icon

Chuť na sladké a jej možné príčiny

5. aug 2025

Zdravim , v poslednom čase mám taký divný problém že mi ostane zle , v takom štýle že ostanem malatna a taká slabá , a dostanem neskutočnú chuť na sladké , keď si dám sladkosť ma to za chvíľu prejde čiže ten cukor mi pomáha , nemôže to byť príznak nejakej choroby ? Mám aj pred menzesom ale takéto stavy som predtým nemavala

emuska34
5. aug 2025

Môže ísť aj o cukrovku .. mávala som taký istý prípad

autor
5. aug 2025
@emuska34

Môže ísť aj o cukrovku .. mávala som taký istý prípad

@emuska34 len pri cukrovke som si čítala že človek náhle schudne a ja mám tú istú váhu , je mi blbé ísť doktorovi stým že mám potrebu jesť sladké ale zas ma napadlo či nemôže ísť aj o nejaký problém zdravotny

emuska34
5. aug 2025
@anonym_autor

@emuska34 len pri cukrovke som si čítala že človek náhle schudne a ja mám tú istú váhu , je mi blbé ísť doktorovi stým že mám potrebu jesť sladké ale zas ma napadlo či nemôže ísť aj o nejaký problém zdravotny

@anonym_autor no môžeš a nemusíš ísť dole z váhy .. každý to ma inak ale mávala som aj ja slabosť závraty bola som taká slabá chýbal my cukor a zistili my cukrovku …

autor
5. aug 2025
@emuska34

@anonym_autor no môžeš a nemusíš ísť dole z váhy .. každý to ma inak ale mávala som aj ja slabosť závraty bola som taká slabá chýbal my cukor a zistili my cukrovku …

@emuska34 tiež si musela slabosť zahanat cukrom ?

emuska34
5. aug 2025
@anonym_autor

@emuska34 tiež si musela slabosť zahanat cukrom ?

@anonym_autor áno, sladké my pomáhalo, máte v rodine niekdo cukrovku ? Je to aj dedične dosť často…

autor
5. aug 2025
@emuska34

@anonym_autor áno, sladké my pomáhalo, máte v rodine niekdo cukrovku ? Je to aj dedične dosť často…

@emuska34 práveže nemá nikto v rodine

emuska34
5. aug 2025
@anonym_autor

@emuska34 práveže nemá nikto v rodine

@anonym_autor aha no skús ísť k doktorovi nech ti zmeria hladinu cukru a uvidíš podľa toho sa zariaď .. hlavne to neber na ľahkú váhu tak ako ja som v štádiu kde si picham už inzulín …

autor
5. aug 2025
@emuska34

@anonym_autor aha no skús ísť k doktorovi nech ti zmeria hladinu cukru a uvidíš podľa toho sa zariaď .. hlavne to neber na ľahkú váhu tak ako ja som v štádiu kde si picham už inzulín …

@emuska34 dobre radšej pôjdem doktorovi , ďakujem za odpovede

dora281
Autor odpoveď zmazal
lejduska
5. aug 2025

@anonym_autor odporúčam kúpiť glukomer a sledovat, mne sa taketo problémy v priebehu rokov vystupnovali až som skončila po lekároch, potvrdili hypoglykemiu-bez cukrovky. Nic príjemné ale cukrovkari to majú este tazsie

cukroska
5. aug 2025

@anonym_autor cukrovka môže. Ale nemusí...

autor
6. aug 2025
@cukroska

@anonym_autor cukrovka môže. Ale nemusí...

@cukroska kúpila som si glukomer , nalačno som mala 6,1 , nieje to veľa ?

miskajerry
6. aug 2025
@anonym_autor

podla googla by malo byť do 5,6

dora281
Autor odpoveď zmazal
cukroska
6. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nie .Zatiaľ. Ja som mala raz tiež. Diabetologička mi povedala,že zatiaľ to riešiť. Ale spýtať sa treba obvodného lekára. Prvé naordinujú upraviť životosprávu. Poznám to od mami.

majka034
7. aug 2025

Vyzerá to ako reaktivna hypoglykemia. Keď príde taká slabosť a malátnosť, najprv si daj normálne jedlo a sladké až potom, nie nalačno. A vyskúšaj aspoň pár dní jesť pred každým jedlom zeleninu. Sacharidy (ryžu, zemiaky, pečivo atď.) zjedz až nakoniec. Mne to veľmi pomohlo.