Dá sa "zničiť" myóm na maternici inak ako operačne?
Myslím tým alternatívnu medicínu, alebo fytoterapiu, a i. ktorá dokáže zničiť myóm. Nechce sa mi ísť pod nôž... 😒
@jankatinka ricínový olej nemusí byť teplý dôležité je si ho hlavne dávať , občas si dám teplý ricínový olej občas si dám studený keď nemám čas zohrievať
treba si vytvoriť taký špeciálny obklad na brucho ideálne prvé dva týždne každú noc a celú noc a potom to už môžte prestriedať aj každý druhý deň a keď je Menštruácia vtedy sa nesmie dávať pozor na to ricínový olej rozpúšťa chemikálie , nesmiete ho dávať na farebnú látku, ideálne bavlnená plienka biela dá sa zohnať aj v DM drogérie.
@sofhia dobrý deň, ricínový olej musí byť extra panenský za studena lisovaný ideálne v bio kvalite to nájdete kdekoľvek na internete cez nejaký eshop, prvé dva týždne ideálne si ho dávať každu noc a na celú noc dať ho na bielu klasickú bavlnenú detskú plienku, ( alebo biele tielko bavlnené poskladať a priložiť na brucho )
vyliať približne jedna polievková lyžica ricínového oleja na tú plienku, to priložíte na brucho a tú plienku ešte prekryjete nejakým mikroténovom sáčkom, bavlna to musí byť a biela farba lebo ricínový olej má schopnosť rozpúšťať Chemikálie aj farebné látky a to by sa vám dostalo do brucha.. prekrytím toho mikroténového sáčka cez tu plienku sa vytvorí termofor , teplo … Pozor takisto ten mikroténovy sáčok sa nesmie dotýkať ricínového oleja aby do seba ten ricínový olej nevtiahol chemikalie cez mikroténové sáčok… ten mikroténové sáčok ktorý prekryje tu bavlnenú plienku slúži na to aby vytvoril to teplo , Takéto obklady na brucho ideálne robiť dlhodobo na začiatku dva týždne vkuse potom môžte každý druhý deň , pocitovo môžte keď už budete mať pocit že nechcete tak niektoré dni nemusíte si dať treba rozhodne chodiť na kontroly gynekológovi aspoň každý mesiac, aby ste si kontrolovali či sa myom zmenšuje, na základe obkladov ricínového oleja. Princíp je v tom že ricínový olej keď sa dáva pravidelne tak on Myom rozpustí. Pripravte sa na to že to môže trvať aj 5 mesiacov aj pol roka aj 8 mesiacov záleží od veľkosti myómu. Mne sa veľmi uľavilo už po dvoch týždňoch ako som ho dávala lebo som prestala mať bolesti v pod brušku a cítila som ako sa všetko uvoľňuje a že sa to naozaj zmenšuje
Treba byť dôsledný a dlhodobo si to dávať, pozor počas menštruácie sa to nesmie dávať aj pred menštruáciou aspoň 3, 4 dní si to nedávať. Ale pozor ..samozrejme pokiaľ si to budete dávať iba raz do týždňa, tak sa žiaden zázrak neudeje musí sa to dávať aspoň každú druhú noc.. A pokiaľ si to budete dávať iba na 1 h na noc tak sa tiež žiaden zázrak neudeje, je ideálne aby to bolo niekoľko hodín na bruchu.
A pokiaľ vydržíte tak aj každú noc , a celú noc ale pozor teda na tú menštruáciu vtedy sa to nesmie dávať lebo to prekrvuje maternicu a bolo by to nebezpečne.. ja som na začiatku dávala dva týždne vkuse a potom som to dávala každú druhú noc a niekedy som to mala v noci kratšie.. len 4 h a niekedy celú noc. A môžte ten ricínový olej aj zohriať a tak vyliať na tú bavlnenú plienku .. vlastne tá plienka ona už bude dosť nasiaknutá ricínovým olejom po týždni ju môžte vyprať a dať si novú. Ja som skoro každú druhú noc tam naliala ďalšiu polievkovú lyžicu.
