Čo mi vlastne je?
Ahojte chce
Chcela by som.sa poradit ohladom mojich zdravotnych problempv s ktorych som uz zufala.
Myslim ze mam ochorenie nervoveho povodu nakolko mam bolesti hlavy obcasne zvieranie v nej a taktiez krku, bolesyi sije, miestamk krcnej chrbtice ktora mi tiez tuhne, mierne zavraty nevolnost a tlavenie na hrudi. Beriem lieky na ukludnenie to mi trosku povoli. Neurologicka ma poslala na vysetrenie EMG a EEG lenze sa tam mus najprv objednat.
Vysledky z krvneho obrazu som mala uplne v poriadku. Myslite ze ked mam krv uplne v poriadku tak nejaky mador v hlave alebo nieco nehrozi? Ze by ta krv vyskocila niekde inde ked je ostatok v poriadku? Strasne sa bojim a kym.sa mi zrobia vysetrenia to si asi este pockam.
Tie bolesti hlavy maju strasne tlaky miestami az do oci usi dutin...ale dutiny mam v poriadku.
No vela robi stres a psychika..este chcem podotknuut jem vela vela sladkeho co asi predpoveda tomj ze trpim stresmi...
Poradte aky mate na toto nazor.
Čím skôr sa objednas na vyšetrenie k psychologovi, tým skôr sa tvoj problém začne riešiť. Sama si to v texte trikrát naznačila,takže to tak podvedome cítiš. Už teraz berieš lieky na ukludnenie, ktoré pomáhajú. No tie sa nedajú brat večne a sú návykové. Naozaj moja dobrá rada. Skôr ako strávis rok trápením a obiehanim vyšetrení, zastav sa v ambulancii, kde sa stačí porozprávať... Aj tam pracuje len doktor, nie strašidlo. O 3 mesiace sa tu zastav a napíš ako ti je...
@vercitka Vsetko co popisujes, moze suvisiet s chrbticou, takze klud. A niektore alergie a intolerancie /napriklad histaminova/ sa prejavuju podobne, zhorsuje sa po sladkom a zlepsuje sa zhodou nahod niektorymi psychiatrickymi liekmi. Krvny obraz pri HIT moze byt v poriadku. Ak sa teda Tvoje stavy menia podla jedla, smer imunoalergolog.
Ahoj.. Prezivam presne to iste.. Uz to trva asi 3 tyzdne.. Priznaky presne tie iste ako ty..v pindelok idem aj ja na krv nakolko nasa pani doktorka mala teraz dovolenku.. Niekedy ma chyti taka nevolnost, ze az ma napne😏Tiez si myslim, ze je to psychika.. Niekedy je lepsie, niekedy horsie🙄 A ake lieky si si dala? Ja este kojim takze mne je tazsie si nieco dat😒
@stary_ujco myslim ze najskor zajdem po tych vysetreniach pretoze som taka nespokojna s tou hlavou
Celkom sa boji ci v nej nieco nie je a rada by som uz hned vedela vysledok
Ale tak aspon nieco na tej krvi by nebplo v poriadku keby islo o nejake nadorove ochorenie nie predsa?
@charity nieze by sa menili podla jedla ale proste mam az nadmerne peehnanu chut do sladkeho a myslim ze to moze byt zo stresu
Krv mam uplne v poriadku takze hadam aspon niecoho sa bat nemusim
Taktiez mravcenie celeho tela nepokojny spanok
A to tlacenie na hrudi...po uziti tabletky sa to trosku zmierni
Ahoj na tvojom mieste by som isla k psychologovi. Tabletky ti nepomozu iba potlacaju priznaky. Tlaky na hrudi to je tiesen stres. Nemavas nahodou zachvaty paniky? Presla som si davnejsie niecim podobnym tiez tlaky na hrudi a kazdu chvilu ma nieco bolelo, hlava oci usi chrbat... Na slak trafenie. A mavala som zachvaty paniky, ze som sa pomaly zacala izolovat od sveta. Ale vsetko bolo psychicke. Pomohol mi psycholog a prestat haluzit a zamyslat sa nad tym co mi je. A hlavne normalna racionalna strava, cize sladke max ovocie a sport. Sport je liek na vsetko podla mna. Joga, turistika, pilates, cokolvek co ti prevetra hlavu. A robit to pravidelne ;) a inak nie z krvi sa neda zistit kazdy nador. To by bola diagnostika rakoviny ovela jednoduchsia.
A to mravencenie tela moze byt zrovna panika. Vtedy rychlo plytko dychas a hyperventilujes sa. Mne sa stavalo, ze som uplne stuhla a nemohla sa ani pohnut a vzdy to zacinalo mravencenim. Drzim palce kocka ak je to psycho povodu nieje to lahke ale da sa to zmaknut. A budes uplne v pohode
@ditatxu vsak prave preto sa bojim aj toho nadoru
Citim niekedy nepokoj na dusi
Nomentalne aj tlaky v pravej casti hlavy az od krku zozadu stuhnute svalstvo ...potlaca to do celuste oci atd atd je to dost neprijemne
Tak hadam to nebude nic vazne a bude uz konecne dobre lebi som zufala ze v tej hlave nieco mam :(
Ozaj ten nador sa prejavuje ako vlastne? Citala som tlaky v hlave tie mam...nevolnost...obcas ale to uz velmi nie....a este ako??
