icon

Divné pocity na hrudi dva mesiace po pôrode

17. jan 2023

Dobry večer. Mala niektorá z vás dva mesiace po porode divne pocity na hrudi? Doteraz som to neriešila lebo intenzita bola cca 3x za týždeň. Teraz to mávam aj 3x denne. Z ničoho nič mi príde zle, pocity na vracanie a tlaky na hrudi ako keby som mala položené niečo ťažké na sebe.

Strana
z2
cherry8888
17. jan 2023

@nadazdi ale človeka to vytáča veš ako to dneska funguje ťa bezohľadnosť úplne bez akéhokoľvek zodpovednosti za to čo druhému radim vzhľadom na jeho situáciu....myslím presne tito ,,internetový lekári,, sú práve ti prvý ktorý sedia u lekára keď ich pichne v riti

cherry8888
17. jan 2023

@dzulli1980 riešim jedine to že možno som niekomu pomohla kto možno pomoc potreboval a to že sa tu nejaká pipina urazila že niekto povedal na drsno že je tupé tela bezohladne tak to mi je ľúto ale žiaľ je to tak ....nech to je i dobrá rada pre teba ...nech ti to padne na úžitok do budúcna aby taká lafa ako ty neporadil a hlúposť tvojim blízkym ktorí by na to mohli doplatit

nadazdi
17. jan 2023

@cherry8888 veď ale tie baby nič zle nenapísali.. jedna že možno začínajúci chrbtica (to je predsa dôvod na lekára, sak autorku ani nevidí) a druha napísala, že by to nespájala s pôrodom (tým ale nevylúčila nijak návštevu lekára) 😂

cherry8888
17. jan 2023

@dzulli1980 a už buď ticho prosím ťa si trápna

cherry8888
17. jan 2023

@nadazdi tak ty si tiež dobre chytena

dzulli1980
17. jan 2023

Osobne si myslím, že človek, ktorý potrebuje iných takto urážať, má problém so sebou samým ... a to veľký problém ... skús vyhľadať odbornú pomoc, je to pre Tvoje dobro ... v budúcnosti sa vyhneš mnohým problémom.
@cherry8888

cherry8888
17. jan 2023

@dzulli1980 už je dobre ? Bože hanba ti keď si nepochopila podstatu môjho ,,vyskocenia,, na veľa váženu užívateľku modrého kona .....ale. tu je zbytočne niečo vysvetľovať......všetko dobre prajem 🍀❤️🤟

dzulli1980
17. jan 2023

Mne je stále dobre, ja som vyrovnaný človek, necítim potrebu sa na niekom ventilovať ... ja som pochopila hlavne to, že potrebuješ pomoc, s takýmto jednaním ďaleko nezájdeš ... zemeguľa sa kvôli Tebe neprestane krútiť, slnko neprestane svietiť ... pre svoje vlastné dobro, vyhľadaj odborníka, Tvoje jednanie nie je OK.
@cherry8888

cecilia29
17. jan 2023

Není zle urobiť preventívnu. Mne tak kontrola zachránila žlčník, lebo vplyvom tehotenstva sa mi v ňom urobil piesok. Tvoj problém môže súvisieť aj s anemiou ci nedostatkom magnézia. Skus doplnit ale doktorovi radšej spomeň

svetlonos
18. jan 2023

@cherry8888
pozri, kazdy tu ma ine skusenosti a nepredpokladam tu vyskyt takych psychopatov, aby ludom radili nadschal zle. Autorka pytala radu, skusenosti nie liecenie. Ved predsa kazdy dospely clovek vie, ze zdravotny problem lieci lekar a ide s problemom ku nemu. A tiez verim v autorkinu sudnost a zdravy rozum. Neber to hned tak, ze tu chce niekto niekoho priviest do hrobu. Autori tu mozu nacerpat inspiracie alebo aj doplnkove riesenie problemov.
Pokial niekto na 40 teploty matke poradi, modli sa ono to prejde - a matka to urobi - vinna je matka, ked nejde k lekarovi. Nie ten co poradil. Kazdy ma predsa zodpovednost za vlastny zivot a ten svojich deti 🙂.

svetlonos
18. jan 2023

Ahoj autorka,
tu ti lekar najlepsie poradi. Moj priatel maval velmi casto tlaky na hrudi a bolo to od chrbtice. Pomohol mu lekar, fizioterapia. Ja som mala po porode problemy s krcnou chrbtivou. Mozes to mat s “ nadvahy” z pribratia. Staci zle drzanie tela, a hned sa ti to vie takto prejavit. Mna tsk tlacievsla na hrudi casto sj zo stresu. Chod k doktorovi, pricin moze byt velmi vela, radsej nech to preveri, mas babo tak nech si fit a je ti dobre 🙂.