Áno upravila som stravu, vyradila som mliečne kravské produkty,
ktoré som nahradila mliečnymi kozími alebo ovcimi ,bezlepková dieta, a biely cukor som nahradila medom alebo kokosovým cukrom alebo ovocím a celkovo sladké som obmedzila, Ale poviem pravdu samozrejme že som občas zhrešila že som išla si kúpiť niečo sladké ale to si dávam veľký pozor aby to nebolo priemyselne spracované, tomu sa treba veľmi vyhýbať treba si sledovať zloženie ideálne je si kupovať KEKSY ktoré sú v bio kvalite aj čokoláda..
ak som jedla mäso tak len v bio kvalite z farmy aby nebolo hormonálne upravené lebo mäso z veľkochovu kde sú zvieratá napichané antibiotikami , to spôsobuje rast nežiaducich buniek..
samozrejme ideálne byť na nejaký čas vegetarián ale nemusíte môžte aspoň raz do týždňa alebo dvakrát do týždňa si dať mäso ale to mäso musí byť v bio kvalite, a veľmi veľa veci som zmenila svojom živote čo sa týka stravy aj vitamínov myslenia cvičenia. Striedavo pijem čaje rebríček nechtík Žíhľava Praslička púpava pozor treba sa vyhnúť Alchemilka a treba sa vyhnúť Ďatelina lúčna… vitamíny na maternicu je veľmi dôležité vitamín B6 vitamín E Omega 3 mastné kyseliny vitamín D a mnoho ďalších iných vitamínov…
atď. pokiaľ máte
Otázky kľudne mi napíšte,
@gondulka1 Dakujem velmi pekne.
Alchemilke sa treba vyhnut??? preco?
vyslo mi,ze by mi mohla pomoct, aj jedna baba na nete pisala, ze jej tintkura pomohla. tak uz som jelen. Ja som na 90perc. veganka, niekedy zhresim, mala som velmi velmi prisnu dietu. Ono je problem, ze ked uz to mam taketo velke, tak sa mi to aj tazko meria, 14 cm, a lekar uz len operaciu riesi. Preto som uz rok nebola na kontrole a zacala som opat alternativnu liecbu. Zmenila som za 7 rokov toho vela odked to riesim, absolvovala kvantum terapii, poriesila vztahy s rodicmi, muzom, so sebou ... ano zacala som opat brat po case Ashwagandu a aj vitaminy, sulforafen. A ano, stravu ako pisete, som mala uplne mega upravenu, az mi z toho sibalo, aj hladovky som skusala. len to bol pre mna taky velky tlak...a ked po 3 mesiacoch zaidna zmena, tak som sa na to vykaslala...a ze Ok, tak pojdem na operaciu, ale ako tak rozmyslam, mne ten myom okrem casteho cikania, co mi cez den nevadi, ale v noci trosku ano, a vacsieho bruska, nerobi problem.
A skusala som aj sedacia kupele v rebricku podla Marie Trebenovej.
Rebricku mam dost vlastnorucne nazbieraneho, preto to mam teraz otvorene.
Mojim slabim miestom su sladkosti. ale tiez uz zvazujem, ze si proste zacnem robit svoje ako pisete...kokos. cukor, ja som aj sus. ovocie jedla...sladkeho ako takeheho sa mi tazko vzdava. ano zlozenie...atd. chapem. Dakujem Vam velmi pekne za detailny opis.
Este mam otazku - to sa dava iba z vrchu, ci aj zo spodu? ako je chrbat?
@sofhia dobrý večer, Alchemilka prekrvuje maternicu to znamená že myóm sa dobre napapa… a pozrite si Gabriela Tuatti , ona sa vyliečila z endometriózy, všetky tieto veci ako myóm Endometrióza cysty vznikajú z hormonálne nerovnováhy keď je veľké množstvo estrogénu..
je to na dlhé vysvetlovanie ohľadom bylinkarok, ktoré odporučia ženský čaj .. a v konečnom dôsledku ženský čaj veľakrát dosť ublíži.. pretože ESTROGEN treba znížiť a nie zvýšiť.. Alchemilka rozhodne nie, a treba hlavne ísť k Fytoterapeuovi, ten sa tomu rozumie najlepšie, treba si to dobre naštudovať, áno Alchemilka nie je v tomto prípade na myom práve najvhodnejšia.. ja vás nebudem presviedčať ale viem o čom hovorím a v žiadnom prípade nie Ďatelina lúčna tá je obzvlášť nebezpečná pri Myomoch, pozrite si Gabriela Tuatti , posielam link
https://gabrielatuatti.cz/endometrioza-prevence...
