Divný prístup lekára
Ahojte. Manzel siel k lekarovi (v ppndelok), pretoze ma fakt zly suchy dusivy kasel, predchadzala tomu bolest hrdla.
Ten ho najprv zdrbal,ze preco nesiel cez vikend na urgent,ze by ho osetrili rovnako ako on. ( fakt s tymto na urgent??!!).
Potom mu povedal,ze to nie je na antibiotika ( bez toho,aby mu pozrel hrdlo, nepopocuval ho, neurobil crp). Vraj ma virus a ma to doma vylezat, ze to do tyzdna prejde.
Pytal sa ho,ci si nieco dava na kasel,on povedal,ze stoptussin..doktor,ze kto mu to odporucil na taky typ kasla? On,ze manzelka. Doktor mu na to odpovedal,ze zenam sa neda v nicom verit. On sa ho pyta, ze aky sirup si ma teda dat? Doktor,ze na vecer nech si da ten stoptussin.(wtf?!)
Manzel ani nepeotestoval, bolo mu tak zle,ze to nechal tak.
Co ma mrzi je,ze uz to je siesty den, co ma otrasny kasel. To fakt clovek musi googlit a este sa putat znamych,co robia v nemocnici,co by mu mohlo pomoct, lebo doktor je neschpny??!
Videl ho 1x. Ambulanciu otvorila mlada lekarka,ktora po pol roku niekam odisla a teraz tam pracuje taky amater, no nasrata som este dnes.
Co vam predpisuje lekar na suchy dusivy kasel? Poradte prosim. ..
Kalciovy sirup je hnusný ale ozaj asi najlepší na suchý kašeľ. Je vhodný pre deti a taktiež aj dospelých. Nám ho často dávala doktorka pre syna a vždy zabral .. potom treba prejsť na solmucol pripadne iný čo je určený na vykašliavanie. Skóre uzdravenie 🙏.
PAXELADINE! na noc si môže dať napr. Fenistil alebo Pleumolysin, ale v tom prípade paxeladine večernú dávku nedávať.
Čo sa týka Dr. zobrať kartu a ahoj... 🙋
No vidíš, najprv planetarne manévre s C19 a rok a pol PO ta kazdy osserrie.
Ani tie madla v busoch, v eskalatoroch, na vozíkoch nikto neprebehne, šíri sa TBC, kvapavka, osypky ale to je v pohode, len korooooona zabija😃🙃😛

Na kašel tymianovy čaj. Zaliat lyzicku a nechať lúhovať. Ako ine sypane caje. Nohy do tepla. Na hrdlo soľ kloktanie.