Dali ste sa očkovať proti ovčím kiahniam v dospelosti?

bibi21
8. sep 2014

ahojte, kedže som neprekonala ovčie kiahne ako dieťa chcela by som sa očkovať. nakoľko dcerka pôjde za chvílku do škôlky a bojím sa aby sme to v zdraví prežili ked to príde.

Budem rada na akékoľvek názory.

moon1979
8. sep 2014

ja som tiež neprekonala kiahne zatial ... očkovaná nie som ... ani očkovanie nie je garanciou, že ochorenie neprekonáš ...

anuskaaprazko
8. sep 2014

byt v tvojej situacii tak by som do toho sla, hllavne ak planujes 2. tehotenstvo

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ervenka
8. sep 2014

Byt na tvojom mieste, dala by som si najprv zobrat krv na protilatky. Ja som si tiez myslela, ze som kiahne nemala a zvazovala ockovanie. Pretoze robim vonku, stretavam sa s ludmi, ditko chodi do skolky, atd... No a vysledok z krvi je,ze som ich prekonala. Pri tom, zaznam o kiahniach v karte nemam. Mohla som mat velmi lahku formu, ktoru si nikto nevsimol, resp. neprikladal velku vaznost par vyrazkam...

evittam
8. sep 2014

Určite by som sa očkovať nedala a ani deti.

petrouchka
8. sep 2014

Ja som kiahne ako dieta nemala, prvykrat som otehotnela neplanovane, ked sme planovali druhe, tak som bola u doktorky a pytala som sa na ockovanie. Ona mi tvrdila, jednak, ze podla jej nazoru som kiahne asi mala, len ze niekto ma len 1-2 vyrazky a koniec a ze to zistovanie protilatok je dost drahe (tusim vyse 100 euro). Nakoniec som to neriesila, a otehotnela som. Ked starsi chodil do skolky, tak jasne ze doniesol kiahne, mladsi to chytil tiez a fakt mal len 2 vyrazky, par dni mrncal. Starsi mal dost vyrazok, teploty par dni. Nakoniec som dostala kiahne ja aj moja sestra, ktora tiez kiahne v detstve nemala. Mali sme obe cez 30, nastastie sme nemali ziadne komplikacie, ale fakt poviem, ze to bolo neprijemne. Nikdy v zivote som sa necitila taka slaba, robilo mi problem rano sa prezliect a ist do kuchyne urobit caj. Chodila mi pomahat moja mama, bez nej by som to nezvladla. Neprijemne bolo to, ze som nemohla spat, velmi to svrbelo hlavne v noci a ja som nevedela ako sa mam otocit na posteli, lebo z kazdej strany tela som mala vyrazky. Bolo to neprijemne, i ked bez komplikacii, ale fakt som bola minimalne tyzden tak mimo, ze mi museli ini pomahat s detmi, sama som nebola nicoho schopna.
Keby som vedela, co ma caka, tak asi by som sa radsej dala zaockovat. A naozaj, moj mladsi je dokazom toho, ze niekto moze mat len 2 vyrazky a teda ani nemusi vediet o tom, ze mal kiahne.

katika227
8. sep 2014

Ahoj.ja tiež stále nad tym premyslam.som v tej istej situacii . Ak nie si si istá či si ich malá daj si vyšetriť protilatkyJa som si dala. Nič som neplatila. Zavolala som na infekčné oddelenie. Pekne som im vysvetlila moju situaciu boli ochotní.spravili odbery. A bolo. Zistila som ze som ich naozaj neprekonala ☹.