Clostridium difficile v dospelosti
Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.
Tu pliagy ťažko poraziť po hospitalizácii a dobrati Vancomycin ,tak zase hlien samotný aj v stolici...ja hnačky nemala.
Idem opäť na gastro,že je ešte jeden liek na to
Vraj žiadna špeciálna diéta na to nie je lebo to nie sú také hnačky.
No dva mesiace dietujem a povedala som si dosť a začala som jesť všetko okrem mlieka a hlieny už len trošku...stolica stále negatívna a menej ma núti na wc...tak uvidím čo povie dr. na gastro.
Ako sa dá zistiť či už nemám clostritidu...iba gastroentrolog ?
Kým čakám na objednanie ,tak črevá sa uklidnili,stolica normálna a aj hlieny už nie sú.
Či je hlavným ukazovateľom že stále mám clostritidu...hlieny,alebo hnačky,alebo ,že nepriberam.
Chcem si podať o kúpeľňu liečbu po Covide,ale s clostritidu by som nemohla ísť a vyšetrenie u gastra je ešte ďaleko.
@jaza81 ďakujem,si zlatá, že mi odpovieš.
No po vacomicyne keď som prišla z nemocnice tak opäť po dvoch týždňoch hlieny a nutkanie na stolicu ktorá nebola len tie hlieny.
Ani u obvodnej ani v nemocnici bola stolica negatívna.
Teraz sa to samé ukludnilo....neviem či tie probiotiká tomu dopomohli,ale stále nie som si istá či som z toho už vonku.
Tak podľa teba čo píšeš by som bola z toho von🙏Uvidím až na gastre kukne do čreva.
Ahojte ako sa máte, clostritidu ste porazili nadobro?
Ja som objednaná na kolonoskopiu,aké následky po klostridite zostali .
Bolo ok do chvíle kým mi neurobili gastroskopiu a hnačky opäť,neviem či je to súvis,len nie sú časté.
A ešte jedna vec už sa mi nedarí naspäť pribrať nejaké kilo...
@ira25 Mne trvalo 5 rokov dostat sa dokopy, prvy polrok to bolo hrozne, neustale sa hnacky vracali, dva roky boli tazke, potom sa to stabilizovalo. Travenie ani po 6 rokoch nie je ok, ale uz fungujem normalne. Akurat konzumujem len bezlaktozove vyrobky. 5 rokov som bola na uplnej bezmliecnej diete.
Ktorá z vás bola aj na kolonoskopii...ja mám obavu z toho vyšetrenia.
Moja mama je uz 4krat na internom s clostridiou, ma 80 rokov uz minule zvažovali fekalnu ale nakoniec neurobili neviem ako to bude teraz vždy len preliecit a pošlú domov uz som z toho riadne na nervy,momentalne je slabá neje nepije bojíme sa čo bude
@kata_rina25 nemala som vtedy ešte skolkarske deti. Mali by ti volať aj hygieny, tak sa popýtaj.
Ale odomňa to nik nechytil. Dcéra bola novorodenec a syn 3r
@chichua Boze, mam z toho obrovsky strach, aj po tom, com som precitala vsetky vase prispevky. :((( Dnes je to 6. den, co som nedala skoro nic do ust, na zachod lietam aj 30x za den, minimalne. Mam krce v bruchu, mala som parkrat aj teplotu a zimnicu. Bojim sa ze je to uz ta tazsia forma, ale hospitalizovat ma stale nechcu. Na liecbu mi dali entizol, ale ked citam ze vam takmer ani jednej nezabral, mam obavu ze v tej nemocnici tak ci tak skoncim. Je mi hrozne a dufam ze to cim skor prejde 😭😭😭Snad neumriem nato teda... Dakujem ti za odpoved, hlavne nech je maly ok, bojim sa o neho velmi. Ale nasa detska gastro mi pisala tiez ze do skolky moze ist, vraj male deti nemaju receptory, a clostridie sa tak u nich nemozu premnozit. Vacsinou.
@kata_rina25 Ja som mala v tom case 2-rocne a 7-rocne dieta a nik to nedostal, ani deti, ani manzel. Boli specialne vysetreni.
@kata_rina25 určite navštívte infekčné a printsjto diagnóze jw nutná hospitalizácia a antibiotiká prešla som si tým a stále s tým bojujem
Je to mesiac čo som po hospitalizácii
Tvrdá diára gaps skúste šiť o preštudovať
Jem len vyvari čiže maso a zelenina varená
Je to na dlhé písanie čo som prežila a hlavne ide to na psychiku sú dni lepšie a horšie
Tato dieťa bude trvať 6 mesiacov
Odporúčam ísť na infekčné preliecit to
Potom enterol 4xdenne a smekta 3x denne
Piť len gemerku alebo budis neperlivu
Pitnvyvsri jedt hydinové maso z vývarovňa mrkva žiadne mastné variť len 2hidiny rýchlo vychladit
Držím palce viem čo prežívate som v tom istom
Ja mám výživové poradcu s tým to riešim myslím tu diétu gaps
Clostridia sa vracajú a zachrániť vás môže iba silná dieta alebo nakoniec Transplantacia fekaliii nutnom prípade
@iveta365 silná dieta myslím veľmi silná
Gaps dieta
@marianagymatova Ďakujem za podporu a rady. Ja som na infekcnom bola, tam mi to diagnostikovali. Avsak u nas sa na infekcnom neda hospitalizovat, kvoli kovidu, len na internom a ifektolog to ani neindikoval. Proste mi dali Entizol a poslali ma domov, s tym ze ked sa to nezlepsi do 3 dni mam prist a uz domov nepojdem. Neviem, mam dost vaznejsi priebeh takze neviem, ci je to idealne riesenie, ale snad doma neumriem. Doteraz som 5 dni po sebe mala denne infuznu liecbu na stacionari na internom a od zajtra mi ju bude podavat obvodna. Mam dieta male a nemam ho velmi s kym nechat tak mozno aj preto to takto zatial riesia. Velmi tazko do seba hodico dostanem. Jem len zemiaky, ryzu - to tolerujem najviac, suchare, banany pontroske. Mam velku chut jest, aj sa mi sniva o jedle ale kazde susto je utrpenim co sa tyka bolesti a frekvencie lietania na WC kde ide len hlien a hlien. 😰 Teraz som zacala 2. den Entizolu a stolica sa trosku zacina upravovat co sa tyka formy ale frekvencie sa nezmiernili zatial. No uvidime, ak sa to nezlepsi cez vikend pojdem do nemocnice a hospitalizuju ma.
