Čo mi vlastne je?
Ahojte chce
vercitka - to co tu popisujes sedi na panicku poruchu alebo uzkostnu poruchu. Precitaj si o tom na nete viac a sama uvidis. Aj ked teraz si v stadiu, ze sa velmi kontrolujes a pozorujes. A potom sa zamotavas do priznakov atd. Hlavne sa ukludni, lieky ber, keby to bolo nieco ine ako neuroza, tak by ti frontin nepomohol. Je navykovy, ale az po viac ako 2 tyzdnoch a zase ked je nutne a pomaha ti tak si ho davaj. A k tomu Magne B6, to je dobre na nervy a stresy. To co ta najviac trapi, je tvoj vlastny strach. Hlava si dokaze vymysliet rozne katastroficke scenare. Skus ju vypnut, daj si rychlu chodzu a neboj sa.
vercitka - a este som zabudla. Mam jednu znamu, lieci sa na uzkostnu poruchu a prejavuje sa jej silnymi migrenami. (neboj, je to liecitelne a da sa to zvladnut) 🙂
Ahoj, ja by som isla na masaz fyzioterapeutovi. Ja som mala tak isty problem, stale bolesti, stuhnutie krku , hlava sa mi vedela niekedy zarocit, tlak v hlave. Isla som na masaz a prestalo to. Musis najst ale dobreho fyzioterapeuta. A niekedy raz nestaci. Teraz chodievam pravidelne aspon raz za mesiac. A este k tomu, mala som vyskoceny stavec. Tak mi napravil chrbticu. Nezufaj a vyskusaj. Drzim palce a aby vsetko dobre dopadlo 🙂 @vercitka
@el74 Uzkost a migreny byvaju aj pri histaminovej intolerancii a na jej miernenie zhodou nahod zaberaju psychiatricke lieky aj ked je to niekedy ciste imunologicky problem. Skus tej znamej odporucit test na histaminovu toleranciu a mozno zisti, ze ju za psychiatricky pripad povazovali len omylom.
@vercitka Ahojxnapisem ti svoju skusenost. Ja mam panicku poruchu uz 5 rokov bolo horsie potom lepsie. V lete mi zacalo byt zle znova prisli mi tlaky do hlavy prevazne lavej strany akoby mi chcelo vytlacit sanku a ucho zvnutra. K tomu akoby obcas trpnutie hlavy v noci trpnutie ruk, zasla som k psycho ona mi tvrdila ze to je psychikou. Ja som moc neverila.Presla som krcne rentgeny odbery tiez som sa bala toho ze v krvi sa nemusi zistit nador. Nahodou som si pred 3 tyzdnami nahmatala hrcu na lici. Cakala som tyzden ako sa to bude vyvijat. Ale nic sa nemenilo dostala som sa k neurologovi poslal ma na magneticku rezonanciu, rentgen krcnej chrbtice, emg test. Predstav si magneticka dopadla dobre a eemg test vysledok tetania tazkeho stupna. Tak neboj a drzim
@majkuska ja mam tiez podobne stavy tie bolesti hlavy su pbcas na celom cele niekedy na pravej strane hlavy...citim dutiny z toho tiez..a od krku mi zvykne zovriet pravu stranu hlavy snazim sa to predychavat lebo pptom by som dostala uz panicky zachvat
Este ss bojim ci to nemoze byt upchatie ciev ale to je vacsinou pri cukrovke s tu snad nemaam. Ta sa prejavuje ako?
Musim byt stale v klude lebo inak to nejde a taktiez bez liekov to zatial urcite nejde.
Uvidim aj js po vysetreniach ako sa to bude vyvijat.
Nador dufam nie.....tak sa drzim tej tetanie mozno alebo krcna chrbtica.
Lenze tetania je aj z nedostatku horcika v tele a toho mam dostatok...ci aj tak sa moze preukazat?
Stale myslim na choroby....proste strach z akejkolvek chiroby a pocity ze sa mi nieco stane vsetko si vsimam.
