icon

Dlhotrvajúci kašeľ

monculka93
25. máj 2017

ahojte žienky, už približne 3 týždne ma trapi suchý draždivý kašel. skúšala som čaje,ale nepomohlo,tak som siahla po sirupe - stoptusin, užívala som cca 4 dni, nejaké zlepšenie bolo,možno o 20% ale nič moc,a teraz opať sa mi to zhoršilo. chcem sa spýtať,či nevie niekto,čo je silnejšie od toho sirupu,niečo by som ešte skúsila a potom zašla k dr. vobec nie som nachladnutá,alebo som možno bola a ked to bolo v začiatočnom štadiu som to neriešila a sa mi to takto zhoršilo. v noci normalne spím,nebudem sa na to,rano je to ok, ale po hodine a už po cely den opať kolotoč, len kašlem a kašlem. prosím,ak vie niekto niečo učinnejšie tak mi napíšte. nepotrebujem poučky typu chod k doktorovi, chcem ešte niečo volnopredajne skusiť aby som nemusela brať v práci dovolenku, dakujem pekne 🙂

Strana
z2
cicimotinka
25. máj 2017

Ja už kašlem 6 týždňov... ale ja som alergik, takže len čakám, kedy všetko dokvitne... a tiež je to tak, že v noci spím a cez deň kašlem... skús si odsledovať, či kašleš viac vonku, vnútri, tam, kde je prach atď... môže to byť tiež alergia... pokiaľ je to iba kašeľ...

monculka93
autor
25. máj 2017

@cicimotinka ano iba kašel..pred 2-3 rokmi som bola na testoch,či som na niečo alergik ale nič nevyšlo tak neviem. v noci som tiež v pohode,ani nepotrebujem zakašlať,rano po zobudeni tiež nie..ale počas dna je to časté. už sa s tym tolko trapim a najhoršie je že neviem z čoho to mam narozdiel od teba :(

maslenka47
25. máj 2017

@monculka93 chod k lekarovi. Ked nechces pocut radu typu "chod k doktorovi", tak potom chod do prdele. Ziadna zazracna tabletka "vypnikasel" predpisana "odbornikom" cez internet neexistuje.

Nehovoriac o tom, ze ucinnejsie su uz len lieky na predpis. Ale asi, fakt len ASI by bolo lepsie najskor odhlait pricinu a az po tom do seba pchat lieky.

monculka93
autor
25. máj 2017

@maslenka47 ok, nebudem ani reagovat, ale idem DO PRDELE. dakujem

0silvia0
25. máj 2017

@monculka93 na suchý dráždivý kašeľ môžeš vyskúšať ešte ditustat. Moja dcéra takto dlhodobo kašlala až sa zistili mykoplazmy. Keď sa už odhodláš k lekárovi, nedaj sa odbiť nejakým predpísaným sirupom, ale žiadaj si rovno výtery, poprípade odbery, nech tam nebeháš 5 krát.

maminecka2
25. máj 2017

Vraj je teraz opat vela plucnych chlamydii, dokonca u deti v skolkach. Niekedy aj zapal pluc- hlavne z tychto pliag (chlamydia, mykopkazma) sa niekedy prejavi len velmi miernym nalezom.
To ze alergo testy boli negat. neznamena ze alergik nie si, ak sa Ti to opakuje viac rokov a v urcitom obdobi, je to podozrive prave z tohto. Niekedy je jediny prejav kasel (ekvivalent astmy), nemusi byt vobec klasicka dusnost.
Ja sama som v mladosti mala potrdenu alergiu na vsetko mozne- comu odpovedaju aj priznaky (nadcha, slzenie, svrbenie nosa, oci) a ked mi pred par rokmi Dr. kontroloval testy nic nevyslo, len po 40 min. plesne, a pritom presne viem ze som na pele rad radom, roztoče, plesne... Mam to aj odpozorovane.
Ak momentalne nemozes ist k doktorovi- co by bolo ozaj najlepsie- skus este kupit volnopredajne antihistaminika na par dni (ak nie si tehotna), ak nastane efekt vies odkial pele fukaju... 🙂
Lieky neuzivas (napr. na vysoky tlak...)?
Volnopredajne lieky na drazdivy kasel nic moc lepsie ako Stoptussin nie je, je to viac menej to iste v bledemodrom.

monculka93
autor
25. máj 2017

@maminecka2 Nie nič iné neužívam, dokonca som si kupila aj iné lieky,ako vitaminy, myslela som na to,či to nemožem mať z oslabenej imunity,ktorú určite mám. A tie menovane lieky,čo si písala, to ako ked prestanem kašlať a budem ich užívať,tak znamena že mám alergiu? alebo ako si to myslela? dakujem🙂

celasapremenim
25. máj 2017

mala by si si dat porobit vytery, moze byt ze mas nejakeho koka a tak a nic ine ti to nesposobuje ako tento kasel, alebo chlamidie, no cokolvek to moze byt....podla mna je to potrebne dat vysetrit
ale vrelo by som odporucila jednym dychom ajuverdsky caj dalchini, alebo mozno maju aj nieco ineho na to, ale tieto caje jednoducho baby zaberaju a to naozaj
a v lete chod k moru :D

rebellefleur
25. máj 2017

Ja som tak kaslala dva mesiace, skúsila snáď všetky voľnopredajné sirupy a nakoniec mi zistili pľúcne chlamýdie..

