Čo robiť, keď 6 dní nemáte stolicu?
Ahojte,
Mam taky problém, už 6 dní som bola na veľkej. Ani probiotika, ani duphalac ani kamilky ani nic.
Co mam robit?
Senna - caj
Ale ibavam sa ze z kazdeho prehanadla budu krce
Melon,melon,melon a vela vody. Jedine obdobie,kedy netrpim zapchou je leto. A to prave vdaka tomuto.
@cookie29
Toto je zaujimave. Makrogol vychádza lepsie vo všetkých ohladoch a je nenávykovy.
https://www.efsm.online/sk_sk/article-overview/...
https://www.efsm.online/sk_sk/article-overview/...
Makrogol v porovnaní s laktulózou
Metaanalýza 10 randomizovaných klinických štúdií s celkom 868 účastníkmi vo veku od 3 mesiacov do 70 rokov porovnávala účinky makrogolu a laktulózy pri chronickej zápche [4]. Prípravky s makrogolom zvýšili týždennú frekvenciu stolice, zmäkčili konzistenciu stolice, uľavili bolesti brucha a znížili potrebu prídavných laxatív oveľa viac než laktulóza. Okrem toho sa jeho použitie typicky spája s menej častým zvracaním a plynatosťou , pretože v porovnaní s laktulózou makrogol nie je fermentovaný črevnými baktériami so sprievodným vznikom plynov. Ako nenákladné, dlhodobo účinné laxatívum s vysokou terapeutickou bezpečnosťou je makrogol zaujímavou alternatívou oproti laktulóze aj z farmakoekonomického hľadiska.
Pri porovnaní makrogolu a laktulózy autor považoval makrogol za účinnejší než laktulózu na zvýšenie frekvencie stolice a zlepšenie konzistencie stolice a ďalšie výsledky týkajúce sa zápchy. Okrem toho je liečba makrogolom obvykle veľmi dobre znášaná s menej častým zvracaním a plynatosťou v porovnaní s laktulózou, pretože biologicky inertné polyetylénglykoly nie sú fermentované črevnými baktériami.
Zjedz balík sušených sliviek. Ozaj že celý balík
..hruskovy dzus (vela), slivkova stava, susene slivky, cvikla, lanove semiacka, olivovy olej, teply caj...toto skus az po vyprazdeni ako prevenciu do buducna ..
@evelyn246246 ďakujem
mňe pomôže len rycínovy olej lyžičku polievkovu jednu a poriadne ťa prečisti.
Neviem ci to tu odznelo, skus forlax - nie je to mechanicke prehanadlo, posobi tak, ze nazenie vodu do criev.
@shee11 no napisala si viac menej to co aj ja, len v trosku vedeckejsich terminoch 🙂
a ja sa radsej uz nebudem pozastavovat, lebo skutocne zavisi od ludi, napriklad ja mam dieta s dlhodobymi problemami, prave preto som to zistovala. A Forlax berie dlhodobo. Macrogol mi nezje ani za nic. Niekedy staci pridavna latka ina a je to v haji.
Aj vyššie dávky magnezia pomôžu a bez kŕčov.
Ja som ťažký "zapchar" ale v posl.case beriem probiotika ActiLac a prekladám to Actimelom a je to lepšie. A ešte veľa piť a teraz sa dá že slivky,broskyne,marhule. .
@tatisna som rada ze nie som jediná:D
No trochu zo mňa išlo potom co som zjedla pol veľkého pohára sliviek:D a vypila tu vodu. Ďakujem za každú radu, viem aj do budúcnosti a možno pomôžeme ďalším ľuďom čo majú rovnaký problém 😅
@mircalla vravím, že niečo už išlo
a islo co? Skor tekute? lebo pri fekalome byva problem aj v tom, ze prejde trosku okolo "stupla" a clovek moze mat pocit, ze ano ale nic vhodne nevyslo
@cookie29 tvrdé jak skala, už dvakrát
S priateľom mame problém ten, že on chodí na záchod asi aj za mňa :D napríklad mne ani umele sladidlá nevadia, ani ma z nich nepohne .. coz on naopak.
Viem zjesť také kombinácie, ze druhy by aj o creva prišiel a ja zase nič:D tak to mam od mala :D
Jednoznacne lekar. Ak si skusala vselico ako citam z lekarne a aj domace praktiky na naozaj by som necakala a isla by som k lekarovi.
Poradím ti výživový doplnok prázdne crievko od Martina Medveďa. Dávam ho dcere, má rovnaký problém.
Ja to mám už roky. Chodím na záchod raz za 7 dní. Mám intoleranciu laktózy.
Ja mám, ale mne ani tie slivky nepomôžu hahaha. Ja chodím na veľkú každý pondelok. Som pravidelný návštevník gastro ambulancie už roky.
Ja som mala taký istý problém a nakoniec mi zistili Crohna, uz cca 7rokov.
lutujem ta a presne viem, co zazivas, trapilo ma to v prvom tehu. Mne osobne pomohla mineralka Šaratica.
@tatiana149 je pravda ze v poslednej dobe som pila extrémne veľa mlieka

Ďakujem vám všetkým moc 🥺