icon

Clostridium difficile v dospelosti

inka04
17. jan 2017

Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.

rellka17
12. dec 2023

Dobrý deň , chcem sa opýtať , či mal niekto pozitívnu Clostridiu+ toxín , pričom mal len nafukovanie , bez hnaciek . Som momentálne 12 deň na liečbe vankomycinom a nie som si istá , čo sa deje .

johnnyfeer
13. dec 2023

@korre dobrý večer prosím Vás ako ste dopadli s tou baktériou už je syn v poriadku dodržiavali ste diétu nejakú alebo

andruska7
17. dec 2023

@miriama40 som nevidela vás príspevok. Vankomycin mi dali prvý raz na pohotovosti a druhy raz uz mi ho nechceli dať ze to sa znovu nedáva. Ze by mi museli dať nejaký dráhy liek ale vystrašil ma ze to ma veľa vedľajších účinkov tak sme sa dohodli ze podla toho jak vyjdu výsledky stolice ale keďže sa mi odvtedy neozvali asi nič nezistili. Ani sa nedivím keď ta stolica čakala min 5 hod než ju poslali.

andruska7
17. dec 2023

Ešte by som sa chcela spýtať pri tej fekalnej transplantácii by mi vedel niekto povedať cenu? Nakoľko by som to musela riešiť ako samoplatca. Alebo kde by som to mohla zošit? Dakujem

kata_rina25
18. dec 2023

@kubkovamama ja som sa sama na ne pytala na imuno lebo som nic nemohla tolerovat. Ale nepotvrdilo sa nic, napriek tomu som nic nemohla zjest.

kata_rina25
18. dec 2023

@andruska7 na jednej sukromnej klinike v Martine mi to tusim nacenili na 1700€. Ale to si pamatam uz len tam zbezne. Mne to nakoniec preplacala poistovna

kata_rina25
18. dec 2023

@andruska7 ja to uz s nikym neriesila.. lekari neboli velmi vludni to dalej so mnou riesit taketo veci..

kata_rina25
18. dec 2023

@andruska7 ja by som sa difikliru nebala, prave naopak. Ja som musela ist do ineho mesta aby mi ho vobec dali, tu mde byvam nedaju.. On jediny zabija aj spory. Aj ked ani to nemusi byt 100% Moj infektolog povedal ze si je isty ze by mi uz tento definitivne pomohol ale pre moj pokoj to poisti fekalnou.

andruska7
19. dec 2023

@kata_rina25 ďakujem no to je dosť drahé ale čo keď nebude pomoci tak si to zaplatim

andruska7
19. dec 2023

@kata_rina25 niekde som čítala že trojkombinácia black seed oil, probiotika (sacharomyces bouldari) a bentonite clay pomohli bez antibiotík. Tak by som to chcela vyskúšať. Nemám všetko zatiaľ som si objednala tak uvidím. Ale zatiaľ sa držím. Nehnackujem.

andruska7
19. dec 2023
andruska7
19. dec 2023

Toto je ale dávkovanie pre malé dieťa. Treba si to prisposobit

chichua
17. jan 2024

Baby, strašne nerada sem píšem. Ale chytá ma panika. Je možné, že by sa mi c. Diff vrátilo po antibiotikych kvapkách do nosa pamycon ?niečo stieklo aj do krku. U
žívala som ich asi 4 dní,nikedy začiatkom roka. Posledný týždeň sa mi vrátilo nepríjemné nafukovanie a dnes som dostala hnačku 😭. Zatiaľ nevyzerá dáko podozrivo ale strašne sa bojím.

miriama40
17. jan 2024

@chichua
Neviem, ci som spominala, je jedno, ci sa atb podava oralne, zilou alebo inak. Mna na gastre lekar upozornil, ze aj vaginalne tablety sa dostavaju do krvi a tym padom do criev :-/ (opytal sa ma, cie viem ako sa opijaju modelky aby im nebolo zle od zaludka - vkladaju si tampon s alkoholom).
Po polyganaxe na vkladanie som mala tazkosti
znova, hnacka, caste stolice. Nasadila som enterol vysoke davky a prisnu dietu. A uz atb nechcem v ziadnej forme ☹ skuste odsledovat a neprepadat panike aj ked viem ake je to tazke. Ozvite sa ako ste na tom. Snad to bude dobre.

