icon

Dali by ste si zub vytiahnuť, alebo by ste si vzali pôžičku v banke na jeho zachovanie?

15. jan 2025

Ahojte,

keby ste mali niekolko mesiacov zapaleny zub, bezny zubar by to osetrit nevedel, je tam problemovy kanalik, ale na osetrenie pod mikroskopomom by ste nemali financie, dali by ste si zub vytiahnut, alebo by ste si vzali pozicku v banke na zachovanie zuba? Jedna sa o zadny zub, sedmicku. Dakujem

lubkovaandrejka
15. jan 2025

Autorka,napis mi,ja som si tiez dost zubarov pobehala,mozem ti poradit.

ronie338
15. jan 2025

@mandzula ja som vravela môj názor a viem presne ako to chodí. Ale ak nemá teraz peniaze na osetrenie mikroskopom, robí problém je lepšie ho dat von. Lebo je to záťaž na cely organizmus. A môže si začať postupne šetriť na implantát. To ju vyjde všetko toľko co mikroskop so zaplnenim a s korunkou. A viem presný mechanizmus toho celého nakoľko roky robím v ambulancii. Radšej 2 roky šetriť na implantát ako si teraz brat pôžičku na niečo co nemusí vyjsť

autor
15. jan 2025

@lubkovaandrejka dakujem, pisala som

autor
15. jan 2025

@ronie338 rano sa poradim na stomatochirurgii, ked zhodnoti, ze von, tak von

mandzula
15. jan 2025

@ronie338 ja som skor reagovala na to zutie, ze to nie je len o nom. Vychadzam z toho, co mi povedal a na RTG snimke ukazal zubar - horna sedmicka je bez tej spodnej oproti ostatnym zubom zuboradia poklesnuta a bude to bez protitlaku pokracovat.

lienka.7
15. jan 2025

@maranta_leuconeura mam v rodine zubárov, takže viem o com píšem. Ale samozrejme si zamudruj, to je tu uplne bezne 👌👎

svetlonos
15. jan 2025

@tana85
prosím ta dáš mi kontakt na tvojho zubára? Ďakujem.

tana85
15. jan 2025

@svetlonos prosmile

kvietok1233
15. jan 2025

Vytiahnuť

ivaa_
16. jan 2025

Ahoj, kolko ti povedali ze ta to bude stáť ?

svetlonos
16. jan 2025

@tana85
ďakujem 🙂

domak2
16. jan 2025

Ja som mala problémy so sedmičku dole vzadu, stale ho zachraňovali ale raz už ma bolel tak, že som povedala nech ho proste vytrhnu. Už to bude dákych 15 rokov a nijak výrazne mi nechýba. Ale samozrejme u teba to môže byť inak.

autor
16. jan 2025

Ahojte, nakoniec bol z toho komplikovany chorurgicky zakrok, este furt sa klepem, zub mal tak silné korene, ze sa vytrapili oni aj ja, hrot bol hlboko v kosti pri dutinr a museli to vyvrtavat v kosti, nakoniec sili, na zube kaz nebol paradoxne, ale koren bol zniceny zapalom, ze tam by sa nikto nedostal na vyplnenie a casom len problemy by boli, uz sa len nejak zotavit, mala som opakovane zapaly dutin na tom mieste a zrejme to preslo na zub a tam sa to usadilo, roky som mala zvysene crp a nevedeli z coho

kiki68
16. jan 2025

Lepsie takto, mas to za sebou, uz bude len lepsie

autor
16. jan 2025

@kiki68 ano, aj ked diera ako svet zasita, je mi luto toho zuba aj tej traumy co mam, ale keby som sa mala trapit opakovanymi endodonciami asi by to bolo horsie

kiki68
16. jan 2025

Ono by to nikde neviedlo, tam nemas inu moznost v podstate. Sama som to zazila

lapersefona
16. jan 2025

Dobre si urobila aj so telo lonecme vydychne

lapersefona
16. jan 2025

@domak2 dala so so nejakú náhradu za to?

domak2
16. jan 2025

@lapersefona nie, spomenula som sú ze ho nemám pri čítaní tejto témy 😁

autor
16. jan 2025

@domak2 dobre obrovska diera ostala, mam uzkost z toho, ze som prisla o zub a je mi stale nevolno po tomto zazitku fyzicky

3petka
16. jan 2025

Ja sa osobne teraz nad tým tiež rozhodujem síce mi nebolo nič ako mikroskop ponúknuté lebo mi to zrejme nie je teba. Mám živý zub sedmičku, nonstop mi na ňom vypadáva plomba už sme vyskúšali hádam všetky existujúce. Teraz mi chcú robiť korunku ale kaz mám naozaj hlboký a bojím sa toho že mi urobia korunku a aj tak sa tá plomba pod ňou uvolní a bude mi znepríjemňovať život. Už ma to s ňou nebaví. Uvidím ako sa dohodnem so zubárkou ale už som z neho riadne vynervovaná.

domak2
16. jan 2025

Mne sa to vtedy hojilo asi 2 týždne, potom par mesiacov citlivé a potom už neviem.

lienka.7
16. jan 2025

@autorka drzim palce, bude to bolieť ale neboj, zahojí sa ti to postupne. Dostala si aj nejaké ATB, či lieky od bolesti?

autor
16. jan 2025

@lienka.7 dakujem, nie, nic mi nedali, cudujem sa po tskom zakroku az do kosti 🤔 tym, ze tam nebol hnis asi to neriesili, ale mam doma este Dalacin keby nieco, ja som kvoli zubom brala cez sviatky

autor
16. jan 2025

@domak2 to je tak rozdrbkane, este sa mi aj krv spusta stale, hrdlo boli, lico, triasku mam, normalne šok ma oraginizmus po tom "zazitku"

autor
16. jan 2025

@3petka pokial je zub zivy a nemas kaz este v koreni, nedavaj si tahat, ja som z toho hotova ako to prebiehalo, osmicka bola prechadzka ruzovou zahradou oproti sedmicke

lienka.7
16. jan 2025

@autorka dávajú sa ATB na takéto zákroky uplne bezne. Tiez som mala po trhani 8cky.Daj si určite predpísať proti bolesti u lekárky (ak nevieš kúpiť nevoľno sama).

autor
16. jan 2025

@lienka.7 mam Voltaren na predpis ten silnejsi, mi ho predpisali ked mi zacali problemy a este som mala krabicku, ako mi vytiahli nervy som ich uz nedobrala, lebo zub uz tak nebolel...ale upozornil ma, ze keby nastal nejaky problem hned do nemocnice naspat

3petka
16. jan 2025

Ja som si svoje vytrpela s osmickami. Tiež mi pred pár mesiacmi ťahali poslednú a pomaly z nosnej dutiny. Hodinu ju zo mna driapala a zlomila na mne 2 nástroje a nakoniec ešte aj kúsok vo mne ostal tak má musela znovu otvárať a hľadať aby mi to nespadlo do nosnej dutiny. Ale čakala som to lebo ostatne šli podobne von. Len toto je katastrofa. Kým je plomba ok nemam s ním problém, potom sa kúsok odštiepi od zuba a už začína vadiť nemôžem si to niťou vyčistiť nič.

nevenka
16. jan 2025

Tak toto sa uz zachranit nedalo, ale lekari podla RTG to mali hned vidiet. A nie Ta nechat trapit so zapalom v zube a kosti. No uz len vyhojit a potom uvidis.