Čo znamená zvýšená hladina cukru nalačno?
Ahojte. Chodím na kontroly každé 3 mesiace,na odber krvy kde mi robia aj glu. A uz tretí raz som mala cukor glu medzi 6-7 nalačno. Čo to pre mňa znamená,chystám sa za svojím odborným lekárom aby mi ktomu povedal viac,len som troška zúfalá z toho. Ďakujem
Hodnoty cukru (glykémie) sa líšia nalačno a po jedle. U zdravého človeka je hodnota nalačno od 3,3 až 5,5 mmol/l, po jedle je táto hodnota vyššia a to 7,8 mmol/l. Pri diabete sa hodnoty nalačno pohybujú už okolo 7 mmol/l čo je oproti zdravému človeku prudké zvýšenie.
Hlavne nebud zufala cukrovka neni konec sveta mozno i bude stacit len dieta
To sa opýtaj tam kde ti berú krv, aj ja chodím kazde 3 m na krv kde okrem ostat berú aj krv na glukózu, chol, vit a min atd a každé 3 m mam pohovor s dr kedy mi vysvetlia co kt nie je ok atd takže opýtaj sa tam a moje hodnoty glukózy sú niekedy vyššie ako tvoje
Chodim na onkologiu,odtial ma len dnes odporučili ďalej k svojmu obvoďákovi,tam sa chystám zajtra.
@lukasabelovsky veĺmi v to dúfam 😊
a aktualne si v akej faze liecenia svojho onko ochorenia?
inak skoda ze ti nedali rovno odporucanie na diabetologiu, inak aj lieky ovplyvnuju glykemie plus samozrejme stres
vseobecny nevie nabrat glykovany hemoglobin co je ukazovatel stavu glykemii za tri mesiace
@mamina7070 som 2 roky po liečbe,chodím už len na kontroly. Odvtedy mám tú glukózu vyžšiu sa mi zdá. Prvý odber bol vtedy 5,5. Potom to už kolísalo .
a neuzivalansi nieco na regeneraciu pecene po liecbe ? napr lagosu ?
no chod kmvseobecnemu ale aj tak bude treba ist na oGTT test na diabetologiu len teda lehoty nanvysetrenie su take ake su
dovtedy mozes skusit obmedzit napr standardnu bielu ryzu, biele pecivo a ovocie
@mamina7070 neuživala som,ale mala by som to tiež riešiť,lebo ju mám stukovatenú aj zväčšenú🙈všetko sa na mňa odvtedy lepí 🤷♀️žlčníkové kamene tiež.
Ďakujem za radu 😊 skúsim obmedziť a pridať viac pohybu.
Čítala som že aj chemoterapia môže vplývať na tieto vnútorné orgány,ale neviem či naozaj,neverím všetkému čo sa dočítam na internete a nechcem všetko zvaliť len na to
Nie si ešte na kortikoidoch?

a kde chodis k akemu lekarovi na tie kontroly glykemie? on by ta mal poslet ak je potrebne na oGTT test
obmedzit cukor kludne mozes aj teraz najma ak mas nadvahu