icon

Dávate darčeky doktorom ako poďakovanie?

5. aug 2024

Ahojte, chcem sa opytat,ze ak vam doktor s niecim pomohol, resp.ste sa mu chceli podakovat, podakovali ste sa uste? Ci zvyknete nieco davat?
Ja by som sa chcela jednemu dr podakocat,ze mi vybavil vysetrenia, na ktore by som inak velmi dlho cakala. Len som na vazkach. Rozmyslalasom dat mu nejaku kavu,dezert,alkohol. Len vobec neviem ci to uziva a ci to nahodou nezoberie zle,ze mu davam uplatok alebo co. Neviem zeny, poradte 🙂

Strana
z3
bublinka1426
5. aug 2024

nie berie sa to ako uplatok, co je trestny cin

konikmodry111
5. aug 2024

Nie, nedavam nic. Ani by ma nenapadlo

patus_2
5. aug 2024

Nie, poďakujem len slovne, poprípade napíšem dobrú recenziu a odporúčam ďalej.

petamich
5. aug 2024

nie nedavam, podakujem, pripadne dam pozitivnu recenziu

rozculena
5. aug 2024

cez koronu som pár krát dala mojej doktorke a sestričke nejaké čaje a ovocie,len tak🙂 nič mi nevybavovali

mirkam3
5. aug 2024

Nikdy som lekarovi nic hmotné nedala a teda mala by som za čo, bez nich by sme nečakali naše vytúžené dieťatko... No myslím, že tí ozaj dobrí to ani neočakávajú a slušnú, korektnú komunikáciu zo strany pacienta ocenia omnoho viac ako socíkovské darčeky.

autor
5. aug 2024

@bublinka1426 ale dokelu,to som si nemyslela,ze je to takto ale mas pravdu. Preco sa inak bonboniera a kbety pre ucitelov tiez neberu ako tttestny cin?:D len uvaha

natalia2007
5. aug 2024

Dala som aj lekarovi aj sestricke mercy cokoladu ako podakovanie na zaver, nie uplatok.

cimage
5. aug 2024

Aj dary ucitelom by sa mali zrusit, lebo co sa riesilo na konci roka je uz fakt moc. Kupovat ucitelke strom za 400€ 🤦🏽‍♀️, ani neviem ako to dopadlo. Myslim si, ze aj ucitelom je to uz neprijemne.
Tiez som doktorom nikdy nic nedala. Ja by som najradsej dala upratovackam v nemocnici, tie su vzdy take pozitivne a vesele.

nikoleta999
5. aug 2024

Ja som dala, nakoľko bez neho by ma nezoperovali, fakt mi pomohol... Doniesla som mu fľašu vína. Hneď si to všimol, že to mám v taške a nechcel to :D Ale nakoniec som mu povedala, že pomohol on mne a ja s tým domov už nejdem, tak zobral so slovami, no keď inak nedáte :D Taktiež, môjho vtedy 5 mesačného syna operoval jeden doktor, ktorý bol vybavený po známosti a normálne v nemocnici na chodbe sme mu dali fľašu a behal s tým normálne, ani sa to nesnažil nejako zakrývať , či odmietnuť ... A bolo to poďakovanie nie uplatok ... Čo potom takí učitelia ? Nedávno som čítala, že rodičia sa skladali učiteľke na pobyt v hodnote 600€, toto je potom normálne a nie je to brané ako úplatok ? či prečo tam je už dvojaký meter ???

bublinka1426
5. aug 2024

neviem mna na to upozoronili vnemocnici ze nemame nic davat :(

sonkaxxx
5. aug 2024

Pochválim slovne a podakujem. Je to ich práca za čo dostávajú nadštandardný plat.