Ďalej treba aj ľanové semená pomleté tie dávajú dole estrogen, Ďalej hormonálnu nerovnováhu krásne upravuje puPalkovy olej
Drmek Vitex jahňací ktorý vám navýši progesterón, Cordyceps a vilkakora extrakt je značka Serafin.
Nepotrebujete dávať ten obklad z obidvoch strán stačí vám iba na to brucho. Už po dvoch týždňoch uvidíte zlepšenie, Ale pokiaľ vám už myóm tlačí na orgány vtedy je najlepšie chirurgické odstránenie myómu veľmi odporúčam geniálneho doktora Tibora Bielika z banskej Bystrice.
keď chcete veľmi piť čaje veľmi odporúčam rebríček a nechtík a vilcacora , tieto čaje sú rozhodne bezpečne..
Čo sa týka ženských Čajov tie odporúčajú hlavne bylinkári a žena keď to začne užívať tak sa začne veľmi čudovať že po mesiaci sa jej myóm zväčšil hoci užívala čaj ženský a nerozumie tomu jej stav je omnoho horší ako bol predtým.. bylinky su veda… dokonca Ďatelina lúčna je mimoriadne nebezpečná pri myóme keď bol aj Myom a niekedy odstránený chirurgický tak je veľmi nebezpečná ďatelinu lúčnu užívať lebo ona vyslovene provokuje rast nového myómu. To sú vedecké články od lekárov.
Tu máte link kde si môžte pozrieť od 41. minúty sa rozpráva detailne O riciNovom oleji ako sa má dávať na brucho ale rozhodne neodporúčam na inkontinenčné podložku ale omnoho lepšía je biela Bavlnená plienka dá sa zohnať aj v DM drogérie
@sofhia Myomu sa hovorí aj choroba tela a duše... Potlacovane emócie, nenaplnené materstvo alebo nefunkčný vzťah, nedoriešené veci s inou ženou...
Myom by mal byť vo väčšine prípadov nezhubný takže ak vám ponúknu operáciu že už to bude kritické zväčšenie neodmietajte. Aby ste sa nedostali do štádia že pre príliš veľký myom už potom nebude možné zachrániť maternicu.
Geniálny lekár ktorý zachraňuje ženám maternicu je doktor Tibor Bielik z banskej Bystrice, keby ste mali záujem tak mám aj kontakt. A veľa ženám ktorým povedali lekári že už treba vybrať maternicu tak doktor Bielik im vybral len myóm a zachránil celú maternicu určite si o ňom viete načítať veľmi veľa recenzii na internete. Predpokladám že už ste o ňom aj niečo počuli.
A čo popisujete naozaj je už dosť veľký Myom.. najlepšie skutočne navštíviť dobrého odborníka, rozhodne odporúčam konzultáciu s pánom doktorom Bielikom. 😊
Dajte si nejaký termín že ak sa to nezlepší posluchnite lekára. Lebo to nie je sranda. Môže vám ten myom prasknúť časom alebo pritlacit nejakú cievu a môže to veľmi zle skončiť. Niekedy už sa nedá ísť iba prírodnou cestou, niekedy je potrebné aj normálnu medicínu.
Čo sa týka iba čisto vegánskej stravy neviem či je to úplne najlepšia cesta ja si naozaj občas raz do týždňa dám aj mäso alebo dvakrát do týždňa mäso , a cez to všetko sa myom zmenšuje , teda vďaka obkladu na brucho z ricinoveho oleja, lebo maternica potrebuje výživu potrebuje reálne aj tuky živočíšne aj mäso, vaše telo to reálne potrebuje aj živočíšnu potravu. napríklad kozie mliečne výrobky sú vysoko protirakovinové a hlavne treba nastaviť protikandidoznu diétu ta sa zakladá na tom že hlavne sladké veci sa obmedzujú, lepok sa vylúči a mliecne kravske sa vylúčia ,
lebo cukor všeobecne živi rakovinu a nádorové bunky.
