CT brucha
Dobry den, prosim Vas mile zienky, co vsetko ukaze ct brucha, s pichnutou kontrastnou latkou bez pripravy criev. Ked ma niekto skusenost, napiste mi. Budem ozaj vdacna.
@dadka123 prac ze az teraz... hej, ja som mala dietu, dva dni pred vysetrenim lahku kasovitu stravu a den pred uz nic, iba tekutiny, voda, kava a ako jedlo slepaci vyvar. Ten napoj bol prehanadlo. A potom este tesne pred vysetrenim mi tam dali dva litre vypit kontrastnej latky. Ale napriklad pan vedla mna mal len liter, tak neviem podla coho to je...Drzim palce🙂
@kaya60 vidis a mna na toto neupozornil len vcera som citala na nete pokyn čim sa riadit och joj.No moje mordovanie dopadlo tak ze 2 deci mam brať zo sebou a este mam v pohari asi 2 deci ale to uz nezvladnem vypit lebo ma na zvracanie ťahá tak dufam že ma vyšetria .Mala som 1,5 l vypit a dva deci s toho brať zo sebou.
@kaya60 ahojko,neprisli na to ze som to nevypila este tam mi vravia aby som pila a ja ze mne je na zvracanie no ze nutit ma nemôžu.Ale vôbec neprišli na to ze 4- až pol litra som nevypila .Po vysetreni cely den mi bolo zle,hlava trpla,zvracala som ešte teraz sa necím ok.Hlavne ze mam za tym.Ďakujem Ti za potporu velmi mi pomohlo ze si sa mi ozvala .
@dadka123 tak som rada, ze som ti trosku pomohla, no vytrpela si si dost okolo toho, dufajme ze uz nic take nebudeme musiet absolvovat . Mne inac ta hladovka nejako aj pomohla, ustupili bolesti a aj stres ked presiel, celkovo sa lepsie citim. Tak drzim palce, nech aj vysledky budu ok🙂
dievcata a neponukli vam kolono v narkoze? alebo aspon s dormikami? je to na nervy, v tomto storoci a pri tychto moznostiach taketo stredoveke vysetrenia. inak ja mam za sebou tiez niekolko "prijemnych" vysetreni ktore neukazali pricinu mojich problemov a hladia na mna ako na hypochondra co si vymysla....
@danka_111 ja si tiez myslim, ze bolest sa neda len tak vymysliet, ale stretla som sa s nazormi, ze bolest je v hlave a netreba sa nou zaoberat, lebo ked sa v tej hlave usadi, je problem dostat ju odtial. To je sice pekne, ale ako sa da nevsimat ze ma nieco boli?
Mam sa napchavat analgetikami, aby som necitila bolest ale nebude sa riesit pricina?! Ja mam uz od polovice maja bolesti v strede pod rebrovym oblukom a pod lavym rebrom, ktore mi potom vystreluju do laveho boku. Su to kazdodenne bolesti, niekedy itenzivnejsie, niekedy len ako obcasne pichnutie, nezavisle od jedla, bolieva ma to aj rano nalacno. Bolo mi povedane, ze to moze byt zo zaludka, mam lahku gastritidu a gastro duodenalny reflux, nasadili lieky a presviedcali, ze mi pomozu. A nic. Jedine co mi sposobili, je ze som sa rozjedla a pribrala od leta 4 kg, co je podla dr dobre.Fajn, ale neriesi to moj problem. Teraz som bola na kontrolnej gastrofibroskopii a zaver rovnaky. Lahka gastritida a dr podotkol ze to u mna uz bude chronicke, kedze sa mi dostava zlc do zaludka. A uz ma len nutil povedat, ze ked som brala lieky bolo mi lepsie.No neviem, tak si mam vymyslat len aby bol spokojny? Poslali ma na neurologiu, ze pricina moze byt chrbtica.Dr podla dostupnych vysledkov povedala ze velmi pravdepodobne, nie je pricinou chrbat, ale na 100% to nemoze vylucit. Absolvovala som aj ct, ale zamerane na oblicky, popritom vsak lekar ziadal posudit aj brusne organy, koli postcholecystektomickemu syndromu,popisali cysty na peceni, z toho 1 vysoko naliehajucu n branicu. Ci mi ta moze sposobovat vsetko toto neviem posudit. Ked som sa opytala lekara, odpovet bola taka nijaka....Takze zacarovny kruh. Najblizsie cakam, ze dostanem odporucanie na psychiatriu. Neviem co robit, a pravdu povediac,zacina ma to uz unavovat.
Dievcata a absolvovali ste niektora ct vysetrenie aj opakovane v kratkom casovom useku?
@alecka Presne, toto cakam aj ja, ze ma najblizsie posle uz nejaky doktor aj na psychiatriu. Alebo mozno tam z toho vsetkeho pojdem sama, lebo mi zacne sibat🙂Akoby ste opisovali aj moj problem. Dlho ma pichalo pod pravym rebrom a teraz sa k tomu posledny mesiac a pol pridalo aj pobolievanie pod lavym. A doposial nikto na nic neprisiel a ani ja sama. Cely mesiac ma v kuse popritom bolelo aj brucho. Gastro to uzavrel ako chronicka pankreatitida a ked ma raz v tych bolestiach odviezol manzel na urgent, tak vysledky krvi ukazkove, urobili sono, nic nenasli. Jedine, ze pankreas doktorka videla ako menej ostro ohraniceny, co, ale nijak nekomentovali. Takze stale neviem co mi je. Popritom mam zvysenu teplotu uz 5 mesiacov. Tolko som hladala a zistovala nejake info, co s tym, ako to riesit..Bolest citim denne, ked nie vpravo tak vlavo. Niekedy neviem co jest, ci radsej nejest..Vylucila som mliecne a lepok. Ten nejem, lebo mam od mala celiakiu. A to Ct co sa pytate, som mala robene len raz.
@danka_111 ja mozem zjest cokolvek. Je uplne jedno ci dietujem, alebo jem, citim sa rovnako. U mna su tie bolesti skor obtazujuce a som z nich nervozna, tiez je to hlavne lava strana a stred, ale obcas aj prava strana. Ale chvalabohu na urgente som nebola. Viem si predstavit, ako by mi pichli algifen a poslali ma domov. Moje vysledky su nastastie tiez v norme. Skratka zacarovany kruh.☹
@alecka presne, ja som bola aj na hadicku do zaludka s takou lahkou narkozou (iba nieco do zily mi pichli) a o hodinku som mohla ist domov. Nikdy by som si kolonoskopiu nedala robit pri plnom vedomi. A presne aj ja to mam tak, ze nie vzdy mam tu bolest na jednom mieste, ako keby putovala po bruchu, cista psychiatria uz
@alecka Nie, vtedy mi robili brucho s kontrastom. A teraz ma poslali s krkom, z orl, lebo mam problemy so slinnymi zlazami na krku. To brucho je uz lepsie. Tebe je ako?🙂 A tiez som hladala na nete ako casto to ct...no, ze je to ziarenie, ale ked to indikuje lekar a nie je na vyber...
Žienky, nehádžte flintu do žita! Ja som si po roku trápenia a bolesti vypýtala lístok na alergologiu a čuduj sa svetu... všetky moje bolesti v bruchu pochádzajú z histamínovej intolerancie.... všímajte si signály svojho tela a nedajte sa odbyť 😉

@ada134 A robili Vam aj gastro vysetrenia...? A nic nenasli...? Ci ako to bolo, ak sa mozem opytat?