icon

Dlhotrvajúca slabosť

rosalie08
16. jún 2014

Ja neviem čo mám robit a bola by som moc rada za nejaké nápady a rady ...
Začnem tak že moj syn (1rok) dostal teploty nad 39 dr. nevedla čo s ním ale dala mu atb rpišli sme domov a mala som teplotu nad 38
Na druhý den som behala len na wc ... ma prehánalo aj s čistej vody pomohl až 3tí sáčok smecty... na druhý den som len ležala a ležala nevládala som asi ani pohnut malý behal po izbe a ja som len počuvala či niečo nerobí zlé akonáhle som si sadla zahmlievalo sa mi pred očami a krutila sa mi hlava nohy neposluchali
další den zase hnačkovanie a tak to trvá asi týžden ... smecta pomože na pár hodín a potom hnačkujem aj s vody, neskutočne ma pály záha pričom nikdy v živote ma nepálila ... dalej s pošvy mám vždy husty číry vytok ... a neustále mi je zle ... som smedná a hladná ale bojím sa najest aj napit
A ku doktorke v žiadnom prípade nepojdem mám svoje dovody
za každu radu velmi pekne dakujem

terezka1947
16. jún 2014

@rosalie08 tak uz nech mas dovody na navstevu lekarky akekolvek-zrejme ju budes musiet navstivit...lebo moze to byt nejaka viroza,co cloveka naozaj totalne vyslabi....a kedze nic nejes,nepijes...slaba byt musis...ale
ak ti nezabera smecta...a trva to tyzden...hnacka nie je sranda-volnopredjnymi liekmi by ti uz mala prejst...aby si neskoncila nakoniec v nemocnici 😒

natalienka12
16. jún 2014

@rosalie08 Tak ja síce nie som zdravotníčka, ale toto by som rozhodne nepodceňovala. V tomto ti ujo google bohužiaľ nepomôže, len ťa vystraší. Lekár ti musí odobrať krv. Podľa môjho názoru máš nejakú infekčnú chorobu, ale môže to byť aj niečo vážne, radšej nebudem písať možné diagnózy, aby som ťa nevystrašila. Ale ak ti to neprejde za 1-2 dni, choď k lekárovi, máš malé dieťa, tak neriskuj svoje zdravie. Držím palce.

rosalie08
autor
16. jún 2014

@terezka1947
@natalienka12 ide práve onho ... nemá mi h kto postrážit a aj keby som niekoho našla a chceli by si ma nechat nemohla by som ostat lebo ešte kojím otec sa onho nezaujíma moji rodičia pracuju a ani zdravie im už nesluži ... nemožem si dovolit ostat v nemocke ....

natalienka12
16. jún 2014

@rosalie08 nikto ťa ale predsa nemôže nútiť nastúpiť do nemocnice a myslím, že to ani nebude nutné, ale je treba aby ti lekár vzal krv, veď preboha ak máš infekčnú chorobu, nakazíš aj chlapca!

ragulca
16. jún 2014

@rosalie08 načo by si išla k dr.? Šak tu na koňovi sme všetky fundované, každá jedna vyštudovaná lekárka. Nebuď smiešna. Aby nedošlo k tomu, že odpadneš a nebude ti mať kto pomôcť a dieťa bude vydané napospas samému sebe.

terezka1947
16. jún 2014

@rosalie08 som si myslela,ze to bude babatkom.....ja ta chapem,ja som na mojho sama s manzelom..nikoho nemame....ale musis ist k lekarke...krv,atd...neboj.....budete ok....ale ak si oslabis velmi telo a organizmus,nalepia sa na teba horsie veci.....a nebudes zvladat babatko...ty tiez nie si stroj....a ak uz si na neho sama...bohuzial,musis sa starat o seba este viac....

natalienka12
16. jún 2014

@rosalie08 ináč, k lekárke môžeš ísť aj s malým, zavolaj jej dopredu, že si chorá a že si na chlapca sama že či by ťa vzala prednostne, v ambulancii ho chvíľu postráži alebo pohojdá v kočíku aj sestrička, kým ti vezmú krv a lekár ťa vyšetrí. Však normálny človek to pochopí, že si na neho sama a nemáš ho kde nechať, nie si prvá ani posledná. Ale so svojím zdravím nehazarduj.

maznacik007
16. jún 2014

@rosalie08 zavolaj dopredu lekarke svojej dohodni sa s nou kedy mas prist na krv dojdi aj s drobcom v kociku .. na krv sa necaka to sa berie popredu a vysledky si mozes aj zavolat a prist pripadne pre recept a pod..

