icon

Diastáza priamych brušných svalov. Máte túto diagnózu?

jabadaba
24. apr 2009

Ahojte,

je tu niekto s takouto diagnozou? Ak ano, ako cvicite na posilnenie takto rozlezenych svalov? Nemam ani najmensiu chut na abdominoplastiku a chcem sa dat do poriadku prirodzene. Brchucho mi ani tak velmi nevisi, len ho mam dost ochabnute a svaly rozidene. Nie strasne, ale diagnoza tam je. ☹ Som nestastna.

zt
6. jún 2017

@vedorka ahoj prosim napis mi kontakt na tu druhu fyzioterapeutku, mozes odporucit?

vedorka
6. jún 2017

@zt 0949406679, Radka Sefferova

zt
17. jún 2017

@vedorka dakujem pekne

rrybka
17. jún 2017

Aj ja idpirucam Radku Sefferovu vyskusala som osobne sikovna a mila zienka.mokrem ineho laktacna poradkyna..

bozkavatko
18. jún 2017

@petulik1991 myslim ze keby cvicis je to ovela lepsie ako si davat sietku...a nemyslim zr abdominoplastika ti pomoze lebo ti nemaju aku kozu podla mna odrezat mas pekne brusko 😊

katy633
18. jún 2017

@petulik1991 podla mna maš pekne brucho, to že trči brucho sa da spravit cvičenim, najdi si vo svojom okoli fyzioterapeutku ktora sa na to špecializuje, ja som bola u Moniky Šrenkelovej a možem povedat že nelutujem, je fakt odbornik a pomohla vela ženam, v ratane mna, ked maš diastazu treba ju dat doporiadku ešte pred dalšim otehotnenim, no škoda že ja som o diastaze nevedela už po prvom tehotenstve a po druhom musim riešit aj pruh a plastiku pupku. každe dalšie tehotenstvo diastazu zhoršuje. a aj ked mozno cvičiš alebo cvičila si je to o nespravnom stereotype a nespravnom dychani,

petulik1991
18. jún 2017

@bozkavatko
@katy633 Dakujem baby 🙂
Ono je to viac vidiet nazivo, ze je proste take hranate v okoli pupka. Cvicit sa chystam, len stale mam dovod, preco dnes nie 🤣

zuzana90m
Odpoveď bola odstránená
zuzana90m
Odpoveď bola odstránená
sjuznk
26. jún 2017

@tinika dobry vecer, dnes som bola na konzultaciu na sofyc klinik a uz som aj objednana na operaciu...co som si citala o hernii, tak iny sposob upravy ako chirurgicky zakrok nie je...

tinika
27. jún 2017

@sjuznk ano u hernie mi je to jasne. ja neviem na isto či ju mam, diastazu mam určite.

tinika
27. jún 2017

@sjuznk kde je ta klinika mi je to take zname pri kronospane? ides aj diastazu či len pruh? kolko ta to vyjde? a kedy ides? ja neviem keby aj mam prachy a odvahu nemam sancu sa liečit nema ma kto zastupit v praci a vozit deti do skolky a skoly .(

sjuznk
28. jún 2017

@tinika pozrite si na na stranke sofyc klinik cislo a objednajte sa na konzultaciu k lekarovi, aby zhodnotil o aku diagnozu ide. Ani neviem ci mam diastazu. Dohodli sme sa na operacii, ktoru podstupim a uvidim. Je to v budove sou drevarske na 1. poschodi. Platit budem 35,- a to je vsetko co sa platenia tyka. Po zakroku sa caka 2 hodky a tak sa odchadza domov

tinika
3. júl 2017

@sjuznk takze vy len pruh?

celasapremenim
17. júl 2017

@orro posielala som spravu

mukicica
18. aug 2017

Nemala náhodou niektorá z vás aj horúčku a bolesti v oblasti pása? Som 5. týždni po pôrode a občas mám horúčku (paralen pomaha) a bolesti. Diastázu brušných svalov mi diagnostikovali ešte v pôrodnici, ale má sa to riešiť až po šestonedeli. Tak neviem či tá horúčka a bolesti spolu nesúvisia. Za Vaše odpovede vopred ďakujem!
Pekný deň, Andrea

bozkavatko
18. aug 2017

@mukicica ahoj bolesti.mozes mat, doporucujem pas ale teplota z toho asi nie je.nemas zapal zospodu? A ako to budes riesit? Mas aj pruh? Lebo mnr lekar vravel ze sa.to riesi az tak pol roka rok po porode nez sa trosku ustalia hormony.

mukicica
18. aug 2017

@bozkavatko Momentálne mám podozrenie na zápal obličiek. Diastázu budem riešiť s cvičením - na začiatok dychove cvičenia... verím, že pomôžu dúfam, že pruh nemám-v piatok idem na kontrolu ku gynekológovi, on mi určite poradí.

bozkavatko
7. sep 2017

@mukicica ahoj tak ako si pochodila? 🙂

sofii39
12. dec 2017

baby objednala som si online kurz vola sa - zivot s diastazou. zda sa byt dobry. cvicit musim :( ale dufam ze vdaka tomuto vycvicim. je to na stranke fyzio-terapia.sk

baculka77
24. dec 2017

@sofii39 ahoj ja to mam tiez v zalozke ze si to objednam po vianociach a uz to cvicis? Je to namahave? Lebo ja mam aj pruh, dakujem

sofii39
18. jan 2018

@baculka77 ano cvicim. ale chvilu to trva kym som si nasla system - kedy cez den cvicit. ale dolezite je pamatat, ze viem, co chcem 🙂 neboj aj pruh pojde 🙂

baculka77
18. jan 2018

@sofii39 a kedy si zacala? Aj vidis uz nejake zmeny? Lebo co dava na fb stranke rehab woman tak oni uz po tyzdni maju ake pokroky 😵

kvietok173
18. jan 2018

@sofii39 co stoji?

sofii39
19. jan 2018

@kvietok173 kupila som ho v akcii za 39, ak si dobre pamatam. teraz neviem. skus pozriet na stranke, kde sa predava. vola sa zivot s diastazou.

abigael
21. jan 2018

Ahojte poradite da sa ten previs vycvicit mam aj zdravotne problemy bojujem stym bruchom od cisarskeho o mesiac to bude 2 roky a bolo to aj sposobene v tehotemstve lebo som.mala velke dieta

abigael
21. jan 2018
danettka
21. jan 2018

@abigael to nevycvicis, vhodne na abdominoplastiku.

abigael
21. jan 2018

@danettka ja zajtra idem na konzultaciu na chirurgiu bola som stym aj v poistovni ci by mi to preplatili v poistovnu vravela pani ze toto musia len operacne spravit

abigael
21. jan 2018

abdominiplastika stoji od 900 eur a nemam ani tolko financie