icon

Clostridium difficile v dospelosti

inka04
17. jan 2017

Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.

nik35
7. feb 2024

@andruska7 prosím vás a čo ste si dávala a kedy ste začali pridávať jedlo ?

miriama40
7. feb 2024

@adriand
Ja som bola 3 dni, davali mi len entizol. Mala som byt hospitalizovana aspon 10 dni. Vtedy som nevedela o aku vaznu chorobu sa jedna. Bola som na internom a povedali mi, ze mozem domov. Velmi dlho som potom este nebola ok. A popravde utekala som odtial lebo uz som sa na to tam nemohla pozerat.
Ako Vam je teraz? Este ste v nemocnici?

miriama40
7. feb 2024

@kata_rina25
Napadlo mi, preco ste isla na kolonoskopiu? Mali ste nejake tazkosti aj po fekalnej transpl.?

miriama40
7. feb 2024

@chichua
Mate nieco nove? Synovi je ako? Vyzdravel? Spominala ste, ze mal hnacku a dobral atb.
Inak, otazka pre vsetkych. Celkom by ma zaujimalo, ci napriklad pri crevnej viroze, ktora je sprevadzana hnackou sa moze stat, ze sa zacnu mnozit aj klostridie alebo tie len cakaju na svoju chvilu a teda antibiotika?

andruska7
7. feb 2024

@nik35 už som tu vyššie spomínala tu liečbu aj som to odfotila priamo s tej medicinskej publikácie. Užívala som olej z čiernej rasce, bentonite clay a probiotika sacharomyces boulairdi tak nejako sa volajú. Počas liečby som len nepila mlieko ale jogurty áno. Tie treba zaradiť do stravy na obnovu flóry. Inak som jedla aj jem všetko okrem pikantných jedál. Tie sa mi zdá ze mi stále spôsobujú trochu problémy. Ale hnačky už nemám a ani ma nenafukuje chvalabohu. A cítim sa celkom v poriadku vzhľadom k tomu ze ešte trpim cjronickou lymskou boreliozou.

andruska7
7. feb 2024

A ešte sa otuzujem chodím do sauny a studená sprcha tak neviem ci aj to nemá nato nejaký vplyv

kata_rina25
10. feb 2024

@adriand 8 dni na vanko, 3 dni na difiklire

kata_rina25
10. feb 2024

@nik35 zavisi aj od toho co jete.. zlta moze byt aj z jednotvarnej stravy. Ja vacsinou mavam zltu ale ked jem napr. chude hovadzie maso tak je tmavsia.

kata_rina25
10. feb 2024

@miriama40 ano ziadne jedlo som stale nemohla tolerovat.

odinne
10. feb 2024

Holky já jsem měla kapačky Dalacinu a po nich jsem dostala za 10 dnů průjmy. Doktor mi dal Ercefuryl (crp 9) a hned po prvním prášku se mi ulevilo a srovnalo se to do dobrání. Za další 4 dny zase průjmy, tak jsem byla na infekčnim protože podle výsledků a kliniky jsem jim pasovala spíše na dismikrobii. Chtěla jsem se zeptat, zastavil by Ercefuryl Clostridie? V pondělí mám jít na testy jestli je tam opravdu mám.. Děkuji :palec:

agnese
10. feb 2024

Napíšem aj ja svoju skúsenosť, po dobratí 3 atb som začala mať krvavé hnacky, vysoké horúčky, bolesti brucha, žiadne lieky na hnačku nezaberali, dokonca ani od dr. Reasec, mala som podozrenie či to nie sú klostridie, radšej som potom nebrala nič, len Enterol, kultivácia stolice vyšla negatívna, som ostala z toho prekvapená, lebo hnačky neustupovali ani po 5 dňoch, potom mi dr. predpísala Entizol, ten zabral až na konci užívania. Som sa tešila, že teda to asi neboli klostridie a lieky zabrali, tak super… no o dva dni po vzatí poslednej dávky znova bolesti, riedka stolica a do večera hnačky, to som vedela že už je zle. Ku dr. som sa ani nedostala, len sestrička mi kázala brat stále probiotiká, že dr. už nebude nic predpisovať, lebo to len horsie bude. Nedalo mi to, dala som si otestovať ako samoplatca stolicu na klostridie a samozrejme vyšlo pozitívne, medzitým som si kupila Tasectan a brala som ho každé 4 hodiny 2 tabletky, na moje veľké prekvapenie, sa mi frekvencia chodenia na wc znížila o dosť, síce stolica vyzerala ako zvratky zlepené lepidlom (ospravedlňujem sa za opis), ale aspoň to nebola hnačka, na ďalší deň bola ešte formovanejsia, dnes je to 3. deň po Tasectane, užívam už len probiotiká od Natural factors a Enterol a na wc chodím oveľa menej, stolica je formovaná. Držím stále diétu, som ako nafúknuty balón, no dúfam, že je to z tých probiotík.

