icon

Čo pomáha na oslabenú imunitu?

22. okt 2025

Ahojte, idem sa s vami poradiť. Čo Vám naozaj pomohlo na oslabenú imunitu? Už ma to nebaví, každý mesiac som chorá. Stačí že niekto okolo mňa kychne alebo má nádchu a už som v tom. Nemôžem prísť s takým človekom do osobného kontaktu. Do dvoch dní hneď bolesť hrdla a celého tela, nádcha. Momentálne prechádzam rôznymi testami. Doktorka mi predpísala broncho vaxom, užívala som ho polroka a nič.

babushkaem
22. okt 2025

ja ked som bola dieta, som bola nonstop chora. potom ako stredoskolacka som isla darovat plazmu do rakuska, lebo som chcela ist vecer von :D odvtedy, co som plazmu darovala nebyvam chora vobec, nic absolutne, atb som brala iba kvoli zubom. a to uz je teda 13 rokov od strednej. nehovorim, ze to je dobre, alebo ze to je isto preto, ale doktorka sama bola prekvapena a uzavrela to tym, ze telo sa zlaklo, prislo o vela plazmy kde su aj imunoglobuliny, a telo si jej asi urobilo viac. neviem. ale tiez tomoze byt aj nahoda samozrejme, len je to zaujimave...

anonym_9a4ff5
22. okt 2025

@anonym_autor mam to tak isto uzivàla som Imunor.Treba sa pozrieť na stres, zdravú stravu, sport, spánok, fajčíš?niečo ta oslabuje

telusikk
22. okt 2025

Tak mne osobne nepomohlo nič také, čo sa dá kúpiť v lekárni. Jediné, čo zabralo, tak je otužovanie 😀 Viem, že to nikto praktizovať nechce, ale fakt to funguje. Proste sa donútiť tú studenú vodu na seba pustiť, však tam nemusíš byť polhodinu. Stačí chvíľka. Je to osvedčená rada 🙏

motylik2559
22. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, ked byvas takto casto chora a skusala si uz kadeco, aby to u teba nevypuklo, tak by bolo fajn, kebyze ta lekarka posle k imunologovi. Caste choroby nemusia byt vobec sranda, nieco zrejme v tebe bude co organizmus oslabuje napriek predpisanym liekom od obvodnej ako tak citam. Vypytaj si ziadanku na imunologiu, tam im vsetko povies a oni uz budu vediet co s tebou a ake lieky ti dat, aby sa ti to zlepsilo a pridu tam aj na pricinu. Drzim palce

grof_monte_christo
22. okt 2025

Súhlasím s príspevkom vyššie, treba ísť k imunologovi, ktorý ti da spravit rozbor bunkovej imunity a môže zistiť prípadný imunodeficit a podla toho stanoviť liečbu. Veľa ludom na imunitu pomohlo polyoxidonium, ten ti môže predpísať práve imunológ.

anonym_7fe055
22. okt 2025

@anonym_autor keďže sa 80% imunity nachádza v črevách, vyčisti si ich od kvasiniek, pliesní, zápalov... a ozdrav probiotikami, kolagénom, omega3...

autor
22. okt 2025
@telusikk

Tak mne osobne nepomohlo nič také, čo sa dá kúpiť v lekárni. Jediné, čo zabralo, tak je otužovanie 😀 Viem, že to nikto praktizovať nechce, ale fakt to funguje. Proste sa donútiť tú studenú vodu na seba pustiť, však tam nemusíš byť polhodinu. Stačí chvíľka. Je to osvedčená rada 🙏

@telusikk ja by som do toho šla, ale nakoľko trpím aj chronickými zápalmi močových ciest tak sa toho obávam 😃

autor
22. okt 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, ked byvas takto casto chora a skusala si uz kadeco, aby to u teba nevypuklo, tak by bolo fajn, kebyze ta lekarka posle k imunologovi. Caste choroby nemusia byt vobec sranda, nieco zrejme v tebe bude co organizmus oslabuje napriek predpisanym liekom od obvodnej ako tak citam. Vypytaj si ziadanku na imunologiu, tam im vsetko povies a oni uz budu vediet co s tebou a ake lieky ti dat, aby sa ti to zlepsilo a pridu tam aj na pricinu. Drzim palce

@motylik2559 ďakujem pekne za pomoc. Hneď keď vyjdú výsledky z vyterov utekám k svojej lekárke aj s prosbou o žiadanku na imunológiu

autor
22. okt 2025
@anonym_9a4ff5

@anonym_autor mam to tak isto uzivàla som Imunor.Treba sa pozrieť na stres, zdravú stravu, sport, spánok, fajčíš?niečo ta oslabuje

@anonym_9a4ff5 čo sa týka stravy, je fakt že je nejako neriešim. Nefajčím, nepijem, spánok 7,5 hodín spánku. Stres nemám žiaden

autor
22. okt 2025
@anonym_7fe055

@anonym_autor keďže sa 80% imunity nachádza v črevách, vyčisti si ich od kvasiniek, pliesní, zápalov... a ozdrav probiotikami, kolagénom, omega3...

