icon

Coronavirus - kedy to už skončí ? čo je za tým ??

nadaa1
12. mar 2020

ahojky ako to zvádate vy ?? už sa to nedá ani počúvať kedy sa to podľa vás skončí ?? už to trvá od decembra. ja bývam v Nemecku strašne sa bojím čo bude dalej verím že sa nenakazím ani moja rodinka mám 26r. a 2 deti a už mi to lezie všetko na hlavu syn doma nechodí do škôlky bojím sa prechádzať nikde nechodíme len nutne ak treba v júni ideme ma dovolenku španielsko čo si o tom myslíte do júna to prejde ?? kedy sa to skončí ?? Kto alebo čo je za tým niekto to vypustil amerika ?? alebo je to zo zvierat ? majú už protilátku alebo nie ?? alebo je to náš koniec ??? mám strach !!!

tslobik
13. mar 2020

@nickpick Presne tak ako píše @miriam11. Veď USA ovláda celý svet, to sú vopred dlhodobo plánované kroky. Ale ľudia žijú v naivite a možno lepšie, lebo pravda je katastrofická.

vikusjk
13. mar 2020

@marlent ved ale nie kazdy netopier, alebo iny druh, ktory prenasa koronavirus, ho ma. A rovnako tieto virusove organizmy sa prisposobuju, mutuju, ved volakedy zabijala obycajna chripka, teraz ju liecime, bezne ju mame, avsak jej dalsie kmene mutuju a stavaju sa agresivnejsimi. Meni sa aj klima na celej planete, niekedy nebyvali take horucavy, take vykyvy pocasia, ved to da rozum, ako sa vzajomne ovplyvnuju jednotlive javy na zemi a v zivote nie len ludi, ale aj ostatných organizmov.

luccija
13. mar 2020

@tslobik tak to vidim aj ja.Svet je preludneny

tslobik
13. mar 2020

Ako neverím, že v dnešnej dobe pc géniov, vedcov a iných expertov "nie sú" k dispoz. účinné lieky napr. na rakovinu a podobne. Tak je to aj s týmito vírusmi. To sú len stratégie veľmoci.

luccija
13. mar 2020

@tslobik ochoreli aj ľudia v USA veď samozrejme, keď ľudia migrujú.Tiez si myslím, že je za tým politika, ekonomika.Banky už mali úroky na minime teraz príde kríza veľa firiem, malých živnostníkov skončí pedikerky, opatrovateľky

tslobik
13. mar 2020

Umierajú tí najslabší, seniori. S tým budú možno súvisieť dôchodkové reformy a pod. To nik nevie čo bude.

ivca88
13. mar 2020

Štáty sa snažia zamlčať počet nakazených.
Corona tu bola určite skôr.
Tu je rozhovor s doktorkou, vedúcou laboratória ktorá ponúkala podľa návodu testy na coronu v jej labaku za cca 0,50€ čo je štandardna cena. Odhalila prvé dva prípady a hneď potom sa začali diať divné veci.

https://video.aktualne.cz/dvtv/lekarka-o-ktere-...

luccija
13. mar 2020

@tslobik nikto nerozmýšľa nad samoživiteľkami, vdovami, ktoré teraz musia byť doma s detmi.U muža v práci len výpadok tých pár žien spravil veľký problém a nikto nevie či to nebude mesiac

luccija
13. mar 2020

@ivca88 áno netestuje sa poriadne, az keď horí.Ved by nemali tých ľudí kde dat

evik159
13. mar 2020

@ivca88 virus ide aj na deti - len sa nemusia prejavit a dalej funguju ako prenasaci. to je nebezpecne. preto by najma deti sa nemali zgrupovat.

ivca88
13. mar 2020

@evik159 áno samozrejme. Myslela som to v tom kontexte, že sa nemusíme báť o život našich najmenších.
Musíme uznať že pokiaľ by šlo o deti, tak situácia by bola šialene kritická.
Teraz je už nariadenie, kedy má lekár uprednostňovať mladších a zdravsich a bohužiaľ mnohích seniorov musia odpojiť od prístrojov aby zachránili mladších.
Keby takáto situácia nastane u detí, tak to by bola katastra a viedlo by to k násilnostiam.
Takže toto je také šťastie v nešťastí, že o najmenšie deti nie je potreba mať výrazné obavy.

