Čo vám pomohlo na ostrohu na päte?
nic je potrebna operacia, ani laser nepomohol
@zuzu_h11 mate túto operáciu za sebou ? Koľko ste sa prosím zotavovali, kým ste mohli normálne chodiť do prace a fungovať
mne omohli ožiare, účinok šak až cca po 2 mesiacoch po ožiaroch a teraz fakt necítim tú strašnú bolesť, uvidíme dokedy
@felycity ja som momentálne tehotná, bohužiaľ vedela som ze tam ta ostroha je, lebo som mala na tej nohe problémy zo šľachou a bola som na magnetickej ale nebolelo, tak som neriesila. Teraz ma to chytilo 😞
mne pomohla liecba razovou vlnou bola som 5x,nastastie mam pokoj od bolesti uz 2 roky
Este je moznost razovej vlny. Svokre to pomohlo. Ja som bola na ozarovani a mne to nepomohlo 🙈🙈🙈. Musim ist tiez vyskusat tu razovu vlnu. Uz ma z toho zlého naslapovania a chôdze boli cely chrbat. Skus sa na to popytat, ci mozes ako tehu.
@katinka71 bolelo to moc? Svokra hovori, ze ju strasne bolelo. Ale zase ina znama ni vravela, ze to nebolo take hrozne.
@betulinka1 ano 1a 2x velmi bolelo,necakala som taku bolest,od 3 zakrokuuz bolelo menej
@betulinka1 toto som už zisťovala, u nás to robia v rehab centre ale si to cele hradis, 25e sedenie a ze treba aspoň 10. 2x do týždňa ze sa chodí a musím sa lekárky opýtať ci to vôbec môžem teraz.
Ja som bola n ožiaroch a pomohlo. Ale tiez som zacala citit ulavu až po bejakých dvoch mesiacoch. Sú tomu cca 3 roky a znovu ju cítim :(
ja som pred 15 rokmi mala ostrohu a dostala som injekciu do päty, pomohlo. Vlani sa mi to vrátilo a znova injekcia a zase mám pokoj. Zabrala celkom rýchlo, za týždeň bolo po bolesti. A to teda som už mala riadne až krče v päte a stúpať ani náhodou. Skús sa opýtať ortopéda, čo ti poradí.
@stankadu no injekcie v tehotenstve asi mi dávať nebude si myslím 😞
Mne pomohlo len ožarovanie,injekcie a nič iné nazabralo
Záleží aj kde máš výrastok, čo konkrétne vadí, či je to zapálené...
Ja mám takéto priesvitné s modrým kruhom v strede:
https://www.mall.sk/starostlivost-obuv-doplnky-...
Mala som teraz v lete, najskôr po týždni tri kortikoidové injekcie, potom po mesiaci 2x ožarovanie a medzitým rehabilitácie, magnetická platňa, laser a biolampa, každé po 10 x.
Pomohlo, ale trvalo to dlho, kvoli tomu, že musí byť prestávka medzi jednotlivými kúrami.
Mala som problém 2x., obe päty.
Prvý raz, rehabky gély, uzv, a všeličo .pomohli až oziare na heyfukovej, po týždni prvé príznaky zlepšenia, do mesiaca všetko ok.
2.x sa vratili cca po 12 rokoch, rovno som žiadala oziare, aplikujú sa sekundu priamo na miesto, 4 x behom 2 týždňov. Už 10 rokov mám pokoj
@cacianka nieje to nebezpečné tie oziare ? Nemá to žiadny vplyv na zdravie?
Neriešila som to, asi keď to aplikujú, tak vedia čo robia. Mňa vtedy hlavne zaujímalo, aby ten zápal, ktorý spôsobuje ostroha a bolesti pri každom kroku prešli.
Kamarátke pomohla rázová vlna. Poskytuje ortopéd.
Možno nejaké mini minimálne má, ale ten benefit ! 👍👍👍
Môžem sa spýtať kolegu, on s tým robí, ale to je aplikovane akoby perom na päte, miesto cca 1cm a menej, necítis, nevidíš, nepočuješ. Určite RTG je vyššia dávka, na väčšiu plochu.
Je fakt, že sa oziare na päty môžu aplikovať iba 3 dávky za život, ja som mala 30r+ a potom 45- 50r.
Uvádzali že do 3- 4 týždňov pocitim zmenu, malú uľavu a potom viac. Už po týždni som si odrazu uvedomila, že vystupujem z busu neskutočne lepšie, 2-3 týždne po aplikácii som aj zabudla, že bol problém.
Avšak - netvrdím že každý to tak má.
1.x na Heydukovej,
2.x Nou Klenová, super prístup,
Mama tiež absolvovala razovu vlnu, viac sedení to bolo, vyše 10 rokov už má pokoj.
@cacianka ďakujem

Gélové podpätenky...