CT brucha
Dobry den, prosim Vas mile zienky, co vsetko ukaze ct brucha, s pichnutou kontrastnou latkou bez pripravy criev. Ked ma niekto skusenost, napiste mi. Budem ozaj vdacna.
@tatiana1980 A tak vam vyzarovali do brucha, tie bolesti?
@danka_111 hej hej toto co mate vy bude urcite chrbtica ... chodte na gastro nizno mate tiez zapaleny zaludok helikaca...
Precitaj o prekrizenom rebre, ja viem, ze sa opakujem na mk, ale pozri si to, lebo bolesti co opisujes som mala aj ja
@danielahamar ahoj..my sme si pisali, aj v inej teme...no teraz som si znovu pozerala prispevky...ako myslis to o tom prekrizenom rebre? Mna stale pobolieva na tej pravej strane, aj mam dojem, ze si tam dokazem az nahmatat crevo, taky valec, od pupka vyssie, a stale mi to nedava logiku, ze ked na CT ani na inych vysetreniach nic nebolo, tak zistujem dalej. To s tym rebrom, to zacne az po case robit problem, alebo ako to je🙂 ? Dakujem🙂
@danka_111 ono to nerobi problem, iba to boli a ta bolest nie je prijemna, ja som ju mala uz potom taku, ze som sa nevedela ani poriadne nadychnut, ani vyrovnat, ani lahnut, potom sa mi to stalo este raz, ale to som ho uz dala naspat ja, kedze ona mi ukazala ako tými prstami treba prejst po tych rebrach
@danielahamar Aha..tak sama si to asi neurobim...ach...tak uvidim, co bude z toho dalej..
@danka_111 Uz od minuleho roka okolo pupka, na dotyk hlavne nalavo ale obcasne aj napravo,ozaj silna reakcia na tlak,dost casto ked zmeriam tak teplota nad 37, niekedy sa pridruzia aj krce po celom bruchu a hnacky..Kazdy doktor nieco ine,cez drazdive crevo gastritidu zlcnik chronicky zapal zaludka intolerancie histamin ...cisto len tipuju :(
@ingrid56 Mne vtedy, ked som bola s tou bolestou v nemocnici, tiez po hadicke povedali, ze je tam trosku zapal a dali liek Ozzion...ten som trosku pobrala a na dalsej hadicke, o 2 tyzdne tam uz nic nebolo. Tak netrebalo viac brat liek. Ale boliet neprestalo. Mozno Vam tie lieky pomohli, dali trosku do poriadku tie creva. A aj ta dieta. Niekedy treba co najviac veci obmedzit..sladke, lepok, mlieko..tazke, mastne..ci nenastane ulava. Treba jednoducho skusat..
@lina7777 Tak skoro ako mne...A magneticka coho? Ano, presne k tej bolesti mavam aj krce obcas a riedsiu stolicu😔Liecbu nemam...lebo mi nikto poriadne nic nepredpisal, akurat na gastre, ze mam uzivat pancreolan po jedle. A ten pankreas...lebo som doktorovi povedala, ze ma zacalo pichat v pravo pod rebrom, ked som zjedla vajicko, majonezu, proste taky salat a predtym mak..tak on to zhodnotil, ze ked sa mi nikde neukazal zlcnik, ze tam nie je kamienok, blato, tak to robi pankreas🤔Co ja som si myslela, ze ked je problem pankreas, tak sa ukazu amilazy v krvi alebo proste, ze sa to musi nejako potvrdit..Neviem. Drzala som teraz dva dni dietu, lebo ma bolelo brucho, lebo ma strasne rozbolelo, ked som zjedla mliecnu polievku, tak uvidim co bude dalej. Ale v boku ma picha stale.
@lina7777 áno, užívam nolpazu aj ganaton ... v jednom článku som čítala , že pri chronickej gastritíde môže bolesť vyrážať až do triesla... mňa tiež žalúdok nebolí, iba od polovice brucha po trieslo a v okolí pupku.. a všetky výsledky mám negatívne, ukážkové.... pohadzujú si ma z ambulancie do ambulancie...
@danka_111 Magneticka brusnej dutiny zamerana na zlcnik a pankres..No pri pankrease aj podla mna logicky aj krv musi nieco ukazat..a nie len tipovat diagnozy :( Ja som tiez mala dietu ale mna to aj pri diete boli niekedy aj rovnako a na dotyk stale rovnako..Tebe dietovanie pomaha? A v boku pravom ci lavom?
@lina7777 ja mávam také bolesti ako keby mi niekto rezal brucho po vrstvách, taká rezavá až pálivá bolesť niekedy... do toho ma oblievajú poty q býva mi na zvracanie... kdesi na fóre som čítala , že jedna žena mala toto v zahraničí a tam ju lekári odbíjali... keď prišla na SK, tu ju z letiska odviezli rovno na chirurgiu.... a aj napriek ukážkovým krvným testom a sonam jej vybrali už zhnitý slepák...
@lina7777 Tak doteraz som ju nijak striktne nedodrziavala a jedla som tak vsetko s mierou, no v malych davkach, ale celkovo ja toho vela ani nenajem. Nejem lepok, kvoli celiakii a teraz som vylucila aj mlieko, mliecne vyrobky a to chcem minimalne aspon na mesiac. Mna to boli ci som hladna alebo najedena. Zacalo to pichanim pod pravym rebrom spolu s pichanim vpravo od pupka. To v prapo od pupka prestalo(koli tomu MR tenk.creva) samo od seba, ale to pod rebrom ostalo. Plus obcas to citim aj na lavo. Ale ja to brucho mam uz niekedy cele bolave. Obcas ma bolieva aj chrbat. Mam pocit, ze je to viac veci dokopy. A ty si tu teplotu svoju riesila?
@danka_111 Ved to ze ja mam pocit ze je uz cele bolave. Teploty som riesila niekedy davnejsie a jedine naco sa "vyhovorili lekari bolo vysoke ASLO z krvi..inak nic. Ja tak isto mlieko vobec nejem ani sladkosti ani mastne tazke, surovu zeleninu, nic take..A bolesti a hnacky aj tak stale su. A to by chrbtica isto nerobila ,i ked mna tiez obcas poboli
@lina7777 endometriózu nevylúčili... gynekologička navrhla laparoskopiu, gynekológ s chirurgom to zatrhli , lebo som krátko po operacií štítnej žľazy .... takže možno až na jeseň si to dám kamerou pozrieť ... a slepák by malo vidieť, ale že sa môže stať, že na sone ho neuvidia , až keď otvoria bruško.... na CT som ja bola v decembri a ďalšie som už odmietla, lebo som presvedčená, že nádor, čo mi vybrali aj so štítnou sa objavila po tom CTčku.... ☹
@lina7777 Tak ja ozaj nechapem, ze co to potom je a ako to riesit😔Na ake vysetrenie ist alebo co jest, nejest, ci brat dajake lieky. Dnes som bola u fyzioterapeuta a povedal, ze ked je to z chrbta, tak by mala prist aspon o 30 % ulava. Ale tiez si myslim,ze ta bolest nieje z chrbata.

@danka_111 ja som tiez behala po lekaroch - sono na dennom poriadku, kolonoskopia - to som absolvovala tiez. Na gastre som bola takze som mala zapal zaludka a dvanastnika helicobactera, bola som na MR chrbtice driekovej kde mam vyradtky degenerativne zmeny... tak som zacala cvicit a uz ma nic nebolieva 😉