luccija
13. mar 2020

@ivca88 nás štát má 1000 pľúcnych ventilátorov.Dalsich 100 sa kupuje.Keby niečo vážnejšie vypuklo nepokryje to ani hlavne mesto

ivca88
13. mar 2020

@nickpick a ešte dodám, že pri biologickej zbraní ide o vyhladenie tej najproduktívnejsej vrstvy ( možný vojaci, záchranári, či budúcnosť statu- deti ). Corona sa dotýka najmä dôchodcov, čo je mi ľúto že to tak poviem, ale oni su pre nejaké skryté vojnové úmysli nepodstatný.
Takže táto teória o biologickej zbraní z USA je smiešna.

zalka
13. mar 2020

@ivca88 zacitujem ťa "Pevne verím, že aspoň to tak ostane, že vírus nejde na deti." .. ten vírus ide na deti, aj deti majú horúčky a bolesti, akurát ešte neumrelo dieťa do 9rokov. Neviem ale čo som pozerala minule video o tom ako trpia nakazený týmto vírusom tak tam boli pomerne malé deti a v dosť veľkých bolestiach.

moonlight1210
13. mar 2020

@tslobik virusy tu boli a budu. Tiez maju svoju evoluciu a vyvijaju sa. Chcu prezit presne ako my a vsetko na tejto planete. Zvykajme si.

Ziadne biozbrane, utok z usa a ine flakoty.
Proste normalna priroda, klasicky boj o prezitie.
V prirode to prebieha bez prestavky. Este aj sposob obycajneho spanku maju zivocichy iny, aby ich predator nenasiel a neprekvapil uprostred sladkeho oddychu.

To, ze my si chceme po praci trebars sadnut na gauc, dat kavicku a tukat do mobilu, odreagovat sa, mat svoj oddych, atd, este neznamena, ze nam teraz na pohodlie a pokojny zivot zautocil cudzi stat a dokonca takto strasne rafinovane. A aby nebol napadny, tak vypustil virus dokonca aj doma medzi svojimi obyvatelmi.
(Sa divim, ze sa potom niekde usa este s prepacenim seru s nejakou vojnou, ked tam mozu vypustit virus a nasledne prist ako hrdinovia zachranari a obetavi mierumilovni nositelia spasy a pomoci. Politicky aj ekonomicky by z toho mali ovela viac, ako z celeho zbrojneho priemyslu.).

Proste sme sa zase raz presvedcili, ze priroda (iha-ejha!) nie je zastavena za hranicami mesta a za zatvorenymi dverami nasich sterilnych domovov.
Stale je tu, sme jej sucast a stale sa znova a znova musime popasovat s prezitim na vsetkych urovniach.
A je jedno, ci byvame v byte v meste, ci v jaskyni pod horou.

A ze umieraju hlavne starsi ludia a ti, co uz su oslabeni inymi chorobami? Nie je to skor ocakavatelne? Ved prave tito ludia su stale a vzdy ohrozeni kazdou inou chorobou, ktora uz aj tak bojujucemu organizmu skomplikuje pracu.

Nerozumiem, ako niekto moze verit takymto konspiraciam, alebo si ich dokonca este nakombinovat. Keby seniori umierali po stovkach denne, tak mozno by sa dalo povedat, ze slo o niekoho umysel. Ale epidemia odzneje a naozaj ich neumrie tolko, aby to spasilo dochodky.
Dokonca to mozno stihne narobil paseku v ekonomike a bude sa hasit jeden problem za druhym. Trebars kvoli jednemu zamestnancovi bude mat karantenu dva tyzdne komplet cela mala firma a tento vypadok ju financne polozi. To ako pomoze potom napr. tridsiatim novym nezamestnanym z tej skrachovanej firmy? Ci hodime si hned novu teoriu, ze ide o navrat k socializmu? Ze to vlastne staty chcu znicit podnikanie a vratit ludi spat do statnych podnikov?

