icon

Čistenie maternice po pôrode - zostatok placenty

adriana9263
26. apr 2016

Ahojte zienky, prosim Vas mate niektora skusenost s cistenim maternice po porode, sestonedeli? Mne po porode nerobilo sono, ani ma to akosi nenapadlo. Ked som bola doma z nemocnice vsimla som si, ze mi trci nieco zo spodu a nejde to vybrat. Druhy den som sla k mojmu Dr. zaniest prepustaciu spravu z nemocnice a tak ma vysetril a bol to kusocek placenty zrejme. Spravil mi i sono s videl i v maternici kusok placenty, ale nebol si isty, lebo to bolo zaplavene ocistkami a tak mi kazal prist hned ak by bol nejaky problem a inak az po sestonedeli. Ja som vsak cele sestonedelie krvacala, ale raz slabsie, raz silnejsie a citala som, ze to je normalne. Po sestonedeli som vsak zacala krvacat viac, ako keby menstruaciou. Trvalo to zhruba 8-9 dni a teraz som uz len spinila. Dnes som bola na kontrole a lekar povedal, ze tam vidi kusok placenty a pockame, ci sa s najblizsou menstruaciou vyplavi a ak nie alebo by nastalo skor nejake krvacanie musim ist na cistenie pod celkovou narkozou ☹ Mate niektora s tymto skusenost? Ako dlho by som bola v nemocnici. Ja len kojim, co s malinkym? Mam si uz pre istotu teraz odstrekovat? Pripadne do coho si odstrelovat? Stacia i pohate od detskej vyzivy? Nezvysi sa mi potom privelmi tvorba mlieka do buducna, ci to sa potom opat upravi podla toho ako bude maly papat? V ten den ho asi kojit nemozem, vsak? Dakujem Vam za odpovede 🙂

Strana
z2
lucijag
27. apr 2016

@adriana9263 pred som odsavala to som mala pre malu a po som idsavala a vylievala v noci som uz mohla kojit

anita26
27. apr 2016

@adriana9263 ja som absolvovala cistenie este v nemocnici na 4. den po porode, je to rychly zakrok, narkoza sa dava slabucka, dohodni sa na rannom prijme, nie vecer do nemocnice, rano si drobca nadojci co najviac, od polnoci pred operaciou uz nesmies pit a jest...po prebudeni este 6 hodin nemozes dojcit, takze to mliecko za ten cas odstriekas, postupne aj na viac krat a vylejes...myslim, ze par hodin po zakroku ta mozu pustit domov, nic nezvykne boliet, da sa normalne fungovat....a na ten den si odstriekaj mliecko podpredu ako baby radili...

Strana
z2