Čo spôsobuje spánkovú paralýzu?
Mam v poslednej dobe casto spankovu patalizu a neviem z coho avsak je to velmi neprijemne kricim realne sa pocujem zo sna uz sa normalne bojim ist spat nemozem sa ani pohnut pritom sa mi zda v tom polosne ako keby uz som vstala z postele pritom som stalw v nej a spim co to sposobuje a ako sa toho zbabit ? Dik za rady aj teraz s abojim ist spat mala som ju vcera v noci :(
Spánok na chrbte. Stres. Ja mávam spánkovú paralýzu od 14stich a teda ja som už videl veci, počula, že by som sa mohla stať kráľovnou hororu, keby som to spísala. Skôr si vyhľadaj info, ako s nou pracovať, keď sa deje.
Na chrbte nespím, stres tak normál a aj tak to príde. Asi tak 10% ľudí zažíva spankovú paralýzu opakovane. Potom sú tu zase ľudia, ktorí ju nezažili nikdy.
@enmery vážne si videla v tej paralyze niečo viac? Vraj to nie su bludy ale vtedy reálne vnímaš
mávam to roky, už viem s tým pracovať, tak hned kricim manzelove meno aby ma prebral.. ale su to roky praxe 😀
mávam to roky, už viem s tým pracovať, tak hned kricim manzelove meno aby ma prebral.. ale su to roky praxe 😀
@malalienka85 kričíš? Veď vtedy nemôžeš ni', žiaden pohyb, žiaden hlas, pracuje len myseľ . Mne pomohla motlidba a svalstvo sa uvoľnilo a ani všeličo som videla
@malalienka85 kričíš? Veď vtedy nemôžeš ni', žiaden pohyb, žiaden hlas, pracuje len myseľ . Mne pomohla motlidba a svalstvo sa uvoľnilo a ani všeličo som videla
@ovaaa ano naucila som sa kricat, pocas toho vydavam neidentifikovatlne zvuky ale v tom "sne" sa snazim vyslovit muzove meno, ano nejde to a musim sa premahat ale rokmi som sa to naucila hned ako sa to zacne diat ja sa uvedomim ze sa to deje a snazim sa kricat aby ma muz prebral, tiež som videla všeličo dokonca som zažila aj škrtenie...mávam to už 20 rokov
Spánková paralýza je hrôza. Ja som pri tom mávala aj orgazms ale taký neviem ako to povedať, taký agresívny, bránila som sa tomu pocitu. A tie halucinácie pri tom.... každý horor je brečka oproti tomu 😔
Tiež som nemohla spávať na chrbte. Vždy som sa bála že sa nepreberiem a zomriem pri tom. Mávala som to cca od 16-17 do 28. Najväčší strach som mala že keď otehotniem potratím pri tom. Ale našťastie to prestalo a už roky mám pokoj.
Na toto asi neexistuje iná rada ako snažiť sa do predýchať, ale tý či sme si to zažili vieme že to nejde
@anonym_autor mavala som to pri stresovych dnoch,ked som byvala velmi unavena,prestimulovana+spanok na chrbte.tiez som videla hororove postavy,zazila som skrtenie,alebo ma niekto prilahol a nemohla som sa pohnut.treba sa s tym naucit pracovat,nepanikarit.ukludnit sa,zacat pravidelne dychat,ratat do 10 a hovorit si ze to nieje realne.vtedy sa rychlo zobudis
Tiež sa pridám. Mávam to občas aj ja, viem kričať meno dcérky nech ma zobudí...vlastne sú to také hororové pazvuky čo všetkých vyplašia... vždy to mám tak, že ležím v spálni a niekto sa na mňa od chrbta pozerá a ja to vnímam z pohladu tretej osoby. Nemozem sa otocit a pozriet na tu osobu. Je to velmi neprijemny pocit mat niečo cudzie v izbe z coho ide strach. Ale da sa...zvykol som si 💪.
Preto Vas viem pochopit že to je neprijemne... viem ze to je klam, ale aj tak je to vzdy des.
A k otazke, mavam to ked idem najedeny spat a mam velmi narocny den po psycho stranke alebo fizickej narocnej praci... jednoducho to v ten den prezeniem
Nemala som to uz mozno viac ako rok, mam pocit, ze ako sa mi skludñuju hormony prichodom menopauzy, tak sa ukludñuje aj psychika. Dialo sa mi to vacsinou po dñoch v strese a zlom spanku, ja som vzdy videla pri posteli stat mimozemstanov, najprv som zapocula take ako zvlastne brnenie a uz to islo......