Dievča, dobré rady sa dávajú len raz. No ja urobím výnimku. Si ukážkový prípad vhodný liečby u psychiatra. Myslím to v dobrom. Čím skôr začneš u neho liečbu, tým skôr sa tvoj život vráti do normálneho stavu. Lebo aktuálnym spôsobom tvojej liečby stravis dva roky behania po vyšetreniach, stravis celý ten čas obavami o svoj život a jediný prínos toho celého bude, že sa stanes chodiacou encyklopediou internetových znalostí o chorobách. Aj tých exotických, ktorých príznaky na sebe začneš nachádzať.
Uskodis tým nielen sebe, ale aj rodine. A máš moje slovo, že nakoniec psychiatra aj tak navstivis, lebo budeš mať pocit, že sa zblaznis.
@piacere krv ti nador neukaze... nador ukazu len specialne testy na onkomarkery - musia presne vediet ktore chcu sledovat... inak nador v hlave z krvi nezistis😉
@vercitka to co popisujes aj mne pripada ako normalny uzkostny stav - mala som ho asi pred 10timi rokmi, tlaky na hrudi, bolesti hlavy, mravencenie, strach , uzkost etc. ... tiez som si myslela ze zomieram, presla milion vysetreniami a nakoniec to bola len uzkostna porucha - prisla v case kedy som ziaden stres nemala... ale to mi bolo povedane ze prave vtedy ten nakopeny stres sa zvykne prejavit... ja som sa z toho dostala sama, ale 3 mesiace som brala lieky - citala som vela knih o spravnom dychani, o tejto poruche etc. ... naucila som sa ukludnit - pomaha mi to aj teraz v stresovych situaciach...
v kazdom pripade na to sono hlave by som ale isla... nikdy nevies ( moja mama ma nador v hlave ale ona napr. nemala ziadne priznaky😉 zistili jej ho nahodne )
@vercitka to co popisujes, je na 90 % psycho zalezitost....tetania, panicka porucha..nieco take...
tiez som zazila panicke stavy...absolvovala som kopec vysetreni, dokonca aj na onkomarkeri ako spomina @dai ... a som zdrava ako ryba..
tlaky v krku, v hlave, zvyseky krvny tlak, elektrika v končatinach, to su typicke prejavy tetanie...
urcite vyhladat dobreho neurologa, chce to lieky, plus zmiernit tempo zivota a uvedomit si opodstatnenost svojich strachov
Ahojte zienky. Ja som dostala take nezvycajne priznaky pred dovolenkou. Stuhnuta krcna chrbtica, brnenie ruk, zle som spala. Skusila som tejpovanie. Mozno vam to nic nepovie ale ak ste niekedy videli hracky tenisu a mali na ramene alebo na kolene take krasne farebne naplaste. Tie sa nalepuju na pokozku a pri pohybe masiruju svalstvo. Zo zaciatku mi to pomahalo. Verila som tomu, ze mam len stuhnute svalstvo od pocitaca. Lenze raz v noci mi prislo tak zle, ze som sa nemohla pohnut ani rozpravat. Bola som ako na kolotoci, priserne zavrate. Lezanie bolo neznesitelne, vstat som nemohla lebo ma to rovno hodilo o zem. Zacal kolotoc vysetreni. Obvodna mi urobila testy krvy na vsetko co len v ziadanke bolo napisane. Ziaden vysledok. Tak mi dala lieky na uvolnenie svalstva a prekrvenie mozgu. Rovno som sa objednala na neurologiu
Tam mi pani doktorka povedala diagnozu hned pri prvej navsteve, ktoru len vysetrenie EMG potvrdilo. TETANIA. NOvodoba pliaga na psychiku. Vycerpanie tela, kedy bunky uz nedokazu prjimat kyslik a mineraly a telo je vycerpane. Jedina liecba co na to ucinkuje je velke mnozstvo magnezia, oddych a prehodnotenie bezneho zivota. Nicoho sa neboj, vysetrenie pre mna sice nebolo prijemne, ale konecne som vedela co sa deje. S tetaniou si uz viem poradit. Robi mi spolocnost 3/4 roka. Zmenila som zamestnanie, snazim sa nestresovat a dostatocne oddychovat. A ako ste tu niektore pisali, ami navsteva psychologa nie je na hambu. Pomaha to. Prajem vela sil.
