Covid 19 - stúpajúce prípady nakazených
Ahojte, idem rozprúdiť debatu,
Mne osobne sa nepáči, aké opatrenia zavádzajú .
...v školách rúška, ale vonku hufa deti pokope, na kúpaliskách, v táboroch. Už ani u lekára či v obchode nedodržiavajú poniektorí nosenie rúška.
...teraz hovorili v správach, že ľudia z Chorvátska majú čas dva dni sa vrátiť do svojej krajiny, keď sa chcú vyhnúť karanténe. To akože naozaj? Kto ich potom bude hľadať, ak náhodou sú práve tí pustení nakazení?
Ak chcú robiť opatrenia, tak nech to urobia bez aviza, ako v marci. Bum a už nejdeš nikde, bohužiaľ, sa to šíri. Nepamikarim, len mi hlava neberie tu logiku zmýšľania.
Každý deň nič iné nepocuvame v telke, len ako ešte nikdy nebolo toľko prípadov. Tak sakra, zatvorim tie prevádzky a všetci do povinnej karantény, nie len odporúčanie.
To ako chcú spraviť, ak náhodou v Skalici v škole bude v jednej triede nakazený, zatvoria len triedu? A čo ti ostatní, čo sa stretli pred školou, na chodbe? Ach, škoda slov. Ak zatvoriť, tak všetko a nechať učiteľom plný plat a rodičom čo by mali byť doma, tiež. Ako ohrozovať sa navzájom. J
@hettinka aj za mna, rozhodne lepsie ako udrziavat tuto situaciu.
Vírus tu ostane navždy, jedine sa mu naša imunita prispôsobi. A budeme s nim žiť, ako s každým iným vírusom a bakteriou doteraz.Do konca života sa nedá byť izolovaný, zavretý, báť sa... Ľudia sú už chori skôr z toľkých správ o tom koronaviruse, keby sa jednoducho to prestalo tak šialene rozoberať, zmizne aj panika a stres
@mostlyharmless ale všetci čo prídu zo zahranicia
To uz naozaj verite tym nezmyslom??????? Teraz je nakazeny aj ten, ktory musel ist na testovanie a nahodne (lebo takto vyhodnocuji testy!) bol pozitivny. Odporucam nepozerat podplatene televizne noviny. 🙄🙄🙄🙄😁
@lucka_ke a vobec mi nejde o to vsetko zatvorit, to mi je jasne...ale opatrenia s anerobia absolutne ziadne, ziadna karantena, ziaden prehodnocovanie krajin....vsetci si volne mozu chodit kamkolvek chcu, bez akejkolvek kontroly...ako to, ze pre slkovinsko, rakusko, nemecko je chorvatsko cervene a my sme uplne v pohode.....a tie trapne cestne prehlasenia, ved z tych sa smeju aj vrabce na streche
@gelifil nikto nechce prísť o blízkeho, ale zasa je veľa iných chorôb, aj smrteľnejšich sko Corona a zanedbávajú sa, nerobia sa tiež žiadne poriadne opatrenia, aby sa im zamedzilo...
V prípade Chorvátska bola situácia donedávna priaznivá, teraz je varovanie pre niektoré regióny, normálny človek sa im vyhne. Rovnako ako Sliezsku, Prahe.
Ja by som teraz ani do Bratislavy nesla, keď mám pravdu povedať. Tiež môže niekto povedať, nech to uzavrú a nech sa tam nechodí, lebo 40 prípadov ta deň nie je len tak...
@hettinka ty by si nešla, ale iní pôjdu a kto im zabráni? A kto ich skontroluje? Preto píšem že buď sa kazme hlava nehlava, alebo keď má byť niečo zatvorené, či obmedzené, tak celoplošne. Ty si možno rozumná, ale tvoja suseda môže ísť práve tam na koncert, či hocikde, a ani o Tom nebudeš vedieť.
Tak isto v škole, teraz budeme písať dotazník, kde sme boli, s kým sme boli...neverím, že každý sa prizná.
@ptmt1011 nie som tvoja zlatá. A normálne diskutujem tak si vyprosim zosmiesnovanie
Milý ANONYMNÝ ustarostený autor, v niečom máš možno pravdu, v niečom nie, ale otázka je, čo si chcela touto diskusiou dosiahnuť? Zabiť čas alebo čo? Premieľa sa tu stále to isté a nikto z nás nemá na situáciu absolútne žiadny vplyv. Ak máš nejaký geniálny nápad, píš Matovičovi alebo Krajčímu alebo inému kompetentnému, ale tu to je len mlátenie prázdnej slamy
Ako som písala, riešim seba, svoje deti, rodinu. Sme demokratická krajina, neobmedzujeme ľudské práva, medzi ktoré patrí aj voľný pohyb osôb.
Momentálne nechodíme do veľkej spoločnosti, prijali dme pre seba iste opatrenia, viac sa urobiť nedá. Do prace sa ist musí. Deti do školy ist tiez musia. Domáce vzdelávanie sme si vyskúšali, zvládli sme, ale je čas na bežný normálny život. S trochou viac hygieny a istými obmedzeniami, ale tak normálny, ako sa bude dat.
