Čo spôsobuje masť s kortikoidmi?
Čo to môže spôsobiť? Mám ju na tvár od koznej. Bojim sa kortikoidov
Nechapem preco ludia robia okolo kortikoidov take cirkusy. Je to normalny liek ktory sa ma davat v indikovanych pripadoch a pomaha.
Neni sa coho bat, ak ich neuzivas dlhodobo. Su celkom efektivne.
A ak ta to ukludni, uplne normalne som davala mast s kortikoidom aj parmesacnemu babatku na tvar, proste bolo treba. A pomohlo a nevidim dovod ze by som robila "sceny".
Pomôcť ti s tvojim problémom.
Stenčenie kože. Ale to by si musela mazať nahrubo veľké plochy kože a dlhodobo. Úprimne? Mala som ekzémy po celom tele v tehotenstve a bez toho by som to nedala. Po pôrode to zmizlo ale volne dostupné kremiky mi nepomahali. Kožná dala kortikoidnu masť a s tým som musela existovať
Pri mne moze sposobit smrt 🤣 uz raz som tak velmi zle kvoli velmi silnej alergii skoncila kedy som ledva prezila ale pokial nemas alergiu tak ti len pomoze s tym kvoli comu ti bola predpisana
Vstrebavanie kortikoidov cez koze do systemu je takmer nulova, posobi len lokalne
Ked sa nechces liecit liekmi od koznej na co si za nou isla
Na tvar sa nesmie pouzivat kortikoidna mast. Vsetky doktorky to vedia, aj tak ju predpisuju, lebo im je to jedno, ako dopadnes. Moze ti vzniknut perioralna dermatitida. Na tu ti budu zase predpisovat kortikoidy...a ty budes chodit s tym na tvari a trapit sa a oni budu mat platbu od poistovne...
@dadushka007 načo vôbec máme tých blbých lekárov že?
Stačia babky bylinkarky...
@janinah vravim z vlastnej skusenosti. Piseme o aplikacii kortikoidov na tvar. Kozna mi na perioralnu dermatitidu predpisovala kortikoidy, doverovala som jej a este viac som si uskodila. Ked som v zufalstve zacala viac patrat po pricinach, tak som sa dozvedela, ze prave kortikoidy sposobili moj stav. Tak vlastne ano, davam ti za pravdu, naco vlastne mame lekarov, ked si clovek musi sam zacat studovat, co mu pomoze a potom ziadat vhodnu liecbu....
@janinah autorka prispevku jasne pise, za ma kortikoidy predpisane na tvar.
Pri dlhodobej aplikacii mozu sposobit stencenie koze (vlastna skusenost), dokonca az vznik strii (mamina skusenost).

Aj ja som mala, neviem, mne sa nič zle nestalo. Injekcie sú horšie