icon

Čo robiť pri náhlych opuchoch očí?

17. mar 2024

Ahojte...spuchlo mi cele oko vyzeram akokeby ma ustipla včela do oblasti viecka...bola som aj na pohotovosti, tam doktor povedal, ze nevie co mi je...a predpisal dithiaden...kojim...teraz zacina uz aj druhe oko...skor nejaka alergicka reakcia...co mam robit neviete?

simca115
17. mar 2024

Mama mala to isté , doktorka jej predpísala antibiotické mastičky. Mala to týždeň vkuse hentake spuchnute. Môže to byť aj alergia alebo zápal spojiviek

stanulienkat
17. mar 2024

A ten Dithiaden si uzila?

autor
17. mar 2024

@stanulienkat este nie...som na ceste do lekarne...uz aj druhe oko vyzera rovnako...vyzeram ako postava z hororu

stanulienkat
17. mar 2024

Urcite uzi. To je na taketo alergicke reakcie. Ty porozmyslaj, ci si nejedla nejaky alergen. Jahody, med, vajicko...orechy..

autor
17. mar 2024

@stanulienkat aj ked kojim?

stanulienkat
17. mar 2024

Ano

babovecka20
Autor odpoveď zmazal
marianarem
17. mar 2024

Ja som to raz mala v detstve, doteraz netusim, z coho to bolo. Trvalo to tak tyzden. Ucitelka ma isla ukazat aj do inej triedy ako raritu (nechapem doteraz), tiez som vyzerala zaujimavo 🙂 Ani som poriadne nevidela. Daj si tu tabletku, ale mne vtedy nejako nic nepomohlo.

autor
17. mar 2024

@marianarem no vyzeram hrozne fakt...uz mam druhe oko horsie jak s to, s ktorym som sla na pohotovost...uz ma to az boli :(

bubuzu
17. mar 2024

Určite si daj ten liek a ak by to neustupovalo, choď zas na pohotovosť. Aby sa nestalo, že sa opuch rozšíri aj na hrdlo, vtedy sa môžeš aj zadusiť.

bubuzu
17. mar 2024

To ťa nechcem strašiť, len že dávaj bacha

taktotedanie
18. mar 2024

Mala si ist na ocnu pohotovost

ikonica
18. mar 2024

Mne sa to raz za cas stane. Zacne to vacsinou tak, ze ma prezenie a uz na wecku ma zacne skriabat podnebie, hrdlo, kycham, trochu mi stiahne hrdlo az sa mi zmeni hlas, zacnem soplit a stane sa zo mna mutant = opuchne mi oblast okolo oci... Trva to tak 3 dni, kym odpuchnem... Mam za sebou vsetky mozne testy na imunoalergo, aj tie platene a nezistili z coho to je... Zrejme to bude nejaka skrizena alergia na neviem co... Zistili mi u nas pomerne vzacnu alergiu na ustrice (v nasich krajinach sa moc nevyskytuje, aj lekar bol prekvapeny)... Ustrice ani nejedavam... Mam od lekara pohotovostny balicek 2x zenaro + 2x prednison, ktore mam hned uzit (povedal, ze mozem aj ked som este dojcila) a mam doma aj epipen, keby bolo najhorsie, ale zatial chvala bohu sa to zvladlo len s antihistaminikom... Takze odporucam hned zajst na alergo ako akutny pripad, nech vidia tu reakciu a objednaju ta na testy...

autor
18. mar 2024

@taktotedanie mala...chcela...doktor na pohotovosti povedal ze skor na kozne :D

autor
18. mar 2024

@ikonica dobre dakujem, ale jak naschval dnes som sama s dietatom a vsetci su v praci :( zajtra uz snad budem moct ist

ikonica
18. mar 2024

Ale tie lieky si urcite daj aj dve tabletky... Aby nebolo este horsie a zober spravu z pohotovosti, ked pojdes na alergo... Ja som 2x bola na alrgo aj s dietatom, ked sa nedalo inac...

taktotedanie
18. mar 2024

Boze
A je to ako alergia alebo jacmen?

autor
18. mar 2024

@taktotedanie alergia

lulu1812
18. mar 2024

Ja som takto opuchla na hornej pere na 3x vysli mi nejake potravinove alergie no nic z toho som nejedla. Mam pravdepodobne alergiu na nejaky konzervant. Uz som neskusala...dostala som tiez dithiaden po tyzdni preslo. Pamatam si ako dnes ked som prisla v aprili k dr s hrubym salom cez usta🙈 ta v prvom momente nevedela ci byt vazna alebo sa smiat...botox zadarmo

taktotedanie
19. mar 2024

Tak antihistaminika a do oci vividrin ectoin kvapky