Čo používate namiesto antibakteriálnych mydiel?
Ahojte baby... Všade co čítam alebo kde idem do obchodu tak vôbec ziadne antibak.mydla ani nič není... Som z Oravy zatiaľ tu nie je korona, aspoň sa o tom. Nepíše.. Ale chcem sa spýtať... Ze stačí ak som si aspoň toto kúpila v lidli tieto vlhčené vreckovky? Keď si aspoň utrieť ruky keď odložím nákupný košík a samozrejme doma Ruky drhneme... Nevysmejte ma 🙂 ale keď tym ľuďom fakt pere, šla som si kúpiť 2kg múky tak si vždy kupujem a ani jedno zrnko rozsypane nebolo čo všetko pobrali.

Pouzivame klasika mydlo ako kazdy iny den. Ziadne vlhcene ani nic. Z obchodu idem domov umyjem a hotovo
@aalzbetkaa tieto utierky neplnia dezinfekcnu funkciu, ale lepsie ako drotom do oka, ako sa hovori. Najistejsie je aspon 20sec pod prudom horucej vody.
Postačí ti aj obyčajné mydlo a hlavne teda teplá voda. Vieš ako keď to máš dostať tak to jednoducho dostaneš. Ale ako v tých obchodoch je to teda riadne šialenstvo
na Orave... V krajnom pripade si daj palenku do rozprasovaca a postriekaj si ruky po pouziti verejnych kluciek/drziakov/vozikov atd...
všetko, čo robíš je dobre. vlhčené sú kým prídeš k umývadlu určite lepšie ako nič. mne dezinfekcia došla, takže tiež sa chystám pálenkou striekať, čo bude treba. dostali sme ju do daru, nepijeme, takže čo tam po nej 🙂
obyc mydlo a tepla voda staci. antibakterialnym mydlom/gelom si akurat tak ludia narusia zbytocne ochranny film pokozky, kde su aj tie prospesne bakterie. hygienu treba, ale nie prehnanu. a ked nie je voda a mydlo poruke, tak vlhcene su fajn alternativa 🙂
Ahoj, staci ked si kuoil lieh v lekarni, nejaky gel, a dezinfekciu si mozes vyrobit aj doma
Voda a mydlo. Hotovo. Ľudia teraz šalejú za antibakterialnymi mydlami,gelmi, obruskami. Ako keby to zabránilo a odohnalo koronu 😂😂😂
@aalzbetkaa Teraz ta zaujima co urobit ked chytas vozik po inych ludoch a kym prides domov. Ale kym nebolo riziko koronavirusu, tak si si ruky po nakupe v obchode nedezifinkovala? Stacilo ti az umytie ruk doma?
Ak ano, tak skvele, nechytila si beznu chripku, zltacku, crevne problemy ani ziadne ine ochorenie, ktore na Slovensku "bezne" mame a maju ich ludia, ktori chodia nakupovat a chytaju voziky, klucky, tlacitka vo vytahu atd, tak budes v pohode ;)
aj tak nechapem kde to vsetko zmizlo, ked sa vsetci tvaria , ze nikto doma nic nema 🙂 ci sa to vsetko vyviezlo do ciny???? ja si planujem kupit normalne gumene rukavice a ked pojdem do obchodu tak budem nimi drzat vozik....
len pre info..Ak si v case medzi nakupom a umytim ruk doma siahnes milionkrat na tvar tak ta ochrani len dobra imunita a svatena voda
Bola som minule v obchode a jedna žena brala 6 dettol gelov. No comment
Mydlo a tepla voda , domaca palenka taka 52 tiez poaluzi v najhorsom.pripade nielen.vnutorne...
Obyčajne tekuté mydlo, ja som do neho kvapka pár kvapiek tea tree oleja.. nejaké gély na ruky ešte máme, ale ak by sme nemali, tak by som nádobku naplnila aloe Vera gélom a alkoholom
@anulienka26 ak myslis tych malinkych, ani sa jej nedivim. My sme doma piati, tak ak by som na ne natrafila, tiez beriem v dnesnej situacii kazdemu clenovi rodiny jeden.
Ahojte , ja mám antibakteriálne mydlo , ale vždy sme mali doma , u nás ešte niekde majú , ale treba si často umývať ruky , pri najhoršom pálenku
@janett_332 obyc mydlo, tepla voda. Ked musim niekde na wecko trebars pumpa, iny verejny priestor, nechytam klucky rukami, bud predlaktim, nohou otvorim, popripade servitkou, ale to mam zauzivane uz dlho, este sme o korone nechyrovali. Snazim sa nechytat si tvar a zmolit oci (to je asi najtazsie, lebo furt ma daco svrbi 😁).
@aalzbetkaa obyčajné mydlo a tečúca voda, jednorázové utierky na ruky, ak si mimo domu s nimi otvárať kľučku, netreť si oči, nos, jesť čistými rukami, toš vsjo. Ja mám vlastne pocit že okrem toho, že sme sebeckí bastardi (viď obchody) tak ako národ sme boli vlastne doteraz špinavé prasce
s tým chytaním tváre veru je problém, tiež som z toho nervozna ked som niekde von, lebo vždy niečo svrbí a tak, to si človek ani neuvedomí že sa vkuse dotýka tváre kým sa na to nezameria
myslím že už nikde nieje nič antibakteriálne všetko vykúpene ja som si spravila antibakterialny roztok alunitu. Alunit je to totiž nielen deodorant, ale je silne dezinfekční, takže keď z neho urobíme roztok ➡️máme dezinfekciu za pár minút. https://tiande.eu/~7BWa7 ale v prvom rade je dôležité umývať ruky pod tečúcou teplou vodou aspoň 40 sekúnd
@aalzbetkaa my sme nakúpili aspoň ALPU.... malá fľaštička vždy pri sebe.... Doma veľké balenie a dolievam podľa potreby..... Priateľ nalial aj do rozprašovača a strieka celý obchodík po každom zákazníkovi.... 🤔
Korona je vírus a vy tu všetci šaliete z nedostatku antibakteriálneho mydla. Je zásadný rozdiel medzi vírusom a baktériou, len na jedno z nich zaberajú antibiotiká. Prevenciou je hygiena predovšetkým rúk, mydlo, teplá voda. A keď lieh, tak radšej alpa než pálenka. Tá má lepšie využitie.
Alpa to istí 🙂
Kým som si vyberala farbu na vlasy do drogérie prišli 3 kúpiť antibakteriálne mydlo, ale keď nemali ani jedna nekúpila obyčajne. My sme doma nachladnutí a vždy používam sanytol a nikde sa nedá zohnať. Ruky si umývam bežným dnes som si kúpila detské, lebo na jednej časti ruky sa mi moc vysušuje pokožka tak uvidím.
Tu nakúpite aj dezinfekčné rozprasovavače s vysokým obsahom alkoholu, ak sa vám podarí vystihnúť tak aj čistiace gély na ruky s vysokým obsahom alkoholu. Registrovať sa nemusíte, ale ak sa zaregistrujete mate zľavu 23%
https://www.dedra.cz/cs/Search?q=Bacilex
@aalzbetkaa Nic. Umyvame si ruky ako doteraz. Detskym mydlom a teplou vodou.
@martinka34 alpa je slabá, má len 60 percent alkoholu, to nezabije vírusy. Keď už tak Lesana, ta ma 70 percent

@aalzbetkaa normalne mydlo a tepla voda...... ludia sa boja, necudujem sa aj ja sa bojim, zasoby zatial nemam, ale mam strach...... treba sa spravat zodpovedne...... drzme si palce nech sa tento zly sen rychlo slonci