Nemala som to uz mozno viac ako rok, mam pocit, ze ako sa mi skludñuju hormony prichodom menopauzy, tak sa ukludñuje aj psychika. Dialo sa mi to vacsinou po dñoch v strese a zlom spanku, ja som vzdy videla pri posteli stat mimozemstanov, najprv som zapocula take ako zvlastne brnenie a uz to islo......
@tenerifka Ach, kiežby som ja videla len mimozemšťanov, ticho zavidím🤣
Ja som to mávala za mlada, mladší syn to máva tiež, je to veľmi nepríjemné, on už cíti, že sa to blíži a vie s tým pracovať.
Ste senzitivni ludia a za mna to,co.vidite je realne,len to viete vnimat iba v urcitom.stave vedomia... vidite ine bytosti.
Musi to byt neprijemne , zaklad je vraj zostat v pokoji,nepodlahnut strachu ...cochvila vraj toto bude realita a tieto zazitky budu aj v bdelom stave.... vraj 2026 - 27 ma byt prelomovy a priznaju aj verejne ,ze su medzi nami tito ET...
@tenerifka Ja uz zatvorim oči. Ale tak teda je mi to prd platné, lebo tie veci aj tak sepkajú, dychcia mi do tváre, na chrbát, volajú moje mmeno. Proste radosť🤣
@enmery snaz sa zostat v pozitivite, aj ked je to tazke .
Vraj pomaha predstavit si okolo seba modre svetlo a dve pyramidy na seba, ze to je posvatna geometria, kazda z pyrmid rotuje v inom smere... toto brani zlym entitam , teba chrani
Ste senzitivni ludia a za mna to,co.vidite je realne,len to viete vnimat iba v urcitom.stave vedomia... vidite ine bytosti.
Musi to byt neprijemne , zaklad je vraj zostat v pokoji,nepodlahnut strachu ...cochvila vraj toto bude realita a tieto zazitky budu aj v bdelom stave.... vraj 2026 - 27 ma byt prelomovy a priznaju aj verejne ,ze su medzi nami tito ET...
@anonym_2625c9 ja tomu neverim, nema logiku, ze mi stoja pri posteli mimozemske bytosti, ked mam zamknuty dom a zavrete okna..... Su to moje halucinacie z unavy a stresu.....
@anonym_2625c9 ja tomu neverim, nema logiku, ze mi stoja pri posteli mimozemske bytosti, ked mam zamknuty dom a zavrete okna..... Su to moje halucinacie z unavy a stresu.....
@tenerifka ale oni nepotrebuju kluce..
Ved cas ukaze...
Vysvetlim takto: my sme hmotni, mame nejaku hustotu, kazdy aj frekvenciu ( je je fyzikalne dokazatelne).
Ine bytosti nevidis,lebo su na inej frekvencii, nehmotne tela, niektori vedia prijat aj nase tela.
Je to ako ked si predstavis,ze pes nevidi vsetky farby , lebo nema k tomu vybaveny zrak. Ale tie farby existuju...pes ti to ale neuveri, lebo ich nevidi.
Mávala som to v stresových obdobiach a zvýšenej psychickej zaťaži, počas vysokej školy, potom po pôrode počas popôrodnej depresie atď. Už dlhšie som bez problémov, snažím sa vždy ísť spať v pohode, športujem pravidelne, ale proste v tých horších životných obdobiach sa to objaví.
@tenerifka ale oni nepotrebuju kluce..
Ved cas ukaze...
Vysvetlim takto: my sme hmotni, mame nejaku hustotu, kazdy aj frekvenciu ( je je fyzikalne dokazatelne).
Ine bytosti nevidis,lebo su na inej frekvencii, nehmotne tela, niektori vedia prijat aj nase tela.
Je to ako ked si predstavis,ze pes nevidi vsetky farby , lebo nema k tomu vybaveny zrak. Ale tie farby existuju...pes ti to ale neuveri, lebo ich nevidi.
@anonym_2625c9 ja rozumiem, ako to myslis. No ano, casom uvidime. Tieto "moje" bytosti su naozaj strasidelne, ale asi som v mladosti prilisi prezivala "Akty X", a mam to stale v podvedomi.....

Spánok na chrbte. Stres. Ja mávam spánkovú paralýzu od 14stich a teda ja som už videl veci, počula, že by som sa mohla stať kráľovnou hororu, keby som to spísala. Skôr si vyhľadaj info, ako s nou pracovať, keď sa deje.
Na chrbte nespím, stres tak normál a aj tak to príde. Asi tak 10% ľudí zažíva spankovú paralýzu opakovane. Potom sú tu zase ľudia, ktorí ju nezažili nikdy.