pehavcek
5. aug 2024

Z mojich skusenosti slova vdaky s pekne slovo ich potesi najviac. Teda drvivu vacsinu. Len pri odchode z porodnice som datovala sestrickam kavu a cokoladu lebo nam venovali obrovske mnostvo casu, boleli ich chrbtice ako sa hodiny snazili pomoct malemu aby sa prisal a boli neskutocne zlate (snad len dve boli neprijemne). Ale inak nikdy nic. Vzdy vsak podakujem, pochvalim …

lindous
5. aug 2024

Veľa ľudí to stále robí, všetci doktori, ktorých mám v okoli totižto rozdávajú fľaše, čokolády aj kozmetiku všade kde môžu, lebo nevedia čo s tým 😅

letfenixa
5. aug 2024

Robí sa to stále a bežne, môj otec bez toffiffee pre sestricku nikam nechodí.

taktotedanie
5. aug 2024

Trestny cin by to bol sk by to bolo pred vysetrenim/zakrokom

Podakuj , povedz ze ak by on nieco potreboval vybavit atd a budes moct pomozes, napis recenziu staci

huxy
5. aug 2024

@sonkaxxx nadštandardný? Nebuď smiešna

glorikarebeka
5. aug 2024

Mňa dosť hnevajú čašníci ktorý donesú blok už rovno s tringeltom....

sasa1310
5. aug 2024

@bublinka1426 úplatok je niečo iné. Úplatok sa dáva dopredu a na základe úplatku vykoná doktor službu. Toto je dar

sisska96
5. aug 2024

Nie je to ich práca. Ani mne nenosia klienti nič

bublinka1426
5. aug 2024

@sasa1310 pozri meine skusenost.

kate_cs
5. aug 2024

V žiadnom prípade by som nepodporovala tento “zvyk” predošlých generácii. Ani úradníčke, ani sestričke, ani doktorovi. Hanbila by som sa.

lenuska9999
5. aug 2024

Podľa mňa úplatok to nie je. Bol by to úplatok , ak by jeho služba podliehala tomu daru. Takto potom je to jednoducho poďakovanie. Ja by som niečo priniesla

katica06
5. aug 2024

Nie nedávam. Ale ak dovolíš raz mi prišlo zle pri odbere a dr má poslala ľahnúť si, poležala som si tam asi 15 min, čo za tú dobu stracekovia došli každý niečo doniesol, dr iba otvárala skrine a odkladala ,,dary,, čoko sem, alkoholom tam, po tretiu skriňu som už nevidela ale myslela som si že keď ešte niekto niečo prinesie treba ďalšiu skriňu. Ale doniesli za dve tašky veľkých červených jabĺk, a schovali za nábytok

sasa1310
5. aug 2024

@bublinka1426 tvoja skúsenosť ma nezaujíma. Nie je to trestný čin ani úplatok.

deti95060810
5. aug 2024

@letfenixa toffiffe - tak to sa veru moc nepľasne po vrecku... riadny hnus ten toffiffeéééé

sonkaxxx
5. aug 2024

@huxy robím v zdravotníctve, viem koľko zarábajú páni doktori.

diewcatqoo
5. aug 2024

Ja sa priznam, ze raz som dala jednej doktorke cokoladu.. bola som odcestovana v inom meste a postihol ma vazny zdravotny problem. Par krokov od miesta, kde sa to stalo, sidlila nejaka ambulacia, tak som tam v nudzi zaklopala a poprosila pani doktorku o pomoc. Velmi mi vtedy pomohla, aj ked ma mohla odbit, ze si mam volat RZP.
Inak nie, nedavam nikdy nic lekarom. Davam len recenzie na verejne pristupne portaly, nech ludia vedia, ci dany lekar je ok alebo nie.

bublinka1426
5. aug 2024

@sasa1310 mne to tak povedali v nemocnici ale rob si co chces.

butterflyeffect
5. aug 2024

Davala som doktorke dezert ako podakovanie taky drahsi 20 eurovy( vdacim jej za vela tak som to citila ze jej nieco dat) a vzala. Tiez v nemocnici ked som lezala tak pri odchode muz priniesol sestrickam aj lekarovi a v pohode. Neberie sa to ako uplatok ak je to “nefinancny dar malej hodnoty” Muz raz ako podakovanie niesol flasku, ale jemu lekar odmietol ze nevezme.

Strana
z3