Diastáza priamych brušných svalov. Máte túto diagnózu?
Ahojte,
je tu niekto s takouto diagnozou? Ak ano, ako cvicite na posilnenie takto rozlezenych svalov? Nemam ani najmensiu chut na abdominoplastiku a chcem sa dat do poriadku prirodzene. Brchucho mi ani tak velmi nevisi, len ho mam dost ochabnute a svaly rozidene. Nie strasne, ale diagnoza tam je. ☹ Som nestastna.
@denny_0019 pripajam sa k @tinika brušaky nie, chce to radu od odbornika, my mamičky na materskej s diastazou nemame tolko času a volu začat niejako cvičit doma, a hlavne nevieme čo možeme cvičit aby sme si ešte nepohoršili naše bruška, taktiež sa nemože skakat na trampoline, no fyzioterapeut vie poradit ked ta uvidi osobne a poradi ktore svalstvo potrebuješ zaktivovat a posilnit ;)
@tinika ved to ze brusaky to mozu len zhorsit ...a nesom ani stara zeby som chodila s takym bruchom ako chlap 😃 myslite ze ten pas pomoze? Ci ani to mi neda sancu ....obtiahnute tricka umna nehrozia ... ide leto tak ma to zacalo trapit ...aj ked viem ze to neni mesacna zalezitost ..
@denny_0019 brušáky NIE! Ja som bola ako ty, osí pás....A po prvom tehu brucho furt jak v 5.mesiaci...Neriešila som to, po druhom tehu je ešte väčšie.....To už som skúšala zistiť prečo...Nechápala som že sú aj tucnejsie ženy a majú menšie brucho ako ja....Moja doktorka ma vysmiala že mam brušnú obezitu a mám cvičiť brušáky. Našťastie mám viac rozumu ako moja (už bývalá) doktorka, tak som hľadala ďalej...Menila doktorov a až po 6 r. mám na sone potvrdenu Diastazu linea alba 45 mm. Na to pomôže buď operácia ( neodporúčam) alebo skôr cvičiť špeciálne cviky. Na FB pozri rehabwomen- robí aj kurzy. Ale ja som našla aj dvdcka s cvikmi na diastazu , len neviem, či má niekto skúsenosť,, či sa dá podľa toho naozaj cvičiť. Najlepšie je cvičiť s fyzioterapeutom, len u nás teda žiaden nie je, čo by sa na to špecializoval😏
@vedorka ja uz dostavam odvahu aj na opku, len v praxi si to predstavit neviem, ako dlho ste boli mimo provoz baby? ja mam firmu nemozem dva tyzdne lezat niekde, deti do skoly vozit musim po nich chodit :( nema mi kto pomoct .( čize aj keby mam usporene, aj strach prekonam, dalsie komplikacie .(
@mawka Dobry den, cvicite este tieto cviky
https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474? Ste spokojna? Rysuju sa vam uz tehlicky? ;)
Ma tu niekto skusenost s fyzioterapeutom/cvicenim na diastazu v Bratislave?
@ikissedagirl v BA skus kontaktovat Moniku Srenkelovu z KE, cvici aj v BA
@ikissedagirl v bratislave sa tomu venuje zuzka wolekova 😉
http://www.fit-mama.sk
kočky dumem či ist za chirurgom a ak za ktorym najlepšie Prešov, pripadne Košice. Myslite ze mi kukne na to aku mam diastazu a či mam pruh a aj posudi kolko mam tuku ze kolko by som mala schudnut kym by mala vyznam operacia? vdaka
Co sa.tyka cvicenia tak vraj to nepomoze....citala som vela prispevkov kde baby fest cvicili a.potom sa im to aj tak zhorsilo ked prestali. Je to ako diera v tele ta sa.cvicenim neupravi 😑 tiez som bola za.fyzio...cvicenie narocne na cas a nic z toho...ja cakam druhe bejby a potom operacia , nic ine neostava
@bozkavatko ja s diastazou bojujem cvicenim a som spokojna, cvicenie mi zaberie 2x10 minut denne. Praveze ani pri operacii nemas zaruku, ze stav ostane nezmeneny, sama monika srenkelova (rehab women) uvadza, ze 20% klientok tvoria zeny po abdominoplastike, co je podla mna vysoke cislo, vzhladom na tak obrovsky zasah do organizmu a v neposlednom rade aj vzhladom na cenu
@sjuzan77 tie zeny po porode co sa im to "vrati" pravdepodobne necvicili. Lebo aj po opke sa musi cvicit, zasije sa len stred, pruhy, ale samotne nite, zositie nebude drzat vecne.
Sama som pred opkou cvicila s fyzioterapeutkou a nie kratko, zial, urcite stiahnutie tam bolo, ale vysledok ani pri pravidelnom cviceni nebol dobry... Proste uz bola diastaza prilis velka a neslo to. Opka mi uplne zmenila brucho.
@sjuzan77 a aké cviky cvicis?
@kvietok173 cvicim najma podla mateja sulce, chlapec je fakt dobry https://m.youtube.com/results?q=matej sulc&sm=3
Ale mame skvele cviky aj v skupine, zvyknem si to striedat
@bozkavatko si ma nepotesiala, ale ta fyzio čo chodi po Sk prednasat vravi ze operacia nič neriesi ze treba cvičit
Noja mam tak na dva v tehuto bolo horsie, mam aj pruh pupocny takze des....cvicit velmi nemam ako s tym pruhom...syn mal 4.4 kg ked sa.narodil takze preto brusko nevydrzalo, v tehu pas siroky aj 10 cm...po sa.to stiahlo ale.pruh brani cviceniu ako by som chcela
A mozem.sa.spytat na.coto.chcu.operovat ked to nic.neruci? Viete prosim o tom viac ? Dakujem
ahojte, neviete mi poradit...niekde tu vo fore, neviem ci presne v tejto diskusii o diastaze som natrafila na prispevok, ze nejaka mamicka mala operovanu herniu a neviem ci aj miernu diastazu len cez pupok a neviem to uz najst. dakujem😉
@lencalenca93 Ahoj, mozno mas na mysli mna 🙂 ...oboje som mala operovane cez pupok, a spravili mi novy
Ja mam tiez diastazu a brucho mi v oblasti pupka odstava, je take hranate. Aj ked samovysetrenim je tak na 2 prsty, ale mam ju od pupka aj 10cm nahor. Po 2.dietati si dam urobit abdominoplastiku. Som chuda, ale brucho mam teda hrozne a celkovo to robi zly dojem z postavy :/ Zaujimave je, ze som sa pred tehu venovala fitnessu a weightliftingu, ocakavala som, ze mi take nieco nehrozi. No ale som sa mylila. Striesku na bruchu pri vstavani som si vsimla na konci v takom 37tt, vtedy mi rychlo narastlo brusko a diastaza na svete 😣 tiez som podstupila akutnu sekciu a brucho sa mi davalo do povodneho stavu dlhsie a este 2 tyzdne po sekcii mi hopsalo pri chodzi
@petulik1991 ja mam 3 sc tak ti ani neukazujem akok vyzera moje brucho, mat take ako ty :D som happy, lebo take som asi nikdy nemala :D ale chapem, ze si zvyknuta na niečo ine :D

@denny_0019 ja uz ani neriesim narazky mam ich pravidelne .( ak mas diastazu tak brusaky to len zhorsia, odporčuam najst dobreho fyzioterapeuta a poradit sa