@vercitka toto vyzera skor na tetaniu ako nador, tym ze nad tym stale uvazujes to iba zhorsujes. Sustred sa na zdravu zivotospravu, zvys prijem magnezia a vit. C a uvidis ci je lepsie, aspon kym budes mat vysledky vysetreni. Pri tych najhorsich diagnozach by si uz davno bola v nemocnici. Ak sa potvrdi tetania tak ti daju na zvladnutie stavov lieky napr. neurol a dostanes to pod kontrolu
@dai ale tieto priznaky asi velmi nevyzeraju na nador nie?
Ono su stavy sj teraz napriklad ze mam strasne bolesti hlavy aj od krku a hlavne nad celom a tlsci az do dutin a niekedy len na jednej strane...aj reflex mam divny na tej strane...som niekedy az precitlivrna sle niekedy podrazdena a vystrasi ma este aj to co normalneho cloveka nie...taktiez reagujem na niektore zvuky inaac ako predtym
@piacere a ake mal priznaky??? Ja som mala krvny obraz kompletne v poriadku az na dtavy ktore vyssie opisujem
Ta bolest hlavy tlacenie az na dutiny miestami z toho mam strach a kym nebudem mat vysetrenia spokojna nebudem
Uz rozmyslam nad hlupstami co ked pradkne nieco v hlave a pod...
Vysoky krvny tlak nemavam...iba v stave ked sa bojim
@maya30 ten problem je ze uvazujem nad kadecim a najhorsie clovek uz fskt mysli na take choroby co by ms predtym ani nenapadli
Dnes sa snazim predychavat...ta bolest hlavy miestami ustupuje miestami sa objavi len na urcitom mieste a niekedy po celej dutiny alebo len na jednej strane take divne tlaky zaroven s krkom
Tak musim sa len sama s tym vyrivnat zatial mam lieky a taktiez rozmyslam nad tou psychologickou
@vercitka prestan hladat priznaky a najdi si dobreho psychiatra a objednaj sa. Toto nema zmysel takto hladat priznaky .. na vysetrenia chod ale pochybujem ze ta aj pozitivne vysledky upokoja ...
onkomarkery u nas nerobia len tak a ani nemusia mat vypovednu hodnotu ... mojej dcere robili teraz na jesen asi 7 tych markerov a ktore stanovil onkolog po konziliu.
Oprava: po akom jedle
@vercitka Uzkost, podrazdenost, krce svalov, tlak v dutinach... to vsetko byva pri tych intoleranciach. Uz fakt neviem ako Ti to napisat.
Kuk tu:
http://www.asl.zlatos.sk/userfiles/zlatos/files...
@loginexistuje
da sa objednat na vysetrenie, kde ti zmeraju tieto onkomarkeri aj sonom dokladne vysetria (brucho a v setko v nom, prsia, stitnu zlazu,...)
toto vysetrenie robi onko. ustav sv. alzbety v BA, ale plati sa... vsetky vysetrenia spravia v jeden den a do par dni mas vysledky.
@mima4 no robia isty rozsah tych vysetreni .... my tam s dcerou chodime ... teda nie na to preventivne ale k lekarovi ..
nevidim ale dovod preco to robit bez toho ze by to bolo indikovane ... a potrebne .... u nas dovod bol preplacala to normalne poistovna ...
@loginexistuje dovod, objavit moznu skrytu rakovinu... nejake to "podhubie"
@piacere neviem... moja mama vzdy mala a ma velmi dobre vysledky a nador v hlave ma uz 12 rokov... kontroluju jej ho len magnetickou rezonanciou. Mojmu otcovi robia onko markery ale on ma postihnute creva a pluca - su to ald presne vytypovane markery ktore sleduju pri odberoch...
Sedimentaciu a crp nad 120 som riesila niekolkokrat pri mojej dcerke - je vdakabohu v poriadku

@loginexistuje uz som si dnes nasla nejaku pani psychologickuba odpisala kontakt no neviem ci nebude lepsie ju kontaktovat az pi vysetreni emg to je vysetrenie na tetanicky syndrom nakolko lepsie ked uz aj ona bude vediet o vysledkoch nie?
Tak hadam je to len o psychike aj s tou hlavou spojene aj ked ani take problemy niesu bohvieco ale predsa...