chichua
17. jan 2024

@miriama40 no budem sa modliť aby to bola črevná viroza čo teraz koluje.
Mala som vaginálne tablety macrimiror aj uniflox do oči a to v pohode. Pamycon nepísal žiadne nežiaduce účinky v oblasti trávenia. Ze pôsobia len lokálne. Ale keď steču do krku, tak neviem.. Zajtra si pôjdem odniesť stolicu do labaku, nech viem na com som. Celé zle toto..

chichua
17. jan 2024

@miriama40 minulý rok v januári som mala c. diff a ešte pred 6 rokmi. Po minuloročnom som ešte doteraz na diéte hoci už len s obmedzením mlieka múky, ja už nemám silu to znova absolvovat.deti sú od októbra v kuse choré a ja s nimi, keďže sa nemôžem normálne liečiť, do toho cez vianoce kovid. Teraz problém s ušami. Isto by som potrebovala celkové atb no nemôžem a ak teda ani ten sprostý pamycon nemôžem, tak ja už neviem..

kubkovamama
17. jan 2024

@chichua pamycon aj keď stečie nespôsobuje žiadne tráviace ťažkosti.Ta hnačka je skôr zo stresu a z celkovej nepohody a strachu

chichua
17. jan 2024

@kubkovamama bodaj by ste mali pravdu 🙏

miriama40
17. jan 2024

@chichua
Pamatam sa na Vas pripad. Macmiror neobsahuju atb, polygynax ano, mne sposobil problem.
Ked su deti chore, nalepi sa to aj na rodicov. Mala som chripku a zrovna si to odniesli creva, cize tak ci tak som dietu mala, mlieko nemozem, tolerujem len tvrdy syr. Nejako vydrzte a snad to nic nebude.

chichua
17. jan 2024

@miriama40 dakujem ❤️. Už som sa trochu ukludnila.

miriama40
18. jan 2024

@chichua
Ako Vam je? Hnacka ustupila?

nik35
18. jan 2024

Dobrý deň aj mne zistil closdridium tri krst mi dávali entizol a teraz mi dali vankomikocin ale dva dni asfalte mám slabšiu hnačku a to som len na ryžovým odvare a suharoch

chichua
18. jan 2024

@miriama40 zatiaľ som nebola na wcku ale ani som od včera obeda nejedla. V noci mal bolesti brucha a neskôr hračku syn. Teraz sa pre zmenu trápim po neho, keďže v nedeľu dobral antibiotika. Tak sa modlím, aby to bola len črevná viroza, kt. majú teraz v škole a dcéra v škôlke.

miriama40
19. jan 2024

@chichua
Ak to maju v skole a skolke podla mna to nebide cdiff. Drzim Vam palce!

nik35
19. jan 2024

Dobrý večer prosím vás kedy vám asi zabral vankomycin? Maly ste hnačky žltej farby? Ďakujem za odpovede už som stoho na nervy

nik35
19. jan 2024

A ešte som sa chcela opýtať dali mi cislo na c. Dif poradňu ale nikto tam neberie telefón .

miriama40
20. jan 2024

@nik35
Vanko som nebrala ale viem, ze ucinnost jen
u kazdeho individualna. Ak by sa to ale nezlepsovalo kontaktujte lekara. Co sa tyka farby, tak to mozu byt odtiene zltej, zelenej, hlieny, moze byt aj krv. Skuste na to cislo z poradne napisat SMS mali by sa Vam ozvat.

petra2421
21. jan 2024

Dobrý deň, som tu nová, som po hospitalizácii na internom odd. Mala som hnačky 20xza deň, v ambulancii infektológie to uzavreli ako c.diff. Kto toto nezažil, neuverí🙈

miriama40
21. jan 2024

@petra2421
Tak prajem vela sil pri zotavovani. V tomto vlakne su uzotocne rady, tak nech Vam pomozu. Majte prisnu dietu, uzivajte enterol. Co povedat, musite bojovat.

petra2421
21. jan 2024

Vidím, že je to naozaj beh na dlhu trať. Dnes stály pocit nutkania na stolicu. Ráno som bola 2x, odvtedy zatiaľ nie, ale necítim sa ok.Diétu držím- zemiaky, varená mrkva, jablkový kompót. Zajtra pôjdem ráno k lekárke aj so vzorkou.