icon

Coaxil na úzkostnú poruchu

jessi06
1. feb 2023

Dobrý deň užívate niektorá toto antidepresívum? Skúseností?

zobaka
8. feb 2023

@jessi06 to je ta ista ucinna latka, mam escitalopram

jessi06
autor
9. feb 2023

@jessi06 eliceu no ze je to to iste ako escitaloprám ta istá účinná látka

jessi06
autor
9. feb 2023

@jessi06 no dala som si nedávno štvrtku no hnus ostalo mi divno v hlave 🤦‍♀️musela som si dat hneď na ukludnenie xanax. Radšej ostanem na xanaxe a ataraxe ako prežívať peklo kým začnú antidepresíva Účinkovat.Mne nesadli ani predtým a nesadnu ani teraz bohužiaľ 😒ja mam syna malého ja si nemôžem dovolit byt mimo z tabletiek.

zobaka
9. feb 2023

@jessi06 veď to je zle len týždeň dva, neprežívaj to tak, bez liečby radšej budeš trpieť ďalej? Štvrtka je o ničom, začína sa polovičkou. Veď každá máme deti, práve preto musíme byť v poriadku celý zivot. Každému je zle pri nasadzovaní a nie je to o tom, že "nesadli", je to prirodzený ich účinok kým začnú účinkovať

jessi06
autor
9. feb 2023

@zobaka myslíš? Ale začína sa ved najmenšou dávkou.

zobaka
9. feb 2023

@jessi06 najmenšia dávka je polovička, mal by ťa lekár o tom informovat, ja radšej vydržím týždeň dva nežiadúcich ako každý deň sa trápiť a nemoct fungovať v zivote

jessi06
autor
9. feb 2023

@zobaka dobre teda tak to skúsim vydržať.Pekny deň

zobaka
9. feb 2023

@jessi06 mala by si chodiť k dr. môj názor a on by ťa mal viesť a dávať si s ním pravidelne kontroly

livuik
9. feb 2023

@jessi06 skús to skutočne vydržať po týždni, dvoch bude lepšie 💪... Ja mám tri malé deti (2r dvojičky a 4r)... Ono aj na ten samotný účinok si človek musí počkať mesiac, dva... Takže treba si opakovať deň po dni a vybaviť sa trpezlivosťou 😊 čím skôr začneš tým skôr to budeš mať za sebou

zobaka
9. feb 2023

@livuik presne tak a nie to vzdat po 2 dnoch 🙈

jessi06
autor
9. feb 2023

@zobaka veľmi sa bojím tých vedľajšich účinkov

livuik
9. feb 2023

@jessi06 ja som sa tiež bála... Myslím že každý sa boji... Henten coaxil som mesiac s ním zabila a nakoniec sa mi pohoršilo ešte a zase som mohla ísť nanovo s ďalším liekom... Tiez som mala kadejaké pocity a nedôveru... Aj teraz sa bojím či zase po mesiaci sa niečo nepototo... Ale treba to fakt brat deň po dni... A opakovať si že to zvládneš a že to prejde ... 😊 Tiež mám ešte kus cesty pred sebou

jessi06
autor
9. feb 2023

@livuik tiež si to hovorím ze bude dobre no ako je možné že niektorý ľudia sa liečia roky alebo sa im to vráti? Nechápem ty si nebola od nich závislá?

zobaka
9. feb 2023

@livuik coaxil je o ničom, jedine SSRI zaberajú ako majú, za mňa Escitalopram top, keď človek vydrží prvý mesiac

jessi06
autor
10. feb 2023

@zobaka fuj mne tak zacalo byt večer zle 😔ako keby mam v gucu v hrdle a ťažko sa mi prehltalo🤦‍♀️tak to bolo hnusne.... Dnes som volala psychiatrovi ze keď mi je po nej moc divno nemám to brat mam sa vrátiť ku coaxilu.

zobaka
10. feb 2023

@jessi06 ach jaj, no rob ako chces, ale tak sa nikdy nevyliecis, keď nevydržis 2 týždne, písala si, že ti bolo zle na hrudi z Coaxilu, ale ako ty chces, nech sa ti dari

jessi06
autor
10. feb 2023

@zobaka lekár povedal ze to bude vedľasi účinok ze to prejde mam to brat ďalej. Skúsim to uvidím. Lebo včera co sa mi večer robilo z tej elicei hrozne 🤦‍♀️myslela som ze Sa zadusim ešte zo som mala xanax a zaspala som späť. Ďakujem ti aj tebe nech sa darí.

