Čo spôsobuje svrbenie a olupovanie kože na pätách?
Ahojte maminy a dievčatá. Viete mi niekto poradiť čo to mám na päte? Aj to svrbieva a keď mi ta koža zaschne tak ztvrdne a olupujem si ju a potom to mám krvavé. Nestretli ste sa niečim takým. Už som vyskúšala rôzne mastičkily ale veľmi nepomáhajú. Ďakujem za odpovede

chod k lekarovi - ved to ta musi boliet. Dostanes na to priamo lieky a za par dni budes fit. Kupis nieco v lekarni co nema ucinnu latku ako potrebujes a bude s tym chodit dalsi mesiac. Ak je pravda, co napisala hore mamina, tak plesen je naklazliva a mozes to posunut vsetkym clenom domacnosti.
Presne. Najskôr lekár a až potom maste. Vôbec to nemusí byť iba pleseň. Spravia ster. A ak chceš aby si to nemala také vysušené, tak by som si kúpila aspoň vazelínu pre zjemnenie pokožky. Ale lieky iba od doktora, ktorý určí čo to je.
Tie červené loziska vyzerajú ako mykoza koze. Plus keď to svrbí. Smer kožná a dobrá pedikerka. Ošetriť chodidlo, dat dole hyperkeratozu. Ponožky oprat na vysokej teplote s normálnym praskom(žiadne orechy, pracie mydla) ponožky prezehlit, vydezinfikovat obuv, papuče, v strave obmedziť cukor...
mne sa take podobne robi v zime na ruke a zabera na to fungicidin ale tak ja som s tym bola u lekarky. necakaj kym ti zlezie cela pata
NEOLUPOVAŤ!!!

plesen riadna treba si kupit v lekarni antimykoticku mast