@ditatxu snazim sa vyhybat stresom ale uz vnutorne citim tsky strach zostat niekde sama s pocitom ze co ked sa nieco stane
Tlaky v hlave...dufam ze len z tej krcnej chrbtice alebo z cpho...tlaci mi to na oci dutiny a neviem si to uz vysvetlit ale dufam ze to nebude nic vazne...
Miestami citim stipanie oci...mozno aj slz tuch tabletiek frontin...
Taktiez si musim urobit vysetrenie na tetanicky syndron...to je EMG
@vercitka no ak beries Frontin tak by si mala chodit aj k psychiatrovi ci? nech ta pekne nastavi na liecbu a potom mozes skusit psychoterapiu ...
@loginexistuje
Nechodim zatial teda nie....frontin mi predpisala pani doktorka na pohotovosti nakolko som mala take silne zvieranie v hlave krku tazke dychanie mravcenie tela a uz som to nevedela vydrzat tak som.zasla k nej ...aj obvodna doktorka pivedala ze ich zatial mam brat.
Po ostatnych vysetreniach sa ukaze co bude potrebne...len caste bolesti hlavy ma prinutili rozmyslat ci to nahodou nie je nador..dost to tlaci a bojim sa...
No snazim.sa krcnu chrbticu uvolnovat nahruevanim nad bio lampou taktiez cvicenie a trosku masazs...lebo to moze aj z toho vyrazat az do dutin nie?
Necitala som vsetky prispevky...ale kazdopadne, treba si dat vysetrit nielen krvny obraz a sedimentaci ( ta je sice vysoka ale nepovie ze preco..) ake aj onkomarkery +dat si urobit aspon CT....teda vylucit somaticku príčinu a potom sa ubrat smerom ad psychiater, psycholog...
Takze pri kazdom krvnom obraze vedia toto zistit ano? Az by bol aj v hlave
Ach tak dufam ze to nie.m..
Takze su to overene informacie ano?
@vercitka fyzioterapeuta alebo masera (nie hladkaca) si navstivila? ja som mala presne taketo bolesti. 3 mesiace som bola PN. milion vysetreni, kopec liekov, injekcie... diagnoza ziadna poriadna, len ze tenzna cefalea, lebo nevedeli nic zistit...
som sa naprdela a vyhladala dobru maserku / napravacku. sice som od nej chodila s placom, ale po necelom mesiaci som sa zbavila bolesti a uz som do seba nemusela nic pchat.
zabrala mi kombinacia masaze celeho chrbta + breusovej masaze a dornovej metody...
ahoj,moja sestra sa takto trápila vyše roka,posuvali si ju doktori od dverí k dverám,bolest hlavy,mravčanie,slabost,stažené dýchanie.....bola na dne.nakoniec jej diagnostikovali tetániu,naučila sa techniku dychania do sáčku,ked ju chytá pocit že nemože dýchat,navštevuje aj psychologičku,pretože má tyrana manžela,ktorý sa sice prestahoval o poschodie nižžie,ale psychyckz ju deptá dalej,ale to som nechcela,skrátka je tam najme psychyka,nakoniec tetania vzniká zo psych.vyčerpania.chvílu mala super obdobie,vysadila silieky a teraz je tam kde bola,ukrutné bolesti hlavy a uzkosti,lekári zase v koncoch že to nemože sposobovat tetánia,psychologička tiež v koncoch že lieky b sa boli už prejavili skoršie,takže ide v marci na magneticku,verím len že dobre dopadne a to isté prajem aj tebe,netreba hned mysliet na nádory,aj ked námčo nas nič kvázi nebolí sa asi dobre radí,prajem všetko len to dobre.
dufam ze coskoro ti pridu nato co ti je a pomozu ti
@tani187 tiez som sa uz k tonu priklanala pretoze aj po jedle mam divne tlaky ci uz v hlave alebo v krku a taktiez take nervove napatie aj v nohach vlastne aj bezne nielen po jedle
Toe bolesti hlavy tak potlacali ze som myslela ze mam uz nieco s nosom uplne do nosa dutiny ale tie mam ciste lebo mi to rengenovali vtedy clovek pociti strach a uzkost a v tej chvili citim stuhnutie tvare hlavy a v krku je to hlavne napete...doma mi rodicia pomahaju psychicky mi dohovaraku to ma drzii a este tie tabletky na ukludmenie to miestami potlacaju...samozrejme co najmenej nato mysliey lebo akonahle clovek spanikari tak je to v tom.istom...
Ja som este na vysetreni nebola eeg a emg mam predpisane len sa musim objednat...
Dufam ze vazne ziaden nador ami nic.m.clovek si aj sam musi povedat a vnutorne sa ukludnit
@vercitka cim viac pises tym mam viac pocit z teba ze by bolo dobre sa objednat aj k dobremu psychiatrovi ... predsa len tie lieky co berie Frontin je potreba konzultovat s odbornikom a nastavit spravne liecbu ... objednavacie doby su tam pomerne dlhe na prvovysetrenie...
eeg ti urobi neurolog .. ja chodim so synom ale teda uvidis ako ti vobec daju termin.

Chybička se vloudila 🙂