Toto je stale jednoducho priroda a nie nieci biologicky zamer.

ivca88
13. mar 2020

@zalka kristove rany, veď ma nemusíš brat za slovíčka. Viem čo som písala
Ale pre zdravé dieťa Corona vírus nemá fatálne následky. Väčšinou majú ľahký priebeh..to som tým chcela povedať.
Samozrejme sú detičky, ktoré majú zlý zdravotný stav už aj bez Corona a kde by prípadne ochorenie spôsobilo katastrofu.
Chcela som tym povedať že našťastie tento vírus nenapadá prioritne deti, tak, ako napadá seniorov.
Kdeže zväčša sa medzi rizikove skupiny považujú najmä deti, starci, tehotné, chorí.

miskahryzka333
13. mar 2020

Pozrite si film Nakaza z roku 2011 velmi podobny scenar k tomuto virusu

harilulu
13. mar 2020

@vikusjk na grc... Pardon za výraz... Mňa by do tých "špinavých krajín" nikto nedostal.

jojo76
13. mar 2020

Koronavírusy sú bežné v populácii po celý rok. Máme k dispozícii skvelý spôsob ako identifikovať naraz vyše 20 agensov ktoré môžu spôsobiť ochorenie dýchacích ciest,. Okrem chrípky je tam zabiják nedonosených detí RS vírus, bežne chrípka, pneumokoky ale aj tri kmene koronavírusov. Z času na čas ich evidujeme ako pozitívne, ale nikto tomu neprikladá zásadný význam. a že respiračné vírusy kolujú v populácii po celý rok svedčí fakt, že sporadicky nám príde pozitívna aj v horúcom lete chrípka a iné typické "zimné" patogény. Takže naša populácia nejaké imunitné "skúsenosti" s koronavirmi má, žiaľ nie práva s týmto posledným. Podľa všetkého je nebezpečnejší ako jeho slabší bratia. A či naozaj vyššie teploty vírus zastavia, to neviem, samozrejme možné to je. Ale spôsoby zastavenia epidémií vírusov v našich zemepisných šírkach sú pravdepodobne tri. Spomínané vonkajšie teploty a potom další veľmi pravdepodobný spôsob, tzv. pasážovanie. Čím viac ľudí nakazí jeden vírus reťazovou reakciou tým skorej sa vyčerpá. Napr. u pacienta 0 je najsilnejší ale napr ako sa prenáša dalej slabne a u pacienta 10 už nevyvolá nijakú chorobu a zanikne. Takto sa donedávna vyrábala živá vakcína na očkovanie proti TBC tzv. Calmette Guerinov bacil. bacil tubery sa naočkoval laboratornemu zvieraťu z neho sa potom preočkovával dalším a daklším po číslo 300 a z 301 sa už kmeň pooužil na výrobu vajkcíny lebo nebol schopný vyvolať chorobu ale imunitné bunky a protilátky.
vitamin D je rozhodujúcim faktorom ochrany proti viacerým vírusom, chrípku nevynímajúc tým že poskytuje ochranu slizniciam dýchacieho a zažívacieho traktu stimuláciou imunitných mechanizmov, ktoré rozpoznajú vírus ako votrelca a zabijú ho. A doslova sa píše že nie je náhoda, že epidémie prichádzajú práve koncom jari, kedy sú hladiny vit D najnižšie pre najnižšiu expozíciu slnečnému UV svetlu. Upozorňuje sa, že solária neobsahujú v spektre UV práve zložku ktorá vyvoláva tvorbu vit. D v koži. S nastupujúcim slnečným svitom na jar sa zvyšujú hladiny vit. D v krvi, čo tiež značne vraj napomáha zastaveniu epidémií vírusov. Hlavne teda chrípky. Logiku to akiste má, hlavne v Číne kde pre smog nevidia slnko ako je rok dlhý a vlastne na celej pologuli, hoci nič neplatí na 100%. Odporúčam pre záujemcov skvelú publikáciu autorov, popredných slov.pediatrov Furková, Šašinka(in memoriam) Slnečný vitamín alebo Pandémia nedostatku vitamínu D.
Môj spôsob ochrany je okrem hygieny tento 2 g vitaminu C 5 dní a 2 dni a pauza, Zinok 25 mg denne a 4000 j.vitaminu D, kedže ho mám katastrofálne nízky( moja hodnota bola 10, norma je 30 a viac), po 3 týždnovom užívaní sa mi zvýšila ledva na 16. Čiže je to beh na dlhšiu trať. Nezabudnite ho brať s aspon troškou tuku. Pýtalo sa ma dosť mamičiek ako u detí. Nuž myslím že smelo môžete v tomto čase zvýšiť dávku vigantolu najmenej o 1 kvapku, čiže na 1200 j. Ak už horliví občania vitamin D v lekárnach vykúpili nesmúťte. Výdatným zdrojom je aj tresčia pečeň, dve konzervy týždenne vám dodajú okolo 25 000 j.
Nuž, len dodám, že vitamin D ma oveľa všestrannejšie účinky a odporúčam ho pri bolestiach svalov, chronickej únave, pri ateroskleroze, pri depresiách. Jeho hlavná úloha v tele je regulácia metabolizmu vápnika a fosforu

