Démoni v mojej hlave
Stáva sa mi taká vec, na úvod ale, som normálna, nemám psychicke problémy, ale toto čo vám opíšem sa mi stane tak raz do mesiaca.
Umývam napríklad riad a nôž, a v Tom ma napadne, pichni ho do niekoho! Akoby nejaky démon v mojej hlave, prikazoval, samozrejme nôž hneď utriem a odložím. Alebo pijem kávu na balkóne, vysoké poschodie a v hlave: vyskoč!!! Uf, idem dnu hneď. Nechcem ani náhodou nič z toho urobiť, tak prečo také myšlienky?
@helenalena Obsedantno-kompulzívna porucha. Pokiaľ to viete ovládať, v pohode.
aj ja by som radsej zasla za odbornikom ak to mas dlhodobo, zatial to dokazes ovladat, len aby to neskoncilo neskor tragicky, moj sused mal hlasy v hlave, mlady chalan 36 rocny, trpel schizofreniou, nakoniec sa nedavno obesil ☹
Volá sa to obsedantno-kompulzivna porucha. Určite to nie je v poriadku, aj keď to máš zatiaľ pod kontrolou
Tak v tomto pripade ci si v poriadku by mal usudit osbornik. Ty si nikdy nepriznas ze to nie je v poriadku. Takze na tvojom mieste idem smer psycholog
@helenalena podla mna tiez ocd jak vysita.. chod za psychiatrom, pokecate, bud ti doporuci psychologa, alebo nejake lahsie antidepresiva.. ked chces, napis spravu, mam s touto diagnozou bohate skusenosti, aj ked s trochu inym typom nechcenych myslienok 🤷♀️
podla mna toto nie je normalne ani len nahodou, toto je zaciatok dost zavazneho problemu z mojho pohladu, preto treba co najskor vyhladat lekara a zacat to riesit, aby sa ten stav nezhorsil!
Taketo myslienky sa mozu objavit po navsteve vestice, psychotronika, ezoterika, liecbe "energiami"..... Je toho viac.
Urcite lekar, pretoze je to fajn, kym to ovladas, ale sama nemozes povedat, ze dokedy sa ti to tak bude dat
obsedantno-kompulzivna porucha to určite nie je.Ona nemá strach z niečoho.
Treba navštáviť odborníka.
@helenalena si si ista, ze nemas psychické problémy? Lebo to vyzerá, ze nieco ti je
Aj napriek tomuto všetkému si nemyslím že som psychopat. Mám začať teraz chodiť po lekároch, aby zo mňa urobili prípad? Nikto o tomto ani netuší, ja si to v sebe upracem a vybavené.
@helenalena tak potom zbytocna diskusia
@susily ja si to nemyslim, ja to viem. No nemusi byt tento prejav univerzalny. Nasledky su rozne.
@helenalena a ked sa raz to napriek vsetkej snahe nepodari upratat? A niekomu sa ublizi?
Urcite to normalne nieje,ale ked nechces radu a preco vlastne ta otazka
@katharines ja som na takýchto miestach nebola.
@beky1813 to nie je cela pravda, odsudzuje to preto, pretoze to ma na zivot i dusu cloveka velmi vazne nasledky i dosledky. A dokonca nielen na jednotlivca. Clovek sa takto odsudi sam.
@helenalena je mnozstvo inych veci. Napr. Minule stara mama kupila ani nie 10 rocnej vnucke kivadlo, co je spojene s okultizmom. Ak chces mozes ip, ked to nechces rozoberat verejne.
@katharines musím porozmýšľať, čo mi také mohlo vstúpiť do života. Raz dávno som dostala od jednej mníšky, ktorá ležala s mojou tetou v izbe na onkologii taký náramok, na ochranu. Mníška do týždňa zomrela myslím, náramok stále mám kdesi odložený.
@helenalena od mnisky naramok na ochranu? Odfot ho.
@helenalena ja som to mala po prvom porode, ked som bola s malou prve mesiace doma. Neviem co to bolo. Preslo to samo, ale tiez ma tie skraty v hlave prekvapovali az desili. Radsej nebudem pisat co sa mi prehanalo hlavou...
@katharines nechcem šak nemu vracať, cestou z nemocnice vtedy presne keď mi ho dala, sme mali nehodu! Ja som ho práve držala v ruke a obzerala, keď sa to stalo. Možno nás ochránil, lebo nič sa nám nestalo, ale nehodu sme nikdy pred tým nemali. Vtedy som ho odložila a už ho nehľadala.
@mikadooo ani ja do podrobna radšej nepíšem, keby som to povedala napríklad mužovi, dávno zuteka 😀
@helenalena ja mam obsedantno kompulzivnu poruchu s tymto typom myslienok uz desat rokov,musela som sa liecit,mne sa to veeelmi silno prejavilo,bola som aj v nemocnici,o tejto poruhe viem snad vsetko,ja si myslim,ze Ty ju nemas,kazdy ma ocas vtierave myslienky tohto typu,mozes byt vycerpana a pod...su normalne tie myslienky,snaz sa im nepridavat ziadnu vahu,nezaoberaj sa nimi,lebo to je to a plus strach co tieto myslienky zivy a potom mozu nabrat obrovsku silu a to Ti poviem je peklo na tejto zemi,aspon pre mna bolo....

@helenalena tak v prvom rade to, ci si normalna, by snad mal posudit nejaky odbornik, to si kazdy mysli, ze je v pohode. Mne sa ale taketo myslienky ozaj v pohode nezdaju, ako dlho to trva? Teraz je to tak, ze si uvedomujes, ze su to hrozostrasne myslienky, ale moze sa z toho vyklut aj vaznejsi problem, asi by si mala ore zaciatok navstivit psychologa, nech ti objasni, co sa s tebou deje.