Čo robiť, keď zrazu nepočujete na ucho?
Odkedy som sa zobudila vôbec nepočujem na jedno ucho , čo robiť?
Robím na orl,smer orl,hneď,môže to byt viac veci ale najčastejšia náhla porucha sluchu. Ktorá sa lieči infúziami,takže sup sup orl hneď.
ist k lekarovi,hned. Vysetria ta a nasadia ti hned liecbu, cim neskor pojdes, tym horsie. Kldne smer nemocnica, urgent.. na toot mi ani len vymenny listok nebolo treba hned ma zobrali (dostala som par liekov, a mne sa sluch vratil dost rychlo takmer do normalu, ostalo mi len riadne pistanie v usiach)
Žiadna panika. Pravdepodobne nahromadený maz. Keď si zapchas ucho ako pocujes? Ako pod vodou. Stačí len z lekárne peroxid vodíka 3% a ucho vyčistiť ..
Urcite orl urgentne tu moze ist o cas
@alissa1222
@simca06022011
@taktotedanie preboha dobre toto ma riadne vystrašilo nikdy sa mi to nestalo , mám ísť na pohotovosť ?nepošlú ma stým do..?
Chod na orl alebo k vseobecnemu teraz
Pohotovost je od 15:30 dovtedy chces na co cakat? Na autobus? Odloz telefon a chod to riesit
môže a nemusí to byť nič vážne. Môže to byť napr. aj infarkt ucha. Tu ti nikto nepovie čo ti je.
Namiesto vypisovania tu na mk a čakania na odpoveď smer orl dr alebo pohotovosť
Na 99% ti na pohotovosti adekvátne nepomôžu pretože treba otoskopiu plus veľmi dôležité a to audio vyšetrenie ktoré sa v pohotovosti nerobí,treba ísť teraz ambulantne, pozrie do usi spraví sa audio a podľa toho sa určí ďalší postup,čím skôr tým je rýchla šanca že sa sluch vráti do normálu ak sa jedna o poruchu sluchu.
@candii neublíži ale pokiaľ ide o poruchu sluchu tak čo?! Prosim vas neraďte takéto kraviny keď sa tomu nerozumiete, pri poruche sluchu ide naozaj o hodiny, naštudujte si niečo a potom raďte peroxid…
@candii to by ma zaujimalo ako sa z vecera do rana nahromadi v uchu tolko mazu ze prestane pocut? Asi to nedava zmysel, pokial zrovna neni shrek alebo totalne zanedbana a mesiace neumyta zena.
@alissa1222 nuž moderná doba, ľudia sa radia na nete a ,,odborníci,, odpovedajú bez nejakých vedomostí, pretože niečo počuli, alebo majú vyskúšané. Hold, v tomto prípade to stačiť nemusí
@vanilkovazmrzka môže byť tak zaľahnuté v uchu ale nie úplna strata sluchu z večera do rána
@vanilkovazmrzka trápne prirovnanie. Úplne normálne. Mne sa to napríklad stáva často, nakoľko mám úzke zvukovody, predstav si. A nie som shrekica. Normálne sa umývam. Napríklad kľudne to môže byť aj z vatových tyčiniek, ak si čistila ucho, spravila sa zátka .. kľudne aj z vody, ak jej dostala do zvukovodu voda .. s týmto všetkým mám skúsenosť. A prekvapko, normálne sa umývam a nie som zanedbaná ale ucho sa zvnútra mechanicky čistiť nemá .. práve preto som jej odporučila peroxid vodíka, ktorý jej rozpustí mazove zátky a maz povolí.
@ibatanecnica to kludne moze byt
@ibatanecnica ale ked mas zalahnute v uchu, tak ten pocit poznas, vsak to sa z casu na cas stane kazdemu 🙂 kazdopadne ako pisali kocky vyssie, radsej hned k lekarovi a dostat vynadane za zbytocnu navstevu, ako podcenit nieco vaznejsie a natrvalo stratit sluch
@candii ok, prepac nechcela som sa ta dotknut.
@vanilkovazmrzka veď preto som napísala, že to môže byť aj niečo vážne a miesto vypisovania na MK to mala riešiť s dr.
@alissa1222 áno áno, z minúty na minútu mi vypne sluch len tak cez noc a ohluchnem 🤣🤣🤣🤣 stavím sa na 99% že je to obyčajný maz. A som zvedavá inak, kde ju zoberú na ORL len tak z minúty na minútu. Pretože ja keď som volala že nepočujem na ucho, dávali mi termín o 2 týždne.. no samozrejme jedine pohotovosť kde jej ho vyčistia.
@candii nie je to z minúty na minútu moja zlata,keď je to akutny stav -oni vedia čo znamena že nepočuje (na to sluzi aj audio), tak ju musia zobrať hneď 🙂, dávaj si pozor na takéto rady pretože sa ti to môže vypomstiť 🙂,udivuje ma ako ma dokáže niekto presviedčať, že niečo nemôže byt z minúty na minútu keď s tým je človek v dennodenom kontakte ale budis ty si múdrejšia pani doktorka 🤣🤣🤣🤣🤣
@candii nemáš volať, máš ísť osobne. Moju mamu pri strate sluchu zobrali okamžite. Brali to ako akútny stav.
@candii a naštuduj si čo je hypakuza, nahla idiopaticka strata sluchu a podobne,trubka(inak slza nazvat neviem za tento tvoj komentár) 🙂
Stratila si sluch, prečo by ta mali poslať do... normlane na orl.. zaklop tam, aký máš.problem a ideš. Je pol jednej....už si tam.mala.byt ráno nabehnuta.
@simca06022011 a ptoom budú ľudia nadávať na zdravotníctvo ale aby pohli zadkom a niekde išli, tak to nie
@candii áno presne tak sa to deje, z ničoho nič som vstala.rano, ešte v pohode, urobila par veci a bum, nepočula.som na jedno ucho. A žiadny maz :D
@alissa1222 pre trubku je každý trubka 🙂
@ibatanecnica áno a pošlú ta na pohotovosť .. mám skúsenosť. Že nemajú čas

Lekar.