inak na hnacky je podla mna lepsie klasicke cierne uhlie /kupis v lekarni / su dva druhy jeden je taky vyslovene aj na crevne infekcie ...
urob si ryzovy odvar, prip. mrkvovy ... jasne ze si slaba ked hnackujes ... vynechaj mlieko .. po hnackach moze dlhsie drazdit sliznicu creva...

terezka1947
16. jún 2014

@rosalie08 baby ti super poradili...ja uz nemam,co dodat....uz len teraz sa nestresuj,vsetko bude ok....ale zdravie je len jedno a k lekarovi chod...ak uz nie hned zajtra...aspon si nasad to cierne uhlie...a v lekarni sa da kupit aj nejaky "roztok"...na posilnenie organizmu pri hancke-doplna mineraly...

rosalie08
autor
16. jún 2014

@natalienka12
@ragulca
@terezka1947
@maznacik007 tak už som si dala 2 čierne uhlia ... som sa rozhodla že to skusim s uhlím ... ked mi bude lepšie tak skočím k malého dr nech ho pozrie či nechytil niečo odomna a ked bude on v poriadku a mne stále nebude dobre tak potom skočím k mojej dr

kiki68
16. jún 2014

k lekarke nepojdem???? to Ta tam ma odviezt dehydrovanu za 5 minut 12 do nemocky sanitka? ak je to nieco silne infekcne, co dieta mozno lahsie zvladlo,ale u dospeleho organizmu to ma zly priebeh,tak k lekarovi ist treba. Na niektore veci ziadne babske recepty neplatia. A nejest,nepit je cesta k tomu,aby si skolabovala,zvlast v lete.

iwesska
16. jún 2014

Kriste pane, ja mam deti dve, jedneho 3r. a druhe nema ani 2mes. a od porodu som bola 2x chora, raz 2 tyzdne, teraz som uz 3tyzden /z toho 4 dni horuckovala so zimnicou v posteli/, vobec som sa o malu nemohla starat, ale ani by mi nenapadlo neist k lekarke, uz len kvoli detom aby som ich niecim nenakazila. Lekarka mi dala ATB lebo som mala bakterialny zapal a hned mi presli horucky aj kasel. A tiez mi s nimi nemal kto pomoct. Teda hej mam manzela ale z neho boli celi besni ze nie je v robote. Napriek tomu si vzal OCR, aby som sa cim skor dala dokopy a mohla sa o nich starat. S jednym dietatom by to bola este malina. Hnacka ti ma prejst do 3 dni samoliecbou a nie ze tyzden robit na sebe pokusy. Vzdy sa da najst cesta ako k tej lekarke ist, aj keby si musela ist do nemocnice. Neverim, ze si rodicia nemozu vziat z prace volno a postarat sa chvilu o maleho.

terezka1947
16. jún 2014

@rosalie08 tak ti poviem,moj maly schytal virozu v marci-hnacky,zvracanie,vysoke teploty...no nic horsie v zivote som nezazila...ale trvalo to dva dni...a ok...sice kym sa opat rozjedol,to trva este aj teraz...ale to je uz o inom

my sme to od neho chytili s manzelom...obaja sme asi tyzden boli uuuplne mimo...a nehovorim o tom,ze sme sa z celeho dostavali a aj dostali ovela neskor ako syn,neprehanam,ked poviem,ze som bola dva tyzdne este slaba ako caj-a to som bola aj u lekara.....takze=nech uz je to akokolvek tazke...objednaj sa u lekarky a chod...ono dieta niektore veci zvladne skor ako dospely clovek...a ked uz ti cudzi ludia chcu dobre,chci dobre aj sama sebe....naozaj sa velmi vystavis a nalepi sa na teba este aj kadeco ine a rekonvalescencia bude dlhsia a tazsia...

natusik855
16. jún 2014

helikobakter

natusik855
16. jún 2014

Mala som hnacky zvracanie slabost az mi ruky vykrutilo co mi v tele chybali minerali

latvia
17. jún 2014

@rosalie08 stracas vodu a stracas mineraly a i ked to znie banalne, na nedostatok mineralov sa aj umiera, tak to nepodcenuj. ale kedze lekara odmietas, i ked bz si mohla ist k lekarovi s dietatom , aby ta vysetril a dal lieky, tak aspon nejake rady na doma:
1. smectu mozes, ale pridaj endiaron ked mas, cierne uhlie si si uz dala, ja este odporucam hylak forte, to naj na hnacku.
2. do zasob si pribal probiotika, tie takisto upravuju crevnu floru.
3. kup si kulisek - rehydratacny roztok s mineralmi...ked uz stracas, tak nech aj doplnas.