@kata_rina25 áno ani tu nefunguje infekčné len ambulantne
Ja som ležala na internom koncom augusta preliecili ma antibiotikami to zabralo lenže najpodstatnejšia je dieta silná a probiotiká a smekta
Ak môžem poradiť kúpte si probiotiká a uchovajte ich v chladničke
Ja mám doma dve malé deti 5 a 1,5 a musela sommbyr hospitalizovaná môže prasknúť črevo a ja mám ešte iritovane čreva a intoleranciu a to som nemohla riskovať
Áno p moje deti sa doma postarala moja maminka a manžel
Je to nebezpečná choroba a rada sa vracia
Ja som teraz mesiac na vývaroxh 5 x denne
Tolerujem nejaké vitamíny lebo som aj ochorela ale hlavne silne probiotiká ktoré ma vyšlo 70 euro a vitamíny abc čo mi poradila výživová poradkyňa
Ak chceme na Fc existuje skupina liecime deti bylinkami a stravou nejako tak a tam sa obráťte o pomoc ja som to skúsila a pomáha mi pani Danka
Cenovo je veľmi dobrá a hlavne zo je najdôležitejšie je uzastna o sa týka poradenstva a informácií lepšia ako lekári
Aj ona mi supervizuje s diétou gaps
Je to náročné veľmi hlavne ori deťoch
Hlavne keď prídu stavy depresii
Je to dlha cesta liečby aj roky
Zbierajte informácie a ja vrelo odporúčam tu pani Danku
Ste matka ktorá musí fungovať ako ja
Nie ste v tom sama
Zmeňte stravu ryža a zemiaky suchare vám len liečbu predĺžia
Preliecit sa antibiotikami potrebujete to dostat pod kontrolu
Naozaj odporúčam tu pani ma bohaté skúsenosti
Držím palce 💪🙏😇
Ahojte, tak ak ja som sa už pridala k tejto diagnóze. Konečne po pol toku zistili vo mi je. Mam produkciu toxinu A. Vďaka bohu žiadne horúčky a bolesti brucha, len hnačky 4 až 12 x denne ako kedy. Gastroenterológia mi nedal žiadne usmernenia, tak som si túto diskusiu našla na nete a preštudoval od začiatku a dúfam ze sa to neskorší. Mne to spustila korona v januáry. Nasadil mi teraz Normix 200, 2x2. Chcem sa opýtať ci nemá niekto skúsenosti s chlorelou a zeleným ja menom pri tejto diagnóze.
@lundus so vsetkym opatrne, ja som experimentovala - aj s chlorelou a mne to spustilo opatovne hnacky. Cesta je dieta, s doplnkami velmi opatrne. Mne sa vratili hlienove hnacky v brutalnej forme aj po injekciach na podporu imunity u imunoalergologa - musela ich vysadit. Ja som bola schopna, teda moje telo prijat vyzivove doplnky po cca pol roku prisnej diety a stabilizacie stavu...
@kata_rina25 ahoj. Ja som po trasplantacii a az ta mi zabrala. Robili mi to na infekcnom na Kramaroch. Vzdy po vancomicine sa mi to vratilo. Schudla som na 38 kilo. Po 4 rokoch mam 41 a neviem pribrat. Jem vsetko stolica raz za den. Som vdacna za zenu ktora mi poskytla svoje H.... 😀
@janeska17 Ahoj.. Dakujem ze si sa ozvala.. Paneboze, uz pri vahe 41 kilo som kostra.. Neviem si predstavit ze to bude pod 40, ale som rada ze zijes.. 😉😉Mam nadej.. Chcela som aj na ist na Kramare, ale som z Presova a mam male dieta, k tomu tiez chore na Klostridie. Je to narocne na logistiku ale aj tak som tam chcela volat. Lenze kedze v Presove ma odmietli dalej liecit aj napriek pozitivite, pozitivnej mi fekalnu nespravia.. Tak som sla do Kosic, tam mi ponukli Dificlir a nasledne hned fekalnu ktoru tam aj vykonavaju. Ale nemaju svojich darcov, ma to byt niekto z mojej rodiny. Tak h toho mam celkom des, ci je to tak spravne. Ako mam vediet ci oni su vhodni darcovia? Mama napriklas brala Atb pred nesiacom a pol. No budem sa pytat ale mam celkom stres.
@kata_rina25 moja darca nesmie brat atb. Zda sa mi ze pol roka. Najlepsie niekto kto nebol v zahranici, nebral atb a nebol chory. Moja darkyna musela mat testy aj na pohlavne choroby atd. Komplet vysetrenie. Drzim Ti palce.

@jaza81 ahoj prosím môžem k tým ATB brať probiotiká...mám z domu enterol aj probio fix.
Oni mi nedávajú žiadne.... strava normálna už nie som prekvapená