Chuť na sladké a jej možné príčiny
Zdravim , v poslednom čase mám taký divný problém že mi ostane zle , v takom štýle že ostanem malatna a taká slabá , a dostanem neskutočnú chuť na sladké , keď si dám sladkosť ma to za chvíľu prejde čiže ten cukor mi pomáha , nemôže to byť príznak nejakej choroby ? Mám aj pred menzesom ale takéto stavy som predtým nemavala
Môže ísť aj o cukrovku .. mávala som taký istý prípad
@emuska34 len pri cukrovke som si čítala že človek náhle schudne a ja mám tú istú váhu , je mi blbé ísť doktorovi stým že mám potrebu jesť sladké ale zas ma napadlo či nemôže ísť aj o nejaký problém zdravotny
@emuska34 len pri cukrovke som si čítala že človek náhle schudne a ja mám tú istú váhu , je mi blbé ísť doktorovi stým že mám potrebu jesť sladké ale zas ma napadlo či nemôže ísť aj o nejaký problém zdravotny
@anonym_autor no môžeš a nemusíš ísť dole z váhy .. každý to ma inak ale mávala som aj ja slabosť závraty bola som taká slabá chýbal my cukor a zistili my cukrovku …
@anonym_autor no môžeš a nemusíš ísť dole z váhy .. každý to ma inak ale mávala som aj ja slabosť závraty bola som taká slabá chýbal my cukor a zistili my cukrovku …
@emuska34 tiež si musela slabosť zahanat cukrom ?
@anonym_autor áno, sladké my pomáhalo, máte v rodine niekdo cukrovku ? Je to aj dedične dosť často…
@emuska34 práveže nemá nikto v rodine
@anonym_autor aha no skús ísť k doktorovi nech ti zmeria hladinu cukru a uvidíš podľa toho sa zariaď .. hlavne to neber na ľahkú váhu tak ako ja som v štádiu kde si picham už inzulín …
@emuska34 dobre radšej pôjdem doktorovi , ďakujem za odpovede
@anonym_autor odporúčam kúpiť glukomer a sledovat, mne sa taketo problémy v priebehu rokov vystupnovali až som skončila po lekároch, potvrdili hypoglykemiu-bez cukrovky. Nic príjemné ale cukrovkari to majú este tazsie
@anonym_autor cukrovka môže. Ale nemusí...
@anonym_autor cukrovka môže. Ale nemusí...
@cukroska kúpila som si glukomer , nalačno som mala 6,1 , nieje to veľa ?
@cukroska kúpila som si glukomer , nalačno som mala 6,1 , nieje to veľa ?
podla googla by malo byť do 5,6
Vyzerá to ako reaktivna hypoglykemia. Keď príde taká slabosť a malátnosť, najprv si daj normálne jedlo a sladké až potom, nie nalačno. A vyskúšaj aspoň pár dní jesť pred každým jedlom zeleninu. Sacharidy (ryžu, zemiaky, pečivo atď.) zjedz až nakoniec. Mne to veľmi pomohlo.

Môže ísť aj o cukrovku .. mávala som taký istý prípad