Pre pracujúcich ľudí, ktorí mali zmluvy, pracovné neboli zatvorené, púšťali
Jednoducho musime sa naučiť žit s koronou ako s každým iným ochorením na svete. Naučiť sa hygiene, nezazerať na každého s rúškom (keď ho má dobrovolne - čo bolo pred koronou bežné), rešpektovať osobnú zónu a netlačiť sa na seba. Ale život musí ísť dalej. Zatvoriť všetko ako v marci je totálna blbosť, to neni o uskromneni sa, ale to je likvidačné, aj pre jednotlivcov, aj pre krajiny.
Ja napríklad nechápem, prečo žiaci nešli už v máji do školy, keď boli normal čisla. Zgrupovať sa a piť alkohol na lavičke bolo v pohode, ale pobyt v škole je maximálne rizikový. :D
@klarissa25 nemyslím si že niekto má záujem využívať štát kôli korone- skôr je to o ochrane svojich detí a rodinnych príslušníkov. Keby bolo tu na Slovensku viac zodpovedných ľudí, hlavne rodičov s deťmi, netrepali by sa po dovolenkách do zahraničia. Dobrovoľné tak vystavuju seba aj okolie nákaze.
Ak teraz sú denné prírastky nakazených okolo stovky a školský rok ešte nezačal a je leto ,tak cisla nakazených začatím školského roku bude vyšší - vyššia migrácia ľudí v rámci Slovenska, Európy, vyššia koncentrácia ľudí v interiéroch, ochladenie , vírus už zmutoval , je infekcnejsi. Problémy so zvládnutím corony nebudú mať len starí ľudia,ale vsetci s pridruzenymi ochoreniami. Netvrdím , že treba podliehať panike ,ale chlacholit sa ,podceňovať situáciu nie je na mieste. Ľudia by mali byť zodpovední ,tým myslím aj vládu a mala by vydávať správne rozhodnutia.Na Facebooku jeden pán k podobnej téme o corone dal ako príspevok modlitbu k Panne Márii Oroduj za nás, zda sa mi to dobrý nápad modliť sa(aj keď som bez vyznania).
Tvl, to je argument, ze radsej pomrime ako sa uskromnit. Ako sorry, ale toto nie je ebola. Vacsina z aktualnych potvrdenych pripadov je uplne bezpriznakovych. V Karvinej chlapi v bani farali 2 mesiace, kym ich zacali testovat. Co je tazka praca v neprijemnom prostredi. A s takouto chorobou si tam v pohodke nazivali, sem tam niekto kychol. Nikto z nich nezomrel.
Je mi luto kazdeho, kto prisiel o zivot kvoli tejto chorobe, ale zamyslela si sa, autorka temy, niekedy nad tym, co by sa stalo, ak by sa znovu vsetko zatvorilo? V konecnom dosledku by prislo o zivot pravdepodobne viac ludi na nasledky opatreni proti covidu ako na covid samotny.
@katarinka89 vážne? Práveže sú takí, ktorým pandemicka ocr náramne vyhovuje. Nechodia do roboty, peniaze dostávajú, a majú voľno, nikto ich nekontroluje a časť aj na čierno robí. A teraz, keď konci, už vyplakavaju a zisťujú možnosti ako ďalej dostavať € len tak.
My sme boli pri mori - nie sa naschval nakaziť niekde v nočnom klube, práve naopak, budovať imunitu na slniečku na plazi. Sme doma vyše mesiaca, žiadna korona sa nekonala.
@ptmt1011 presne tak, len ludia nevidia o co tym spinam v skutocnosti ide, to by museli citat aj ine stranky ako cas, topky a pod. Ja stale opakujem, ze ziadny covid neexistuje a je to len nastroj ako urobit z ludi ovce. Ja len dufam, ze sa otvoria oci aj tym, ktori su stale ovplyvneni retardami z parlamentu, mediami a televiznymi novinami, ktore maju pod dohladom ludia, ktori urcuju co tam mozu dat a co nie!!!!
@hettinka vieš čo ja ti už to more kvitujem😉 dofrasa, ležím si pri bazéne na deke, všade písané minimum 1,5 metra odstupy, jedna hus my pomaly nohy zakryla svojou dekou a delsi hlavu... Inak kopec miesta, ale nie, drbli sa na mňa. Schválne som začala sveholit o počte nakazených vo Viedni a tak, nuž neviem, či zabralo, nabudúce sa vytrepeme aj my. Ja to môžem kašľať tiež, už mám toho plné zuby.
@katarinka89 rovnako aj na kupalisku v hainburg u vystavujú, aj v tom posr...Hiferi a bipe, kde sú kvalitnejšie prášky a nikto sa nejako nebojí. A to si mrkni čísla nakazených denne vo Viedni 😂😂😂a necítim žiadnu paniku, dokonca vo väčšine obchodov sa ruská nenosia. Mueler, Depot atď. A deti do 6 vôbec. A nič, kľud pohoda, tabacek

@maciatkolulu akože neboli uzavreté?