameria sa jeho odstranenie. Je to velmi laicky vysvetlene...
2 mesiace je kratka doba, skuste este vydrzat, prip. zvysit davkovanie a sledujte reakcie Vasho tela.
Ak by ste potrebovali nejake info, vela ich najdete aj na nasej stranke v sekcii Zelene potraviny. Drzime palce!
@monikamajova chcela by som ta poprosit info do IP...rada by som začala užívat chlorellu /aku znacku, ako zacat, kolko tb. .../
Vopred moc dakujem 🙂
@monikamajova ja z toho vzdy vraciam a boli ma zaludok...
@murka_75
bud tam niečo máš a potrebuje to ísť von alebo si dávaš na začiatok veľa...a záleží aj od kvality..
napíš mi IP skúsime niečo vymyslieť lebo to sa nedeje len tak ale má to svoju príčinu.
Ahojte,
čo poviete na vyjadrenie AKV, Ambulancia klinickej výživy for Nutrition, že chlorella podporuje rast a delenie buniek, tzv. Rastový hormon CGF, môže byť veľmi nebezpečnou látkou: podporuje totižto aj rast a delenie rakovinových buniek. Nepočuli alebo nečítali ste o tom?
@zuziakubko mojmu ocinovi diagnostikovali rakovinu hrubeho creva a lekar mu na otazku, ci moze uzivat chlorelu a zelený jacmen odpovedal, ze len vtedy, ak si chce zhorsit stav. Teda nesmie to v ziadnom pripade uzivat. Takze pre ludi, ktorí trpia nadorovým ochorenim su tieto latky nebezpecne 😖
@zuziakubko už sme to tu "riešili" ..Dr. Bukovský nemá podložené ničím svoje argumenty a nerobil žiadny lekársky výskum a ani lekárske štúdie.je to čisto jeho názor ako súkromnej osoby.
On si myslí a tým čo ZP pomohli vedia.on to ani nebral tak nevieme prečo je taký zaujatý. Možno jeho "pacienti začali brať ZP a už k nemu nechodia...???
@monikamajova Ako prosim dávate tie tabletky chlorellu a spirulinu malým deťom? moja má 3 roky a tabletky eešte zatiaľ neprehltala, tak ako ste to podávali tým najmenším deťom? vďaka 🙂
@francesska2 vzhľadom na vek len čisté...len chlorela GW by stačila + jačmeň pre synergickosť..jačmeň . koli enzýmom a superoxidismutáze....je zbytočné miesať 2 riasy....tam v pyrenoidose sú "tabletky" zlisované a treba im to vysvetliť že to sú šrekove oriešky a to sa žuje...ked spirulinu tak od uncaria.cz alebo sk...
ked to bude vidieť teba aj ona sa postupne naučí no môže sa stať že zo začiatku ti to bude aj vyplúvať...pochvala povzbudenie a trpezlivosť..ak to aj zapije ako tabletku nevadí,no chlorela sa už vstrebáva cez sliznice už v ústach....ináč napr. mačky aj psy to intuitívne po tom idú tak jej daj za príklad vidíš aká je tá naša mačka múdra vie čo je dobré 🙂
no značku ešte nemám vybranú, ale počula som, že to pekne smrdí a chuťovo dobrý hnus :D tak sama dúfam, že to zvládnem prehltnúť ako tabletku, tak to brala známa že len zapila, o tom, že sa to má žuť počujem prvý krát...
Pokiaľ človek konzumuje denne zelenú zeleninu listovú, vňate, bylinky občas suši a pestrú stravu nepotrebuje žiadnu chlorellu ani zelený jačmeň.
@lenocka777 ahoj ja by som bola rada ak by si mi poslala nejake skusenosti ludi...ja som zacala teraz uzivat mlady jacmen z obchodu zo zdravou vyzivou...mam 30 ale od malicka mam traviace problemy, reflux a ine zdravotne problemy...tak som uz trochu zufala :/
Ahojte a robi niekto s GW aj v Kosiciach? DAKUJEM🙂
@monikamajova prosíme napíšeš mi do IP odkiaľ objednavas chlorellu a zelený jačmeň.dakujem
neviete mi prosim poradit, ako je to s chlorellou pocas tehotenstva? uz som ju brala pred rokom aj nieco, asi 3 mesiace, ale hladala som ci mozem aj teraz a je to trochu divne. tu pisu ze skor nie https://chlorella.sk/casto-kladene-otazky#je-ch...
na druhej strane ked som pocuvala rozhovor s doktorom na ceskom rozhlase http://prehravac.rozhlas.cz/audio/1029473 tak vravi ze v pohode.
mate niekto skusenost s uzivanim pocas tehotenstva?
@maka21 pozri moj blog tam mám článok presne na túto tému ..áno môžeš 🙂
ja som brala celé tehotenstvo aj počas kojenia 😉 a beriem aj teraz ...
Dakujem, prestudujem 🙂
Zeleny jacmen je vlastne homeopatia?
@danielkadandy nie
@evulka.v je to klamstvo ako voda v kosi. Dcera presla rakovinou od 8mes. a brala i pocas choroby, bere a budeme brat jacmen a chlorellu co najviac ako sa len da a kym penazenka dovoli. Mame chlorellu +jacmen od GW a nedam na to dopustit, pozitivnu zmenu uz roky citim aj na sebe.
Tod moja skusenost.
@terezka1947 na tomto odkaze som citala ze byvala moderatorka Andy Timkova spolupracuje tiez s vyrobkami spolocnosti Greenways..a ked si to precitas tak sa tam priamo vyjadrila ze sa k tomu dostala tak, ze ju kamaratka nahovorila na homeopatiu
@danielkadandy ved to je normalna realna vec....homeopatia je zmes ani neviem ci niekto vie coho a vody.
@terezka1947 hej ved ja rozumiem ..len ma zmiatlo preco sa tak vyjadrila ...ze ta spolocnost GW nejako nema take pozadie resp.filozofiu spracovania atd...
A dalo by sa to teda cez niektoru kupit? Mam teda zaujem o Jacmen od GW..dakujem 🙂
Predám chlorelu aj jacmen od GW za polovičnú cenu. Otvorené balenie, odobraté par tabletiek/lyžíc. Aj dobierka. Brali sme to s manzelom rok ale v tehotenstve mi to nerobí dobre.
Ahojte zacala som uzivat jacmen aj chlorelu od GW..zacala som velmi nizkymi davkami ako pri autoimunitnych chorobach(beriem lieky na stitnu..mam autoimun.thyreoditidu) ale uz pri styroch chlorelach na den mi bolo velmi zle...musela som vysadit uplne aj jacmen ..ma niekto takuto skusenost? Ked citam ake mnozstva vy uzivate chlorely och no neviem...ja si neviem dat dokopy travenie po vysadeni toho...( krce, nechutenstvo, aj ma prehnalo ale cely den mi kruti v crevach akoby na hnacku..no a ked som to uzivala bolo mi neskutocne na zvracanie a nevolno, brucho nafuknute tvrde vsetko mi tam stalo a este aj zapchu som mala, zahu, odgrgavanie no hroza...
@monikamajova ako to pmyslis s toyu zelenou stolicou a oranzovymi dlanami?

@ellaayezko Ake informacie by ste potrebovali?