odinne
10. feb 2024

@agnese Moc děkuji za zkušenost. No já jsem horečky neměla. Výsledky krve i krevní obraz v pořádku. No tasectan si občas zobnu taky. Stolice je od včerejška ne žlutá voda, ale už je hnědá kaše, tak nevím jestli to mám brát jako proges. 🤔
Clostridie s toxinem bych opravdu nechtěla mit pozitivní, ale když budou stejně s tím nic nenadělám. Já jsem taky jak balón, pořád brk
ám. Co si brala za antibiotika?

odinne
10. feb 2024

@agnese jinak mě včera dali Normix...

panenka20
10. feb 2024

Mohu se zeptat všech kdo měl clostridie zda měl potíže i s žaludkem? zánět žaludku nebo helicobacter pylori.?

agnese
11. feb 2024

@odinne brala som Amoksiklav, z toho som mala tiež hnačky, ale rýchlo to prešlo, potom Sumamed, z toho mi nebolo nič a potom Cefimed, z toho na piaty deň už bolo zle, možno máš len dysbiozu a z toho hnačky, ta stolica keď sa zlepšuje, to je len dobre… dôležité je navrátiť crevnu mikrofloru, keď je zdravá, potlači aj klostridie, záleží asi aj od kmeňa či je veľmi toxigenna, tam to asi ide ťažšie dostať naspäť mikrobiom 🙄 ako tu čítam príbehy

nik35
11. feb 2024

@panenka20 ahoj ja som nemala helicobacter ale bolel ma aj žalúdok a pocity plnosti a na vracanie

miriama40
12. feb 2024

Dievcata, volnopredajnym liekom ako napr. Tasectan, Enditril, Smecta by som sa oblukom vyhybala pri pozitivnim naleze cdiff + toxiny. Toxiny musia von, tieto lieky vam sice akoze mierne zastavia hnacku ale v tele sa hromadia toxiny z cdiff, je to velmi nebezpecne.

odinne
12. feb 2024

@miriama40 Tasectan a Smecta nevadí. Tasectan zahušťuje stolici a pokrývá epitel vrstvou přes kterou bakterie neprojdou, nezastavuje peristaltiku. Imodium je peklo, to se nesmí. Čekám pořád na výsledky, dneska večer by mi je měli zavolat, ale stolice už je moc hezká a já se cítím úplně v pohodě. Chodím 2-3x denně. Držte mi palce.🙏

panenka20
12. feb 2024

@nik35 měla jste i vyšetření žaludku?
Mě našli minuli rok clostridie bez toxinů dali mi na 10dni vankomacin pak už žádnou léčbu nedali.
Jako samoplatce jsem zhotovila test po 3mesicich a byl opět pozitivni bez toxinů ale můj gastro a i na infekčním pokud nemám průjmy alespoň 10za den tak to není clostridie...
Ale doktor mi zase řekl že ten můj chronicky zánět žaludku si myslí že mi mě problémy(příznaky) nedělá.
Tak už opravdu nevím

miriama40
12. feb 2024

@odinne
Nevedela som, ze Tasectan sa moze, zakazali mi vsetky lieky proti hnacke. Ako Vam je po Normixe? Je to Vasa prva skusenost s cdiff?

miriama40
12. feb 2024

@chichua
Myslim na Vas. Ako Vam je? Uz lepsie alebo ste minuly tyzden dali urobit rozbor?

odinne
12. feb 2024

@miriama40 Mě na infekčním řekli, že ať si k tomu Normixu klidně dám Tasectan. Dneska mi k Normixu přidal Mutaflor. No já jsem brala Dalacin a on je historicky pověstný, že přemnožuje klostridie. Dneska jsem jim nesla vzorek stolice a budou mi je teprve vyšetřovat, tak zítra budou výsledky. Držte mi palce holky, ať to ty mrchy nejsou a je to jen dysmikrobie 🙏
Po Normixu jsem taková nafouklá. Když mi doktorka napsala Ercefuryl bylo mi dobře, průjem hned přestal a stolice se formovala. Pak mi dali Normix a to se táhne. Jednou hustá kaše, pak zase řídká. Když se najím, je mi hrozně těžko. Jsem po něm jak balón, pořád brkám. Mám ho na 10 dnů.

