icon

Chodil niekto z vás na psychoterapiu?

24. jan 2023

Ahojte, chodil niekto z vás na psychoterapiu? Nechcem sa pýtať žiadne podrobnosti ohľadom Vášho duševného stavu, skôr mi ide o "formálne náležitosti" a o to ako majú sedenia s psychológom vyzerať. Nie som si istá, či som si vybrala toho správneho, bola som uňho 3x, z toho 2x som išla odtiaľ vyslovene rozhodená a nahnevaná.

autor
24. jan 2023

@luccija vieš čo, áno bola všetečná, ale ja jednoducho nemám v mentálnej výbave po starene kričať na chodbe za to, že sa vypytuje ľudí, kam idú. Toto skutočne nemám v pohvahe. Inak mi to ani nevadilo, že sa vypytuje. Jediný, kto tam na chodbe mal problém bola tá psychoška.

monuska112
24. jan 2023

@luccija a preco sa terapia ukoncuje osobne? ved ked nechcem tam ist tak tam nechodim, preco ona ked ma male dieta by sa tam mala trmacat a naspat? ved to nedava zmysel. autorka si to plati je klient, ked si tovar nechce kupit tak predsa nemusi a nemusi ho ist ani kontrolovat ci tam stale je. dnes zijeme v dobe ked sa emailom riesi vsetko a telefonom a ak ta terapeutka nejde s dobou je to neprijemne, ale nieje to problem autorky.

autor
24. jan 2023

@evkamotka Nedá sa jej vysvetliť. Skúšala som.

autor
24. jan 2023

@monuska112 Neviem, také podmienky mi dala. A až neskôr som sa dozvedela o ďalšej babe, čo k nej chodila, že keď ukončila terapiu správou, tak jej vynadala takým spôsobom, že sa "má za seba hanbiť"...

autor
24. jan 2023

@divokykonik toto sa stáva na tých sedeniach aj mne, že ja neviem, čo odo mňa chce. Čosi jej poviem a ona sa ma vzápätí opýta, to isté a netuším, čo jej mám povedať, občas sa mi zdá, že si kvôli tomu aj vymýšľam :D

monuska112
24. jan 2023

no tak to mozes ukoncit spravou a rovno ju bloknut a mas po probleme :D :D sory ale s takymito ludmi sa inak neda....vzdy si treba spocitat moznosti a vyhodnotit nasledky co je najlepsie pre teba:
1. cize chces tam ist a zabit pol dna a nakoniec ona bude aj tak nasrata, lebo to zjavne vnima ako vnutornu kritiku?
2. chces to vyriesit meilom a potom cakat na vlnu jej nespracovanych emocii a posluzit jej ako odpakovy kos?
3. ukoncit to a nedat jej moznost spravit si s teba odpadkovy kos? - bloknut ju
viac moznosti sa mi neponuka

autor
24. jan 2023

@monuska112 Ja mam z nej pocit, že keď jej v niečom oponujem, tak sa cíti dotknutá a reaguje podráždene.

monuska112
24. jan 2023

ano to je ta vnutorna kritika...su typy ludi co to nezvladaju, ale to je jej problem nie tvoj.

autor
24. jan 2023

@luccija Ona sa ma už po prvom sedení pýtala, či sa cítim lepšie, očakávala za každú cenu kladnú odpoveď, keď som jej ju nedala ani po 3 minútach, čo ma šťavila, tak to vzdala.

autor
24. jan 2023

@monuska112 ona si tu kritiku pyta odo mna, ja jej ju dam a potom ju nezvlada. Toto je jedna vec, jej nervozne prejavy by som este mozno aj zvladla, ale ja mam pocit, ze ona je furt "mimo misu" chyti sa veci, co poviem, ktora je uplne nepodstatna a mam ju davno spracovanu alebo ju nepovazujem za dôlezitu a zaobera sa tym 20 minut, cela terapia mi pride strasne povrchna, ja by som sa praveze chcela dostat do toho stadia, ze sa prepracujem k svojim citlivym miestam, ale zatial mam pocit, ze sa to nestalo. Trochu som sa tam vyplakala na prvom sedeni a toť vše, nic som si z toho zatial nezobrala.

luccija
24. jan 2023

@monuska112 ty vieš či si to platí a nejde na poisťovňu?ale to je jedno ..je to vzťah zdoverujes sa jej s tým, čo možno nikomu inému nepovieš a tiež som bola oboznámená, že terapia sa ukončuje osobne.Chapem, že ťažko plánovať stretnutia, keď je malé dieťa často choré.autorka po 3 terapii fakt nemôžeš čakať, že budete riešiť veľké problémy.
Tak ju stopni toto mám vyriešené toto ma trápi toto chcem rozobrať....

danulicek
24. jan 2023

Chodím a sú dni, kedy od nej lietam v oblakoch a dni ako ten dnešný, že sa vo mne miešal plac aj hnev zaroven. Ale tiež len preto, že mi povedala to, čo ja o sebe a o veci, kvôli ktorej tam chodim, davno viem, ale nechcem si to pripustiť a to sa egu ťažko pocuva 😅 Takze toľko k tomuto “nepohodliu”. Čo sa týka ostatnych zvyklosti tej tvojej, je to zvláštne, ale nezmeníš to. Akosi mam pocit z tvojho písania, ze aj ty si na ňu vytocena a asi by bolo lepsie hľadať ďalej niekoho, s kým si sadnes ľudsky aj organizačne.

