Čo sa stane, ak sa niekto nedostaví na operáciu?
Co sa stane, ak sa niekto nedostaví na plánovaný termín operácie? Treba dat aspoň dopredu vedieť?
Mam kamaráta, ktorý sa bojí a odmieta ísť na operáciu ruky, napísala som mu, nech to aspon zruší vopred, nie ze budu na neho čakať. Pre mňa je to nepochopiteľné, ale tak co už.
Bol už na predoperačnom vyšetrení?
Nehľadal iné zariadenie ktorému dôveruje kde by mu urobili operáciu?
Čoho konkrétne sa bojí?
@anonym_autor je to vyslovne sebecke a nezodpovedne, nedat vediet. Zbytocne budu vsetko pripravovat a navyse niekto iny kto potrebuje operaciu mohol dostat termin ale pride o to
Keď nechce tak nech nejde, ALE nech napíše mail alebo zatelefonuje lekárovi, nech NEBLOKUJE TERMIN pre iných pacientov
Mnoho ľudí čaká dlho na termíny a potom tam niekto niečo takéto urobí
Su to vyhodené peniaze von oknom
Niektorí čakajú na operáciu mesiace a sú šťastní,že sa konečne dostanú na rad. Ak je dôvod to,že sa len bojí,ale nedá dopredu nikomu nič vedieť,že sa na operáciu nedostaví,ja by som to normálne tento prístup aj sankcionovala, byť operačným personálom 😒.
Niektorí čakajú na operáciu mesiace a sú šťastní,že sa konečne dostanú na rad. Ak je dôvod to,že sa len bojí,ale nedá dopredu nikomu nič vedieť,že sa na operáciu nedostaví,ja by som to normálne tento prístup aj sankcionovala, byť operačným personálom 😒.
@zuzanita1609 áno aj ja
Čoho konkrétne sa bojí?
@maranco áno ma všetky vyšetrenia. Úplne na hlavu to je. Bez ruky nevie ani chodiť do práce, robil na čierno, takže prišiel aj o všetok príjem... 🤦🏻♀️
Čoho konkrétne sa bojí?
@maranco vraj sa bojí ihiel, anestézie, podľa mňa aj straty kontroly
@zuzanita1609 mne sa stala opačná situácia, dostavil som sa na opravnú operáciu po prvej operácii, už som mal aj predoperačné vyšetrenie, aj som sa už psychicky s tým vyrovnal, lekár ktorý mal operovať prvýkrát pozrel "miesto činu" a s krikom pobehoval okolo postele že on to robiť nebude, že to je zlé a hrozí už neviem čo
tak som išiel domov a o pár mesiacov mal operáciu v inom meste, kde sa čudovali ako to mohli takto pobabrať na prvej operácii
@zuzanita1609 mne sa stala opačná situácia, dostavil som sa na opravnú operáciu po prvej operácii, už som mal aj predoperačné vyšetrenie, aj som sa už psychicky s tým vyrovnal, lekár ktorý mal operovať prvýkrát pozrel "miesto činu" a s krikom pobehoval okolo postele že on to robiť nebude, že to je zlé a hrozí už neviem čo
tak som išiel domov a o pár mesiacov mal operáciu v inom meste, kde sa čudovali ako to mohli takto pobabrať na prvej operácii
@maranco môže sa stať všeličo,ale ak už teraz vie,že nepríde,tak by ho asi "nezabilo", zavolať tam a ozrejmiť situáciu. A v tvojom prípade si sa mal ozvať tiež ku doktorovi, ktorý ani nevie do poslednej chvíle,koho a čo ide operovať. Na to máme ústa, hovoriť a vysvetliť.
@anonym_autor ako malé decko, bude čakať kým mu ruku amputujú? Koľko má rokov?
Alebo sa stav zhorší tak, že už nebude možnosť nápravy, alebo to z operujú ale s horším výsledkom?
@maranco ja si to uvedomujem, ale on presne ako hovoríš ako malé decko. 36 rokov, ale porucha osobnosti, čo Ti poviem. A rodičom sa zavesil na krk.
@maranco môže sa stať všeličo,ale ak už teraz vie,že nepríde,tak by ho asi "nezabilo", zavolať tam a ozrejmiť situáciu. A v tvojom prípade si sa mal ozvať tiež ku doktorovi, ktorý ani nevie do poslednej chvíle,koho a čo ide operovať. Na to máme ústa, hovoriť a vysvetliť.
@zuzanita1609 bol som zaskočený a nevedel som ako reagovať
a určite by som nechcel aby ma operoval "besný" lekár ktorého do operácie donútim
dalo sa to povedať aj v kľude a vysvetliť ak si na to netrúfa a nie vrieskať a pobehovať ako blázon
To poznam,zdrav.stav sa zhorsi a potom by chcel operaciu okamzite. Je to jeho rozhodnutie a on bude niesť nasledky. slušnosť káže sa odhlasit,aby mohli zavolať ineho pacienta.Keby to bol ozajndobry kamarat a pomohlo by mu to,tak udem na prijem s nim,ale do ničoho ho nenuť.
To poznam,zdrav.stav sa zhorsi a potom by chcel operaciu okamzite. Je to jeho rozhodnutie a on bude niesť nasledky. slušnosť káže sa odhlasit,aby mohli zavolať ineho pacienta.Keby to bol ozajndobry kamarat a pomohlo by mu to,tak udem na prijem s nim,ale do ničoho ho nenuť.
@janinah skúsim mu to navrhnúť, ale myslím že v tom to nie je, proste sa boji. A to mu majú operovať iba palec...
@janinah skúsim mu to navrhnúť, ale myslím že v tom to nie je, proste sa boji. A to mu majú operovať iba palec...
@anonym_autor ponukni mu, ze s nim pojdes na prijem, ak je to v tvojich moznostiach. V nemocnici uz davaju oblbovaky skor, aby sa pacient upokojil.
Moj brat siel na operaciu oka. Bal sa, akurat som bola v meste kde zije, tak som isla pre neho a odviezla som ho. Dobre mu to padlo. Trochu sme cestou posrandovali, a stres opadol...
@anonym_autor ponukni mu, ze s nim pojdes na prijem, ak je to v tvojich moznostiach. V nemocnici uz davaju oblbovaky skor, aby sa pacient upokojil.
Moj brat siel na operaciu oka. Bal sa, akurat som bola v meste kde zije, tak som isla pre neho a odviezla som ho. Dobre mu to padlo. Trochu sme cestou posrandovali, a stres opadol...
@maris5 navrhla som mu to a povedal ze ešte porozmýšľa. Tak dúfam že pôjde. Spracovávam ho 😀

No samozrejme ze nech da vediet