chichua
13. feb 2024

@miriama40 som v štádiu, že som si konečne kúpila skúmavky na stolicu a vypísala ten papier k odberu na samoplatcu 🙈. Začala som totiž brať 1 bylinný protokol a chcem sa otestovať až po 2 týždňoch užívania. Čo bude teraz v piatok. Naposledy som mala hnačku pred týždňom. Posledné 2 stolice vyzerali úplne v poriadku. Tak som sa rozhodla, že s testovaním ešte chvíľu počkám.

chichua
13. feb 2024

@odinne ja som brala normix, keď som mala c. diff 1x a mne pomohol, stolica bola cca na 3 deň normálnej konzistencie. Mňa vtedy vyliečil. Ešte pred normixom som mala entizol na ňom mi bolo dobre len počas užívania, po vysadení sa mi to vrátilo.. Našťastie minulý rok, keď som mala clostidie som mala vankomycin hneď a nemusela som sa trápiť s recidívami.

chichua
13. feb 2024

@panenka20 ja som so žalúdkom nemala žiadne problémy. A keď som mala clostridie tak som vôbec nemala početné hnačky. 10 za deň som isto nemala

panenka20
13. feb 2024

@chichua když jsem měla clostridie tak jsem měla stolici (průjem)jen 3-4denne a to mě léčili ....
Ale když jsem to měla i po léčbě tak řekli že to je v pořádku ale to jsem měla měkkou ,skoro neforemnou,průjem střídalo se to ...
Teď mám pár měsíců normální -kouskovou -mekkou jak kdy 1-2denne..ale barva je žlutá málokdy do hnědá s kousky nestráveného jídla.
Tak na to řekli že to není od clostridie...

odinne
13. feb 2024

@panenka20 tak mám holky clostridie s toxinem. Jsem úplně nešťastná, pláču. Doma dvě malé děti s chřipkou. Jsem. A dně. Nasadili mi Entizol. Teď už se budu na vždycky bát antibiotik.

inka04
autor
13. feb 2024

@odinne Takmer všetky sme si tým prešli, bude lepšie, chce to čas. Entizol je neúčinný, chcelo by to Vanccomycin. Uplne najidealnejsie fekalnu transplantaciu...

panenka20
13. feb 2024

@odinne vím jaké to je když se to dozvíte mě to řekli telefonicky a úplně mě to dostalo hodně jsem na to myslela a psychicky mi nebylo dobré.
Ale opravdu to chce čas hodně lidí si tím prošlo a zvládli to.budte silná.
Když to vidím zpětné lituji že jsem se tomu poddávala věřte že psichika dělá hodně.
Vím že je to těžké ale postupem času se vám to zlepší

nik35
13. feb 2024

@panenka20 dobrý večer nie ešte som nemala až budúci mesiac 15 mi majú urobiť gastorskopiu ale ja som pred tým nemala žiadne problémy zo žalúdkom mne to začalo tak minulý rok v lete mi dali penicil na angínu neprešiel ani týždeň a zapal močových tak ciprofloxacin alebo tak nejak dobrala som lieky prešli dva dni a bolesti a kŕče tak na pohotovosť vysoké crp tam mi dali znovu cipro+ entizol a sono že zapal hrubého z atb mierna hnačka prešlo všetko bolo o.k. Do mesiaca znova zapal močových ciest ďalšie atb do mesiaca hnačka ktorá trvala dva týždne žltá znovu Entizol prešiel možno mesiac ani nie asi dva týždne a brutálne hnačky zo všetkého čo som dala do úst a to som samaozrejme nasadila bezzvyskovu diétu aj sucháre všetko ma preháňali začalo to 10 decembra celi mesiac obvodná mi zistila kalprotektin tak že na gastro celi mesiac ma nechali tak v hnackach z nemocnice ma posiela domov lebo krvný obraz bol dobrý až 8 januára ma konečne zobral gastro ten len s rozprávania hneď povedal že si mysli že klosdridie tak zobral stolicu a za dva dni volali že mám pozitívnu bez toxinov čo bola blbosť lebo ten zápach a stolicu som urobila 6 a do deviatej som ju mohla doniesť plus koľko stala u nich ten mi nasadil znovu entizol no už na ňom sa stolica sformovala ale bola aj 8 krát za deň a na štve deň som si dala suchý rožok a znovu hnačky tak som išla na infekčné na Kramáre tam mi dali vanko najskôr na 14 dni a volať na poradňu kde lekárka povedala že tri krát sa to vrátilo tak si mysli že po liečbe sa vráti znovu takže od vdety mám 5 týždňové znižovanie dávky a potom asi fekalna budúci týždeň sa mám ozvať no a na tom poslednom entizole ma začal aj žalúdok bolieť a hrozne plná a pocit na vracanie som sa cítila občas aj cítim akoby hrču v hrdle ale možno je to aj tým množstvom liekov a biednej strave schudla som 16 kíl