Z Fb statusu mudr. J.Marca. (primár dets.odd. CA)

anita1978
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
13. mar 2020

@tslobik strategie velmoci? Ze schvalne taja lieky na rakovinu a ine?
Paneboze. To si uz robi humor.
Zmier sa s tym, ze stale nie sme tak vyspeli, aby sme tie lieky mali.
Ci si naozaj myslis, ze ti skutocne velmi bohati dobrovolne umieraju na rakovinu? Podnikatelia, politici, magnati?
Myslis, ze si mozu ten liek dovolit, ale supertajna organizacia im povie: “sorry, (napriklad) steve jobs, potrebujeme, aby si umrel na rakovinu, aby ludia neprisli na to, ze my mame lieky na rakovinu. Musis to pochopit. A pst! Nie ze to niekomu prezradis. Vyhladime ti za trest celu rodinu. Tak hajde domov a pekne umri. Aby si nas kryl.”?
To urcite.

Velmoci su, strategie maju, ale ineho druhu. Toto este pod palcom nemaju.

mircalla
13. mar 2020

@vikusjk presne

tslobik
13. mar 2020

@moonlight1210 Ja verím "konšpiráciám". Ano vírusy, baktérie tu vždy boli, aj sú aj budú - tie "prirodzené", ale sú aj tie "umelo" vytvorené. Sú tie, čo majú dopad hlavne na deti, sú tie, ktoré položia chronicky chorých, oslabených, čo je logické

anjika44
13. mar 2020

Moj muž je učtovnik a musi chodiť do práce, lebo sprostý daňový urad nedá žiadny odklad!!!

nikusiak9
13. mar 2020

@anjika44 kazdy subjkt si moze poziadat odklad. Je to jeho vec ze ich chce mat v marci

asia83
13. mar 2020

@ivca88 Konečne normálny, rozumný, pozitívne ladený názor. 👍

ivca88
13. mar 2020

@jojo76 s tým svetlom a vitamínom D to tak naozaj môže byť.
Ale skôr sa snažím pozrieť na nakazu z pohľadu lokality.
Najväčšie ohniska sú teda logicky najväčšie mestá, kde je/bolo veľa turistov.

Keď je čínske mesto preludnene, že ich tam je ako hadov, tak je jasné, že sa toľko ľudí nakazilo.
To isté aj tie lyžovačky v IT, je to prílišná koncentrácia ľudí na jednom mieste.
Kamarátka z DE mi písala, že u nich je veľký rozdiel v počte nakazených v rámci regiónu, keďže pol bavorska bolo v IT na super lyžovačke

Takže prvý krát si môžem povedať vďaka Bohu za to, že je nás málo na pomerne veľkej ploche.
Tu sú malé mestá, dedinky, kde ak naozaj budú ľudia múdry a budú rešpektovať karanténu, tak by to mohlo mať lepší priebeh ako v Taliansku či Číne.
Na toto sa teda spolieha ja. Je to virus, ktorý sa prenáša z človeka na človeka, takže je fajn že máme menšiu koncentráciu ľudí na m2

miskahryzka333
13. mar 2020

Vraj v Nemecku je nakazenych uz vyse 1000 ludi a nerobia takuto paniku.Preco?

ivca88
13. mar 2020

@miskahryzka333 pretože tak veľa ľudí by muselo byť v karantene a sú potencionalnymi prenasacmi, že sa rozhodli že idú na to inak. Nejdú ľudí izolovať ale idu mať štandardný režim tak, aby nepadla ekonomika.
Posilnili zdravotníctvo a nakúpili prístroje.
Rátajú že s počtom nakazených vírus uberie na sile, presne podľa vzoru ako písal Jojo vyššie.
Preto tam karantény nie sú.
Toľko ľudí má cestovateľsku anamnézu že sa rozhodli situáciu riešiť inak

anita1978
Odpoveď bola odstránená