celasapremenim
25. máj 2017

@rebellefleur prosim ta a ake vysetrenie ti robili na toto? lebo ja som kaslala pred asi 8 rokmi z nicoho nic no neprehanam cez 3 mesiace, vsetky vytery boli negativne a nic dalej lekarka neriesila, uz som ju vymenila samozrejme a nastastie kasla som sa zbavila, ale nenavidela ma cela robota :D:D:D ...si pamatam, ze som normalne mavala z toho svalovicu a aj ine neduhy docasne :D:D:D

kvojtanikova
25. máj 2017

@monculka93 skus pridat antihistaminika (fenistil prip. Dithiaden) a zvlhcovat hrdlo cez den. Moj muz mal na to take olejove akoby kloktadlo ci co tiez maval suchy kasel cez den. Podla mna ak nechces ist k doktorke tak sa najlepsie poradis v lekarni tam s takymi vecami robia mali by vediet pomoct.

rebellefleur
25. máj 2017

@celasapremenim - to sa dá zistiť len z krvi, inak nie. Ja som mala tie kašle v obdobiach - vždy len ráno a večer má neskutočne dusilo, až mi na grcanie bolo, potom zrazu akoby utalo a kašeľ presiel, to som si myslela, že lieky zabrali, ale o pár dní som sa zasa drhla. K dr som šla až po dvoch mesiacoch, keď už som nekaslala ale mala som tak ucpane dutiny, že ma až uši z toho boleli a tá keď počula koľko kašlem a koľko liekov som vybrala mi hneď vzala krv na chlamýdie a bolo.

lasoninka
25. máj 2017

Zaberū len antibiotika.Ja som to mala pred mesiacom v noci ma dusilo .Prestalo to až po antibiotikach.Nemala som ani teplotu len ten kasel.

googlinqa
25. máj 2017

Ahoj skús posilniť imunitu sirupom immunal to sa berie určitú dobu, dlhodobo na imunitu sa berie napr hliva ustricova, mne na chronický kašeľ zabral fixit predpíše ti ho aj obvodak 🙂

maminecka2
25. máj 2017

@monculka93 Ano, ak zaberu bude to alergia. Ale nezaberu uplne, ak je ten kasel alergicky je to v podstate astma a tam je liecba zlozita, hlavne inhalacna. Ak sa trochu polepsi pytaj sa- teda ked obvodak porobi co treba a vsetko bude negat.- na plucne a alergol. Uplne najlepsie by ale bolo vynechat skusanie a naozaj sa nechat vysetrit. Riskujes zhorsenie a zlozitejsiu liecbu- uz ci by to bola infekcia alebo alergia/astma.
Pri oslabenej imunite- hlavne ju treba vysetrit a adekvatne podporit, a skor by si mala take tie nadchy, dutiny,... cisto suchy kasel nie je bezny.
Chlamydie sa zistuju z krvi- serologia, vysledok trva niekolko dni az 2 tyzdne, zaberu na to len makrolidy min. dve balenia po sebe.

maminecka2
25. máj 2017

@celasapremenim To co popisujes mohol byt aj cierny kasel- kasel je dusivy, az na vracanie, trva strasne dlho a potom este hlavne rano ked je chladno kludne aj dva roky. Vacsinou je najskor taka akoby chripka, horucka, po par dnoch nastupi kasel, ale nemusi to takto vzdy byt.
Ja som to sama prekonala, bolo to strasne- deti by som si tymto (nezaockovanim) nikdy neohrozila. Kto si to zazil chape...
Inak bakteria cierneho kasla je kamoska chlamydie a mykoplazmy- vnutrobunkovy parazit co sa tazko dokazuje aj lieci.

monculka93
autor
25. máj 2017

@maminecka2 uff no teda, už teraz sa bojim toho čo mi opisujes :( zajtra teda skusim zajst k dr , vypytat sa z roboty a stihnut ho do obeda. uvidim čo mi povie, verim tomu ze nejake atb na to dostanem,lebo už to lezie na nervy toto :(

maminecka2
25. máj 2017

@monculka93 To bude najlepsie. Drzim palce, nech je to "len" nejaka infekcia

pukinka11
26. máj 2017

Ahojte, tak ja Vám poviem môj prípad z decembra minulého roka. Kašľala som asi mesiac, ale kvôli pracovným povinnostiam som k dr. nešla najskôr a skúšala všetko od čajov cez kupované sirupy, domáce zarábané sirupy, najhoršie to bolo v noci.... bála som sa, že sa udusím... nakoniec som k dr. išla, počúval ma, všetko vyšetril, nakoniec mi zobral moč a vyšetrenie ukázalo zápal močových ciest... Ale klasické príznaky som nemala zápalu.. tak mi vysvetlil, že nie každému sa to musí prejaviť v bolestiach pri močení, resp. krvou v moči, ale ľuďom, ktorí sú náchylní na respiračné ochorenia tak aj kašľom.... No a ja sa čudujem doteraz, ale antibiotiká na zápal močových ciest mi zabrali a kašeľ zmizol... toľko moja skúsenosť.... lebo kašeľ nie je sám o sebe choroba, je to len príznak inej choroby...
Skoré uzdravenie! @monculka93

