Diastáza priamych brušných svalov. Máte túto diagnózu?
Ahojte,
je tu niekto s takouto diagnozou? Ak ano, ako cvicite na posilnenie takto rozlezenych svalov? Nemam ani najmensiu chut na abdominoplastiku a chcem sa dat do poriadku prirodzene. Brchucho mi ani tak velmi nevisi, len ho mam dost ochabnute a svaly rozidene. Nie strasne, ale diagnoza tam je. ☹ Som nestastna.
Aj ja idpirucam Radku Sefferovu vyskusala som osobne sikovna a mila zienka.mokrem ineho laktacna poradkyna..
@petulik1991 myslim ze keby cvicis je to ovela lepsie ako si davat sietku...a nemyslim zr abdominoplastika ti pomoze lebo ti nemaju aku kozu podla mna odrezat mas pekne brusko 😊
@petulik1991 podla mna maš pekne brucho, to že trči brucho sa da spravit cvičenim, najdi si vo svojom okoli fyzioterapeutku ktora sa na to špecializuje, ja som bola u Moniky Šrenkelovej a možem povedat že nelutujem, je fakt odbornik a pomohla vela ženam, v ratane mna, ked maš diastazu treba ju dat doporiadku ešte pred dalšim otehotnenim, no škoda že ja som o diastaze nevedela už po prvom tehotenstve a po druhom musim riešit aj pruh a plastiku pupku. každe dalšie tehotenstvo diastazu zhoršuje. a aj ked mozno cvičiš alebo cvičila si je to o nespravnom stereotype a nespravnom dychani,
@bozkavatko
@katy633 Dakujem baby 🙂
Ono je to viac vidiet nazivo, ze je proste take hranate v okoli pupka. Cvicit sa chystam, len stale mam dovod, preco dnes nie 🤣
@tinika pozrite si na na stranke sofyc klinik cislo a objednajte sa na konzultaciu k lekarovi, aby zhodnotil o aku diagnozu ide. Ani neviem ci mam diastazu. Dohodli sme sa na operacii, ktoru podstupim a uvidim. Je to v budove sou drevarske na 1. poschodi. Platit budem 35,- a to je vsetko co sa platenia tyka. Po zakroku sa caka 2 hodky a tak sa odchadza domov
@orro posielala som spravu
Nemala náhodou niektorá z vás aj horúčku a bolesti v oblasti pása? Som 5. týždni po pôrode a občas mám horúčku (paralen pomaha) a bolesti. Diastázu brušných svalov mi diagnostikovali ešte v pôrodnici, ale má sa to riešiť až po šestonedeli. Tak neviem či tá horúčka a bolesti spolu nesúvisia. Za Vaše odpovede vopred ďakujem!
Pekný deň, Andrea
@mukicica ahoj bolesti.mozes mat, doporucujem pas ale teplota z toho asi nie je.nemas zapal zospodu? A ako to budes riesit? Mas aj pruh? Lebo mnr lekar vravel ze sa.to riesi az tak pol roka rok po porode nez sa trosku ustalia hormony.
@bozkavatko Momentálne mám podozrenie na zápal obličiek. Diastázu budem riešiť s cvičením - na začiatok dychove cvičenia... verím, že pomôžu dúfam, že pruh nemám-v piatok idem na kontrolu ku gynekológovi, on mi určite poradí.
@mukicica ahoj tak ako si pochodila? 🙂
baby objednala som si online kurz vola sa - zivot s diastazou. zda sa byt dobry. cvicit musim :( ale dufam ze vdaka tomuto vycvicim. je to na stranke fyzio-terapia.sk
@sofii39 co stoji?
@kvietok173 kupila som ho v akcii za 39, ak si dobre pamatam. teraz neviem. skus pozriet na stranke, kde sa predava. vola sa zivot s diastazou.
abdominiplastika stoji od 900 eur a nemam ani tolko financie

@vedorka ahoj prosim napis mi kontakt na tu druhu fyzioterapeutku, mozes odporucit?