livuik
10. feb 2023

@jessi06 držím palce 😊

vanesa777
13. feb 2023

Ahojte, ja Coaxil uzivam mesiac aj 2 tyzdne. Prestalo ma boliet telo, aj energia prisla, ale ta mi kolise hore dole. Najskor som brala len 2 denne, ked nefungovalo, lekarka dvihla na 4 denne. Zo zaciatku som mala strasne stavy. Stale ma vsak oblieva strach, panika. Tak mi lekarka doplnila Lexaurin 3mg a to 2x denne. To ma tak nejak drzalo nad vodou 10 dni. Teraz mi ho vsak zrusila a ja zase strachy.....Na noc si davam uz dlho Stilnox, inak nespim. Za ten ma dnes lekarka vyhresila, ze je navykovy, tak mi Stilnox aj ten Lexaurin nahradila 1x na noc Chlorprothixenom. Cela tato liecba je vraj jemna, mam problemy s videnim, tak sa lekarka boji, aby mi ten zrak este viac neposkodila. Mam vsak pocit, ze ten Coaxil by mohol stacit, len ako pisem, uzivam mesiac a pol a stale strach a nervozita. Mate niekto skusenosti? Pripadne ako z toho celeho von? Dakujem a vsetkym vela zdravia 🙂.

zobaka
13. feb 2023

@vanesa777 mne Coaxil zvysoval uzkost, 4 su dost, uvidis casom, na uzkosti a depresie najlepsie zaberaju ine ad z radu SSRI

slovakboy
13. feb 2023

@jessi06 ja som bral vyše roka Escitalopram a pomohol mi. Mal som panické ataky a uzkostnu poruchu. Ale treba aj cvičiť myšlienky a dychové cvičenia dodržiavať psychohygienu dostatocne spať a redukovať dopamín

zobaka
13. feb 2023

@slovakboy kazdy kto berie kadeco sa nakoniec vrati k Escitalopramu

livuik
13. feb 2023

@vanesa777 no ja som z neho mala tiež zle stavy. Stále tlaky na hrudi a búšenie srdca, výkyvy nalad. Po mesiaci sa mi brutál pohoršilo a 4 dní som preplakala a začala som vracat. Po vysadení to hneď prešlo. Teraz beriem 4ty týždeň alventu a začínam sa cítit dobre. Na noc mám trittico.

jessi06
autor
14. feb 2023

@zobaka keby neboli tie hrozne vedľajšie účinky no je to zle. Vysadila som ho je dobre mam len atarax a raz za deň po polke si dám xanax. Nie každemu antidepresíva sadnú. Co človek to iný organizmus.

jessi06
autor
14. feb 2023

@livuik mala si aj z nej vedľajšie účinky?

jessi06
autor
14. feb 2023

@zobaka ani pred rokmi mi nepomohli antidepresíva mala som z každého hrozne vedľajšie účinky a vyliečila som sa len pomocou xanaxu aj keď viem ze je návykový . Bol to jediný liek ktory mi pomáhal.Potom to prešlo samé a liek som postupne vysadila bez problémov.

zobaka
14. feb 2023

@jessi06 nie je to o tom, že by ti nesadli, ale že si nevydrzala mesiac ich brať 🙂 každému je zle na začiatku a Xanax nelieči, len otupuje nervovu sústavu na pár hodin, raz sa aj tak vratis k ad, keď budeš musieť pracovať, fungovat

jessi06
autor
14. feb 2023

@zobaka no mne to prešlo keď som si ho dávala. Poznám ľudí ktorý tiež brali a po pol roku im to. Prešlo. Neviem no od čoho to závisi. Nie nevydržala lebo tie stavy boli horšie než co som mala než som si antidepresíva dala.

jessi06
autor
14. feb 2023

@zobaka mozno mi postačí atarax uvidime

livuik
14. feb 2023

@jessi06 mala som zimnice, svaly má boleli, potila som sa,
hlava má bolela, hlava sa mi točila ale to len asi dva dni... Asi po 10 dňoch sa to zlepšilo vyrazne... Ako keby chrípku mám... A bola som nervóznejsia trochu... Ale nič hrozne.. úprimne ja som si ani lexaurin nedávala, skorej Ibalgin 🤷🏻‍♀️