monculka93
autor
26. máj 2017

@pukinka11 dakujem ti pekne

wind123
26. máj 2017

Neviem,este som nepocula o kasli ako o priznaku zapalu mocoveho mechura🙂 skor to bude tak, ze okrem zapalu mocoveho mechura bol pritomny aj zapal dolnych dychacich ciest a ked dotycna zacala brat atb na mocove cesty, zabrali aj na priedusky...napr. atb ciprinol alebo jemu podobne su dobre na oba pripady....na Tvojom mieste,ak to nechces riesit nejako zdlhavo, by som si nasadila nejake sirokospektralne atb (3 tyzdnovy kasel je typicky priznak nejakej bakterialnej infekcie, v sucasnosti koluju napr. pneumonie, ktore sa prejavuju len kaslom), ak Ti atb nezaberu a budes kaslat dalej, vyteru z krku u lekara, pripadne odbery krvi sa asi nevyhnes....az nakoniec by som asi riesila moznost alergie, zabere to hromadu casy a s neistym vysledkom (ale v tom pripade by Ta malo trapit aj kychanie a slzenie, pripadne opuch...ak je to len kasel, je to pravdepodobne nefoliecena infekcia).pekny vecer

monculka93
autor
26. máj 2017

@wind123 dakujem za siahodlhu odpoved, ale chcem sa spýtať,možno blba otazka,ale ešte som si s tym neprešla, čo znamena vyter z krku? ako budu mi tam pchat palicku či? vyter z nosa som už mala,ale to druhe ešte nie . dakujem

jeemima
26. máj 2017

@monculka93 skus pleumolysin kvapky v minulosti boli na predpis ale uz su volnopredajne

wind123
26. máj 2017

Presne tak, palicka do krku, potom to skultivuju a cca za 3-4 dni mas vysledok ci mas nejaky patogen, nasledne sa stanovia nejake citlive atb. Inak ten pleumolysin co pisala jeemima je tiez dobry (predsa len kodein je kodein😀)ale neviem ci je este dostupny, boli tamnejake zakazy predaja kvoli domacej vyrobe pervitinu.V tomto ohlade boli uplne naljepsie kvapky ipecarin, tiezastavili hociaky kasel za 2 dni, ale uz su zakazane kvoli vynachadzavym drogistom😕posldnu flasticku po zaruke opatrujem doma pre naliehavy pripad😁)...ale kvapky Ti tak ci tak zaberu len na postinfekcmy kasel z podrazdenia...ak mas este infekciu rozbehnutu, kasel sa Ti znovu vrati, pokial ju neprelicis...ale kazdopadne si mozes skusit nejake tie kodeinove kvapky zohnat a vyskusat...mozu zabrat, ak nie tak potom atb

monculka93
autor
27. máj 2017

@wind123 a prežila si už taky vyter?nenapina z toho? lebo ja mam velmi citlive hrdlo, hned mi je z takych veciach na grc :D
neviem či budem dalej experimentovat s volnopredajnymi liekmi z lekarne,v piatok som doktora nestihla ale v pondelok poobede uz asi pojdem, hoci ako na certa uz dnes tolko nekaslem,mozno tam mam nejakeho bacila a stačili by tie atb. ale dakujem ti aj tak za info 🙂

margotka33
27. máj 2017

@monculka93 Pytaj sa na plucne, tam by mohli zistit pricinu

celasapremenim
27. máj 2017

@maminecka2 mňa to aj napadlo, aj som to konzultovala, mne brali krv, vytery, nič...tak neviem...som zdravá, bolo to dávno, aj rodinu mám úplne zdravý, raz za rok viróza...v októbri decembri

maminecka2
28. máj 2017

@celasapremenim Len je otazne ci brali serologiu aj na cierny kasel- na obe varianty (Bodretella pertussis aj parapertussis)- bezne sa to nerobi a nie som si ista ci to ma schvalene obvodak- su to drahe vysetrenia. Uz je to v podstate jedno. Inak imunita potom trva 5-12 rokov, takze uz s najvacsou pravdepodobnostou protilatky nemas a mozes to dostat opat 😵 Este je moznost ak sa Ti blizi ockovanie proti tetanu, priplatit si par eur a dat si trojkombinaciu- k tetanu a zaskrtu aj cierny kasel, info Ti povie obvodak.

maminecka2
28. máj 2017

@monculka93 Vyter trva chvilocku, to predychas.

pukinka11
29. máj 2017

tak ja ako tá dotyčná som prešla všetkými vyšetreniami, pokiaľ mi prišiel na to a svojho lekára pokladám za veľkého odborníka, asi by som tu nepísala blbosti...

Strana
z2