autor
24. jan 2023

@luccija Platím si za to a nie málo. Ona mi po prvom sedení povedala, že mám tejto "terapii podriadiť všetko" už to mi prišlo trošku mimo. Od začiatku mám pocit, že ma do niečoho tlačí. No ja, bohužiaľ, nemôžem podriadiť svojej psychoterapii všetko, lebo mám malé dieťa, o ktoré sa nemá kto postarať, keď je choré. Momentálne nie je v škôlke, no keď vo februári nastúpi a bude zasa stále choré, tak môžem kľudne prísť aj o 200 eur za mesiac. Ja nie som tak flexibilná, že sa môžem venovať len sebe. Navyše si myslím, že by si terapeut mal získavať dôveru klienta. No mne sa tuším stáva presný opak. Čím ďalej, tým mám menšiu chuť sa s ňou baviť.

autor
24. jan 2023

@danulicek Podla jej slov mám veľmi rozvinutú sebakritickú stránku osobnosti a vysokú mieru sebareflexie, ja si viem kritiku pripustiť, v tom nie je problém. Ja som vytočená za tie jej nervové výstupy, keď sa nevie ovládnuť a vybehne na mňa a áno, lezie mi aj na nervy, že je mimo organizačne.

maminkadeticiek
24. jan 2023

S terapeutom si musis ludsky sadnut.Ak si nesadnete a si z nej nervizna tak treba hned hladat druheho.Keby si napisala mesto odkial si,tak ti vieme mozno poradit niekohe s kym mame z okolia dobre akusenosti,ale zase je to len o chemii medzi vami.

autor
24. jan 2023

@maminkadeticiek Som z Bratislavy.

maminkadeticiek
24. jan 2023

Odtial nemam skusenosti,ale ostatne zeny urcite niekoho navrhnu si myslim.Vela ludi chodi k terapeutovi,je to bezna vec.

luccija
24. jan 2023

Zmeň ju...nesadli ste si.

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
autor
24. jan 2023

@dagmarovita Je to "terapia zamerana na cloveka" kde studovala neviem. Pozrela som si hodnotenie tej metody a nie je to teda bohvieco. Ja premyslam,co spravit, asi by som od nej mala odist. Dost sa bojim, ze mi psychicke zdravie este viac domrvi ako ho uz mam, vcera mi teda dobre nebolo, citila som sa akoby ma ponizila.

dagmarovita
24. jan 2023

Na fb je aj taka skupina a stranka pre ludi, ktori maju zlé skusenosti so psychoterapeutmi. Co pises je od veci, uz by som k nej nešla a dufam ze Ti dala za platbu potvrdenie o platbe.

autor
24. jan 2023

@dagmarovita Veruže mi potvrdenie nedala, to mi nenapadlo si pýtať. Ja ale, samozrejme, na svojom internetbankingu mám potvrdenie, že som vykonala prevod. Ale potvrdenku mi nikdy nedala.

autor
24. jan 2023

@dagmarovita ako sa volá tá stránka pls?

januska131
24. jan 2023

Ja chodím s dcérou každý týždeň na #terapiuhrou so psychologičkou a obe sa tam vyslovene tešíme,ale pri dieťati je to asi iný postup.

nika_17
24. jan 2023

Ja som bola raz u jednej sukromnej,tiez som odtial odchadzala este smutnejsia nez predtym.Potom som si nasla inu,zo zaciatku to bolo tazke,ale postupne sa to zlepsovalo

autor
24. jan 2023

@nika_17 Kvôli comu to bolo zo zaciatku tazke? Ja nemam problem otvarat aj tazsie temy, tato mi povedala, ze robim pokroky velmi rychlo. Ja som extrovert, kludne sa tam aj vyplacem, ale mna praveze asi irituje jej osoba - konkretne jej nevyspytatelnost, uz dvakrat sa na mna osopila a doteraz nie som si vedoma preco.

nika_17
24. jan 2023

Nutila ma robit veci,kvoli ktorym som tam isla a chcela sa ich zbavit.Fakt mi bolo hrozne ked som odtial sla.Tato nova na to isla postupne a bolo to fajn.No a aby sa na mna niekto osopoval,ked mu este aj platim,tak to teda nie a uz by som tam nesla..

autor
24. jan 2023

@nika_17 áno, je nepríjemná, nesadla mi hneď ako som ju prvýkrát videla, ale povedala som si, že tomu dám šancu, že nemôžem hneď utekať, keď sa mi na prvý pohľad niekto nepáči. Ale na môj vkus je príliš prchká a nevyspytateľná, neviem jej reakciu vôbec predvídať, a to ma zenisťuje a je to pre mňa nepríjemné, lebo jej často nerozumiem. Okrem toho by som chcela aj niečo praktickejšie - konkrétne kroky ako zvládnuť nejakú situáciu.

janulka1802
24. jan 2023

Nechodila som na terapiu, ale raz som bola pri jednej súkromnej psychologičke. Vošla som dnu a wau!!! Krásna miestnosť, stol, kreslo, interiér ako z katalógu. No po jednej hodine sedenia som sa cítila príšerne... Absolútne mi nesadla. Potom som išla k štátnej a to bol balzam pre moju dušu. Čudujem sa Ti, že si išla opakovane.

evkamotka
24. jan 2023

No ved odvolaj najblizsi termin a dalsi si nedohodni a uz sa neozvi