To že máte veľkú chuť na sladké svedčí o tom že vám chýbajú živočíšne tuky nejdem to tu teraz rozoberať , sú k tomu naozaj vedecké články hovorí sa tomu protizápalová strava ktorá sa zakladá na živočíšnej potrave.
V každom prípade na vašom mieste by som už navštívila gynekológa lebo rok neísť na kontrolu s takýmto stavom ako máte vy, no obávam sa o vás naozaj mám o vas strach, v noci som nad vami rozmýšľala. Samozrejme treba dobrého gynekológa, ktorý vas povzbudí a nasmeruje, som vám tam napísala o lekárovi doktorovi Bielikovi. A geniálna tinktúra je napríklad z rebríčka to by ste mohli nahradiť tu tinktúru z Alchemilky, poznám ženy ktoré si vďaka tinktury z rebríčka zmenšili myóm.
Keď máte akékoľvek otázky kľudne mi napíšte môžme si aj zavolať, veľmi rada vám pomôžem.
@gondulka1 dakujem ste velmi mila, za taku vycerpavajucu odpoved. ano, viem o com hovorite, poznam protizapalovu dietu, ta je dost zalozena na bielkovinach. Citim, ze stravu si potrebujem nastavit sama. ano, o dateline viem, to ostatne si nastudujem, dakujem Vam. mali by ste cas na mna pripadne v priebehu zajtrajska hocikedy okrem 14.0- 16.00? pisem Vam spravu s tc, este by som sa Vas chcela nieco popytat, ak Vas to teda neobtazuje. v sprave pisem moje t.c.
@miriam11 tak mne sa myom zmenšil, uvidím tento rok na preventívke či ešte bude. Beriem bylinkovú tinktúru, tak očakávam, že možno už ani nebude. Toľko moja skúsenosť.
@ibatanecnica aku beries?
@ibatanecnica staci ti brat tu tinkturu, alebo si uplne zmenila stravu a vylucila kopec veci?
@sofhia ja som iba mierne upravila. Ale to už dávnejšie. Ale nič radikálne. Jem viac zeleniny, zelených potravín, nejaké výživové doplnky, v zime, + tá tinktúra a mastička od jednej bylinkárky. Veľmi dobré ohlasy má na FB. Tak som si povedala ,že to skúsim. Ak sa dá vyhnúť sa operácii, prečo to neskúsiť. U mňa sa zlepšil aj PMS. vidím na sebe pozitívne zmeny, tak uvidím v lete na preventívke, čo bude s myomom.
Ale obmedzila som aj cukor, aj mliečne výrobky ale nevyradila som ich úplne.
@ibatanecnica este raz, aku tinkturu prosim beries?
@falbala132 prehliadla som otázku - od Anna Bylinková na FB , je to tinktúra - kvapky na myomy a cysty + takú bylinkovú mastičku mám. Tou si potieram podbruško. Pozri si jej stránku. Keď toto poriešim, idem ďalej riešiť ďalšie zdr.problémy
@ibatanecnica dakujem, pozriem sa 🙂
@falbala132 ja keď som sa snažila sama sa liečiť - čaje, vitamíny, tak mi nič nepomáhalo. Asi som nemala tie správne, alebo v správnom pomere. Ale ja už roky v zime beriem aj D-čko a celoročne už asi 5 rokov olejové tobolky z púpalky. Po nej mi prestali aspoň vlasy padať.
@miriam11 tak ja som tiež rada, pokiaľ sa dá potom vyhnúť komplikáciám a operáciám, ja najskôr skúšam takto.
@ibatanecnica tak to je super, so mnou najskor 1x komunikovala a poslala mi nieco, ale na 2x mi uz nereagovala vobec. ja ho mam dost velky ...preto som sa priamo pytala viacerych bylinkaroch, jej vratane, ci maju realnu skusenost so zmensenim aj vacsich myomov... par mi priamo napisalo,ze nemaju.
@ibatanecnica a drzim nam palce, ja som uz trosku skepticka, poskusala som za tych 10 rokov vselico...

@jankatinka áno 😊 napísala som vám správu súkromné