Dlhodobá hnačka
Dobrý deň. Prosím Vás má niekto skúsenosti z dlhodobou hnačkou? Absolútne neviem čím som ju vyvolala. Moja obvodná doktorka ster robila , 2 x som odber zaniesla výsledok negatívne žiadny vírus v sebe nemám a nič sa nenašlo. 1.8 som objednaná na Gastroenterológiu. Len mám doma 3 deti z toho 3 mesačne Babatko .Pani doktorka mi len na voľný predaj povedala čo si mám kúpiť a užívať. Toscan nič, yomogi nič, biopron nič. Čaj na trávenie nič. Pan doktor mi poradil liek len to je prášok a musím zarobiť do vody lenže nedokážem to vypiť vždy musím doslova utekať na WC neudrží to . Ak by ste poradili alebo mali nejakú radu budem Vám vďačná ďakujem pekne.
@herminka26 Tak asi sa tej laparoskopii nevyhnes. Cim skor tym lepsie.
@herminka26 Synovi po dvoch tyždňoch hnačkovania lekárka predpísala Reasec. Pomohol, ale príčinu nezistili.
Mám skúsenosť, aj gastro za sebou bez nejakej zdravotnej príčiny, jedla som aj 16 tabliet imodia denne, nepomohlo mi nič, nadviazala sa mi na to sociálna fóbia (automaticky zo strachu že sa niekde vonku po*) zaúradovala psychika a 2 roky som nebola schopná ísť nikam. Už 10 mesiacov som OK
Reasec je navykovy, s tym opatrne. Ja som uzivala lactobacily od swiss, ale v konskych davkach a pravidelne, myslim, ze 3-4 tabletky 3x denne. Ak mas problem v creve, nejaku chorobu, babske recepty Ti moc nepomozu. Pockaj na gastro a skusaj vylucit jedla, po ktorych Ta rychlo prezenie. To je u kazdeho individualne.
@oliviakatka aj ste schudli kvôli tomu
dlhodobo znamená koľko ? Dva mesiace ? Lebo tie lieky, probiotika, čo ti povedal MUDr. treba dlhodobejšie uživať, aby mali efekt.
@mooonika1975 áno už sú to dva mesiace . Proibs. Lenže ja ich neudrzim vsebe . Hneď ako vypijem vsetko ide vonku a zvraciam až do večera.
@mooonika1975 preto som skúsila napísať sem .
@mk1111111111 práveže aj keď vypijem vodu . Je úplne jedno ci je čerstvá alebo odstata alebo dojčenská. Vsetko to ide vonku . A potom dostávam také bolesti do hlavy ze až. Lebo bolo povedané piť po lyzickach postupne . Lenže mne to nestačilo a nestačí stále som smadna .
@oliviakatka presne toto mam už aj ja . Sa bojím ísť niekam . Nikdy som nepoužíla WC ako napríklad kaufland , korzo alebo kde som bola . Ale musela som to použiť nič sa nedalo robiť. Začala som si dávať aj hyg. Vlozku pre istotu keby niečo.
@mk1111111111 užívala som reasec. Už som si spomenula. Chodila som menej na WC. Áno viem ze je to návykové.
@mk1111111111 neviem či tam niečo je . Alebo nie . 2x odber a nezistili nič. 1 x ster nič. 1.8 idem na vyšetrenie. A čaká ma odber šestornika? A to pošle na rozbor a podla toho sa uvidí čo ďalej. Pan doktor si prezrel moju kartu tak vie co všetko som mala co všetko som skúsila.
@herminka26 uf, to riadne, to fakt vyzerá na tie problemy po pôrode
@mk1111111111 caka ma odber z dvanastorniku
Dobre ze si zvolila kekara, s crevami nie su zarty. Drzim palec.
@mk1111111111 ďakujem pekne.
@herminka26 ahoj mne ani nenapadlo že by to mohol byť psychicky problém. Cítila som sa dobre 😌 spokojná so životom. Preto som príčinu hľadala na gastre, vylúčila som laktózu, neskôr aj bielkovinu kravského mlieka, postupne lepok, nepomohlo nič. Na gastre všetky výsledky super, krv super, dokonca som podstúpila endoskopiu a na rozbor šli aj vzorky sliznice. 8 tabliet imodia keď som chcela ísť von a aj tak ma prehnalo do 10 minút... Začalo to takto pred letom okolo mája-juna. Keď som si uvedomila že je to psychika, už to bolo v štádiu že som nemohla ísť ani k psychologicke pretože tú cestu k nej by som nedala, sedenie tiež nie. Všetky trasy som si delila na etapy (kde sa dá ísť na wcko, ako ďaleko bude ďalšie wcko)... Doteraz neviem čo bolo spúšťačom. Stále to niekde v podvedomí mám
@oliviakatka Dobré ránko. To mi je ľúto. Myslím si ze človek si už aj zvykne keď to má tak dlho . Keďže mam strach ísť preč z domu aj ja . Tak už len na dvore som . Alebo k mojej mame ideme ( cesta vyse hodiny) aj to už počítam minúty kedy tam budeme aby som mohla ísť WC. Horšie už pre mňa to keď aj mám veri nemôžem ako sa povie normálne uľaviť. Teraz mam deti doma sú prázdniny a absolútne neviem ani akoby som to oddialila ani ako vydržala aby sme sa aspoň prejsť mohli . Chodievali sme na hrady zrúcaniny ale teraz nemôžem absolútne nič. Čím som to spôsobila fakt neviem . Možno senovka a benedikt keď som si chcela MM udržať co najdlhšie? Ozaj neviem . Ozaj už som prešla všetky varianty tohto dôvodu. 1.8 budú odoberať z dvanastornika tak uvidíme co povedia .
@herminka26 fuu to máte strašné máte aj nejaké bolesti a aj vám moc padla váha neskúšali ste duspatalin
@maxpower39 to ani neviem co je . Váha tak šla cez 10 kg dole . Bolesti brucha . Niekedy ostrú bolesť a niekedy takú co sa da zniest. Som Po pôrode
Skoro 4 mesiace .
@maxpower39 píšu ze to je na predpis . Moja obvodná len povedala kúpte to kúpte hneto, skúste piť po lyzickach skoro som sa dehydrovala. Skúste buscopan lenže ten mi nepomahal ani pri žlčníka keď som mala bolesti a záchvaty.
@herminka26 skúšali ste aj pankreaticke enzýmy kreon pankreolan atď
Mne minulý rok pomohol Entizol, ale je na predpis. Po ATB sa u mňa spustili hnačky, do toho sme dostali celá rodina rotavírus. Aj keď odznel, hnačky u mňa zostali, ale tak, že som ani von nemohla chodiť. Vyskúšala som asi všetko vyššie zmienené, dokonca som skončila na infúzkach. Nakoniec mi dr predpísala ten Entizol a do pár dní som bola ok. Ale trápila som sa mesiac.
@oliviakatka Ahoj, prosím ťa, čo ti pomohlo na tú psychiku? Tiež to mám rovnako. Neustále hnačky (nie zo stravy , ale zo stresu). A teraz sa mi to úplne zhoršilo nakoľko som neustále doma na materskej s dcérkou. Musím brať Imodium, ak niekam potrebujem ísť, ale ani to mi nie vždy pomáha. Je pre mňa obrovský stres už len ísť do obchodu na nákup.. ☹ Ja si pripadám už ako nenormálna, okolie to nechápe.
@hajducarmen87 aj ste kvôli tým hnackam schudli zo stresu

@sev111 ďakujem skúsim.