@anonym_7fe055 máš niečo konkrétne čo odporúčaš?

cafelatte
22. okt 2025

Na zápaly močových ciest mi pomohla tradičná čínska medicína, po 30 rokoch mam pokoj. Tčm ti pomoze veľmi na imunitu. Odporúčam.

motylik2559
22. okt 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ďakujem pekne za pomoc. Hneď keď vyjdú výsledky z vyterov utekám k svojej lekárke aj s prosbou o žiadanku na imunológiu

@anonym_autor Za malicko🙂myslim,ze to bude pre teba najlepsia cesta

anonym_7fe055
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7fe055 máš niečo konkrétne čo odporúčaš?

@anonym_autor protizápalovú stravu, 24 hodinový pôst s chlorellou raz v týždni, bylinkové čaje na očistu a odkyslenie organizmu...

anonym_9a4ff5
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som myslela,že imunolog ti predpísal bronchovaxom.Ak nie, tak treba ísť k imuno.Alergicka nie si?Ak máš zníženú bunkovú imunitu treba lieky od imuno.Teraz sú tak hnusne vírusy, že veľa ľudí je chorých.Mne povedala lekarka, že 5-6 viroz ročne je normálne, keď má každá školu na 10 dni je to veľa Skontrolovat d vitamín, zinok, 1000 céčko pravidelne, probiotika

stellarstar
22. okt 2025

Ja na jeseň užívam kozie kolostrum akurát dnes obj

oliviabb
22. okt 2025
@grof_monte_christo

Súhlasím s príspevkom vyššie, treba ísť k imunologovi, ktorý ti da spravit rozbor bunkovej imunity a môže zistiť prípadný imunodeficit a podla toho stanoviť liečbu. Veľa ludom na imunitu pomohlo polyoxidonium, ten ti môže predpísať práve imunológ.

@grof_monte_christo ma to zaujalo. Mne imunologicka predpisuje ine, by som povedala, ze uplne nezaberaju. Pozrela som tieto, co si napisal. Doplatok pacienta je cca 18e. Nevies, ake je to zhruba balenie? Na nete mi vyhodilo rozne foto, niekde je napisane len 10 tabliet. Ked som sa imunologicky pytala, ci nie su nejake ine, odpoved bola, ze nie. Moze to byt aj tym, ze nechce predpisovat, ked su tam vysoke doplatky poistovne? Nevyznam sa do tohto.

mira0611
22. okt 2025
@cafelatte

Na zápaly močových ciest mi pomohla tradičná čínska medicína, po 30 rokoch mam pokoj. Tčm ti pomoze veľmi na imunitu. Odporúčam.

@cafelatte ahoj, co ti pomohlo? Konkretne prosim napis. Ďakujem

anonym_bcf892
22. okt 2025

@anonym_autor ja má tém istý problém. Začala som chodiť do infuzneho centra na OZON TERAPIE a dám si aj Vitamin C vo forme infúzie. Skúšam, uvidím. Vraj to zaberá.

grof_monte_christo
23. okt 2025
@oliviabb

@grof_monte_christo ma to zaujalo. Mne imunologicka predpisuje ine, by som povedala, ze uplne nezaberaju. Pozrela som tieto, co si napisal. Doplatok pacienta je cca 18e. Nevies, ake je to zhruba balenie? Na nete mi vyhodilo rozne foto, niekde je napisane len 10 tabliet. Ked som sa imunologicky pytala, ci nie su nejake ine, odpoved bola, ze nie. Moze to byt aj tym, ze nechce predpisovat, ked su tam vysoke doplatky poistovne? Nevyznam sa do tohto.

@oliviabb To sú injekcie balené po 5 Ks. Najlepšie je vybrať 10 injekcií, pichaju sa do svalu. Mne ich predpísala gynekologicka na zvýšenie imunity. Dajú sa zohnať aj tablety a čípky, ale tie u nás nedostať, dostaneš sa k nim len cez ľudí, co maju kontakty v Rusku. Já som takto zohnala 10 ks tabliet za 40 eur, kontakt ti môžem posunúť.

blanblan
23. okt 2025

@anonym_autor zaujala ma tema. Môžem sa spýtať aká je tvoja strava, konkrétny príklad, domáca alebo polotovary a koľko sa denne hybes na čerstvom vzduchu?

autor
26. okt 2025

@blanblan väčšinou si objednávam obed z reštaurácií. Cestoviny, väčšinou kuracie mäso. Aj sladké jedlá ako žemľovka, dukátové buchtičky 😃 doma prídem a jem väčšinou pečivo so syrom, mozzarella-vsetko bezlaktózove. Jem dva krát denne

blanblan
27. okt 2025

A skúšala si už zaradiť poriadnu dávku zeleniny a ovocia, fermentovane výrobky (ale že dlhodobo, nie týždeň, a nie 2 reďkovky ale poriadnu dávku) ...viem že to znie úplne primitívne ale čo poznám ľudí kt.su večne chorí tak presne takto sa stravujú ako ty + majú veľa stresu...s tým stresom to už je ťažšie eliminovať

misela555
Odpoveď bola odstránená