sisa_s
18. jan 2023

@cherry8888 a ty si doktorka?

nevenka
18. jan 2023

Minimalne si odmeraj tlak tlakomerom, ja som mala gestacnu hypertenziu ku koncu, porod mi vyvolavali, potom sa mi tlak upravil na 24 hodin a nahle potom letel hore. Zaliecili kus liekmi, prepustili ma a po tyzdni od porodu som mala taketo stavy, tlak, tazoba na hrudi, slabost v nohach, pocit na vracanie. Tlak 185/125, na liekoch, muz mi volal zachranku, predpisali mi ine lieky. Asi by som si zmerala tlak a zasla na preventivku k obvodnej a spomenula to tam. Moja mi robi aj EKG, odbery. A posle Ta k internistovi.
A fraxik urcite nepichaju kazdemu, ja som rodila 4x, z toho 2x skor kvoli hypertenzii/preeklampsii a nic na riedenie krvi mi nepichali.

nadazdi
18. jan 2023

@cherry8888 A ty si riadna <~> ale aspoň som ti vysvetlila ako to dievčatá mysleli 😂

ankare
18. jan 2023

Si ockovana proti kovidu?

autor
19. jan 2023

@ankare chvalabohu nie

ropucha6
19. jan 2023

@nevenka fakt nepichaju pri kazdom? Tiez som si to doteraz myslela

zuzi0911
20. jan 2023

Môže to byť psychika,po porode veľmi časté...no bez vysetreni sa to nedá určiť...ist k dr ,môže to byť hocičo...

zuzi0911
20. jan 2023

@ropucha6 po sekcii pichajú určite,ale po prirodzenom porode som sa s tým ešte nestretla ..

nevenka
20. jan 2023

@zuzi0911 presne...alebo mozno este zenam aj po prirodzenom, ak si museli pichat aj v tehotenstve.
Ja som sa len teraz dozvedela, ze existuje aj prevencia preeklampsie, ze sa dava Aspirin 100-150mg, mozno by som nemusela absolvovat tieto stresy pri stvrtom dietati s tym tlakom. A clovek sa veci dozvie po funuse...🙄

ropucha6
20. jan 2023

@nevenka to by ti nemuselo pomoct…ja som brala aspirin od 13 tyzdna ako prevenciu tiez a nakoniec som aj tak musela ist koncom 35 tyzdna na sekciu.

zuzi0911
20. jan 2023

@nevenka áno o tom aspirine som aj ja počula,ze sa dava preventívne po zistení tehotenstva. Ja síce som toto nemusela riešiť. No veľa veci sa naozaj človek dozvie,keď už netreba .
Pichajú si este,tie co si počas tehotenstva,ale inak nikomu nedávajú "len tak"

nevenka
20. jan 2023

@ropucha6 hm...🤔. No prave som citala dost pozitivne ohlasy na toto, ale asi je to individualne. Ja som vydrzala s relativne dobrym tlakom do 38tt., potom letel hore a aj na 6 Dopegytoch bol kolisavy, u lekara 150/100, doma, ked som lezala, aj 116/83 cca, ale uz ma nenechali ani o den dlhsie, nastastie sme zvladli prirodzeny porod. No som stale rozbita ako cinska hracka, mala koliky...😔.
Takze ako pozeram, dopadla som este vyborne, co sa tyka aj donosenia, aj porodu a tak celkovo.
A Ty si mala aj bielkoviny a opuchy? Ja vobec, ani naznak bielkoviny, opuchy tiez nie, ja som opuchla az po porode, hlavne nohy. Ale to aj predtym, pri prvych 2 deroch, ked s tlakom problem nebol 🤔

ropucha6
20. jan 2023

@nevenka ja som mala 6 dopegytov plus dalsie dva lieky na tlak denne a v pohode cely den nad 160/110, v najhorsom aj 180/120. Takze asi tak. Nie, nemala som bielkoviny ani opuchy - to tiez len po porode (mozno by to este doslo), ale mala som aj tehotensku cukrovku, rozpad krviniek, ale najhorsie boli pecenove testy. Vsetko sa to zomlelo tak vramci dvoch tyzdnov, tak uz nechceli doktori viac cakat. Potom do 3 tyzdnov sa to vsetko zazracne upravilo.

Strana
z2