icon

Čo robiť, keď zrazu nepočujete na ucho?

2. apr 2024

Odkedy som sa zobudila vôbec nepočujem na jedno ucho , čo robiť?

Strana
z2
palicka
2. apr 2024

Lekar.

alissa1222
2. apr 2024

Robím na orl,smer orl,hneď,môže to byt viac veci ale najčastejšia náhla porucha sluchu. Ktorá sa lieči infúziami,takže sup sup orl hneď.

simca06022011
2. apr 2024

ist k lekarovi,hned. Vysetria ta a nasadia ti hned liecbu, cim neskor pojdes, tym horsie. Kldne smer nemocnica, urgent.. na toot mi ani len vymenny listok nebolo treba hned ma zobrali (dostala som par liekov, a mne sa sluch vratil dost rychlo takmer do normalu, ostalo mi len riadne pistanie v usiach)

candii
2. apr 2024

Žiadna panika. Pravdepodobne nahromadený maz. Keď si zapchas ucho ako pocujes? Ako pod vodou. Stačí len z lekárne peroxid vodíka 3% a ucho vyčistiť ..

ellemell
2. apr 2024

@candii A to sa ako dá radiť niečo takéto, keď človek nevie, čo jej vlastne je? Však to je nereálne takto určovať diagnózu. 🙂

candii
2. apr 2024

@ellemell peroxid vodíka určite neublíži.

taktotedanie
2. apr 2024

Urcite orl urgentne tu moze ist o cas

autor
2. apr 2024

@alissa1222
@simca06022011
@taktotedanie preboha dobre toto ma riadne vystrašilo nikdy sa mi to nestalo , mám ísť na pohotovosť ?nepošlú ma stým do..?

taktotedanie
2. apr 2024

Chod na orl alebo k vseobecnemu teraz
Pohotovost je od 15:30 dovtedy chces na co cakat? Na autobus? Odloz telefon a chod to riesit

ibatanecnica
2. apr 2024

môže a nemusí to byť nič vážne. Môže to byť napr. aj infarkt ucha. Tu ti nikto nepovie čo ti je.

stellarstar
2. apr 2024

Namiesto vypisovania tu na mk a čakania na odpoveď smer orl dr alebo pohotovosť

alissa1222
2. apr 2024

Na 99% ti na pohotovosti adekvátne nepomôžu pretože treba otoskopiu plus veľmi dôležité a to audio vyšetrenie ktoré sa v pohotovosti nerobí,treba ísť teraz ambulantne, pozrie do usi spraví sa audio a podľa toho sa určí ďalší postup,čím skôr tým je rýchla šanca že sa sluch vráti do normálu ak sa jedna o poruchu sluchu.

alissa1222
2. apr 2024

@candii neublíži ale pokiaľ ide o poruchu sluchu tak čo?! Prosim vas neraďte takéto kraviny keď sa tomu nerozumiete, pri poruche sluchu ide naozaj o hodiny, naštudujte si niečo a potom raďte peroxid…

vanilkovazmrzka
2. apr 2024

@candii to by ma zaujimalo ako sa z vecera do rana nahromadi v uchu tolko mazu ze prestane pocut? Asi to nedava zmysel, pokial zrovna neni shrek alebo totalne zanedbana a mesiace neumyta zena.

ibatanecnica
2. apr 2024

@alissa1222 nuž moderná doba, ľudia sa radia na nete a ,,odborníci,, odpovedajú bez nejakých vedomostí, pretože niečo počuli, alebo majú vyskúšané. Hold, v tomto prípade to stačiť nemusí

ibatanecnica
2. apr 2024

@vanilkovazmrzka môže byť tak zaľahnuté v uchu ale nie úplna strata sluchu z večera do rána

candii
2. apr 2024

@vanilkovazmrzka trápne prirovnanie. Úplne normálne. Mne sa to napríklad stáva často, nakoľko mám úzke zvukovody, predstav si. A nie som shrekica. Normálne sa umývam. Napríklad kľudne to môže byť aj z vatových tyčiniek, ak si čistila ucho, spravila sa zátka .. kľudne aj z vody, ak jej dostala do zvukovodu voda .. s týmto všetkým mám skúsenosť. A prekvapko, normálne sa umývam a nie som zanedbaná ale ucho sa zvnútra mechanicky čistiť nemá .. práve preto som jej odporučila peroxid vodíka, ktorý jej rozpustí mazove zátky a maz povolí.

taktotedanie
2. apr 2024

@ibatanecnica to kludne moze byt

vanilkovazmrzka
2. apr 2024

@ibatanecnica ale ked mas zalahnute v uchu, tak ten pocit poznas, vsak to sa z casu na cas stane kazdemu 🙂 kazdopadne ako pisali kocky vyssie, radsej hned k lekarovi a dostat vynadane za zbytocnu navstevu, ako podcenit nieco vaznejsie a natrvalo stratit sluch

vanilkovazmrzka
2. apr 2024

@candii ok, prepac nechcela som sa ta dotknut.

ibatanecnica
2. apr 2024

@vanilkovazmrzka veď preto som napísala, že to môže byť aj niečo vážne a miesto vypisovania na MK to mala riešiť s dr.

candii
2. apr 2024

@alissa1222 áno áno, z minúty na minútu mi vypne sluch len tak cez noc a ohluchnem 🤣🤣🤣🤣 stavím sa na 99% že je to obyčajný maz. A som zvedavá inak, kde ju zoberú na ORL len tak z minúty na minútu. Pretože ja keď som volala že nepočujem na ucho, dávali mi termín o 2 týždne.. no samozrejme jedine pohotovosť kde jej ho vyčistia.

alissa1222
2. apr 2024

@candii nie je to z minúty na minútu moja zlata,keď je to akutny stav -oni vedia čo znamena že nepočuje (na to sluzi aj audio), tak ju musia zobrať hneď 🙂, dávaj si pozor na takéto rady pretože sa ti to môže vypomstiť 🙂,udivuje ma ako ma dokáže niekto presviedčať, že niečo nemôže byt z minúty na minútu keď s tým je človek v dennodenom kontakte ale budis ty si múdrejšia pani doktorka 🤣🤣🤣🤣🤣

ibatanecnica
2. apr 2024

@candii nemáš volať, máš ísť osobne. Moju mamu pri strate sluchu zobrali okamžite. Brali to ako akútny stav.

alissa1222
2. apr 2024

@candii a naštuduj si čo je hypakuza, nahla idiopaticka strata sluchu a podobne,trubka(inak slza nazvat neviem za tento tvoj komentár) 🙂

simca06022011
2. apr 2024

Stratila si sluch, prečo by ta mali poslať do... normlane na orl.. zaklop tam, aký máš.problem a ideš. Je pol jednej....už si tam.mala.byt ráno nabehnuta.

ibatanecnica
2. apr 2024

@simca06022011 a ptoom budú ľudia nadávať na zdravotníctvo ale aby pohli zadkom a niekde išli, tak to nie

simca06022011
2. apr 2024

@candii áno presne tak sa to deje, z ničoho nič som vstala.rano, ešte v pohode, urobila par veci a bum, nepočula.som na jedno ucho. A žiadny maz :D

candii
2. apr 2024

@alissa1222 pre trubku je každý trubka 🙂

candii
2. apr 2024

@ibatanecnica áno a pošlú ta na pohotovosť .. mám skúsenosť. Že nemajú čas

Strana
z2