icon

Dokedy môžem jesť a piť pred operáciou?

18. dec 2025

Zajtra mam operaciu dokedy mozem jest a pit vodu ? A co ked ma chyti rano migrena ? A nemozem si dat nalgesim S ? A vzdy pri migrene vraciam co ked ma uspia a bude mi zle ?? Bojiim sa. V noci byvam smadna az ma skriabe hrdlo hlava ma boli z tepla plus beriem roaccutan stale suche sliznice

martinmmartin
18. dec 2025

A v nemocnici ti dali termin na operaciu a hned potom utiekli z ordinacie ze ti k tomu nic nepovedali?
A co ti operuju? Kurie oko alebo transplantaciu pluc?

kitycat
18. dec 2025

Tak si daj nalgesin a na operaciu nechod, treba si ursit priority

lukbe
18. dec 2025

Netreba si to zbytocne dopredu hovoriť. Takéto negativisticke myslienky a predstavy k ničomu nevedu, akurát ku stresu a tej migréne. Prekonali to stovky ľudí pred tebou, zvládneš to aj ty. Povedz si, ze bude dobre.

janinah
18. dec 2025

Operacia v celkovej anestezii? Piť môzes dnes do polnoci.samozrejme len vodu,čaj.nie mlieko.Ked budes v noci smådna len si vyplachni usta vodou a vypľuj ju.Ráno treba užiť svoje pravidelne lieky napr.na tlak.štitnu žlazu...s hltom vody .Nalgesin môzes užiť s hltom vody.do 7 hod.rano.len to treba povedať anesteziologovi.oni sa budu pýtať.Zle ti môze byť po prebudení,ale dostaneš liek proti vracaniu.ak bude treba.Nevyrabaj si zbytočny stres.Asi si pochopila,že nie som laik v tomto.Držim prsty.

minenkaa
18. dec 2025

@anonym_autor dufam,že máš až okolo druhej poobede operáciu ,aby si vedela čo je to byt smädná a hladna
Ako môže toto napísať dospelý človek,sa nedokazes ovládať?

kiki68
18. dec 2025

Pit mozes cely cas vacsinou, ale 12 hod nejest. Tiez budu davat premedikaciu nejaku, neboj Ta daju do kludu, ani migrenu nebudes mat a grcat budes iba tu vodu, ak vobec. Oni si poradia.

rooskoliv
18. dec 2025

Ja keď som bol pred mesiacom, jesť som mohol do 2000 a pit do polnoci. Potom už nič

anonym_4b03bc
18. dec 2025

@anonym_autor Neboj sa všetko zvládneš .Ak si to budeš hovoriť a takto sa nastavíš, tak to tak aj bude..Všetko je v hlave Povedz si,že to zvládneš a bude dobre. Ja som pred operáciou aj v nocí pila aj ráno trochu, ovlažiť ústa len kvôli kašľu a jedlo mi neprišlo ani na um.Mala som tak byť na 7 a na sálu som šla posledná poobede. Stres riadny, ale na jedlo ani pitie to som si ani nespomenula.Rozprávali sme sa na izbe. Držím palce.

autor
18. dec 2025
@janinah

Operacia v celkovej anestezii? Piť môzes dnes do polnoci.samozrejme len vodu,čaj.nie mlieko.Ked budes v noci smådna len si vyplachni usta vodou a vypľuj ju.Ráno treba užiť svoje pravidelne lieky napr.na tlak.štitnu žlazu...s hltom vody .Nalgesin môzes užiť s hltom vody.do 7 hod.rano.len to treba povedať anesteziologovi.oni sa budu pýtať.Zle ti môze byť po prebudení,ale dostaneš liek proti vracaniu.ak bude treba.Nevyrabaj si zbytočny stres.Asi si pochopila,že nie som laik v tomto.Držim prsty.

@janinah dakujem a jest do desiatej dnes vecer ?Operaciu mam zajtra o 10:30

autor
18. dec 2025
@janinah

@janinah teraz este o osmej zjem ciste halusky take ich lubim to je aj dietne a jest uz nebudem

anonym_b5edcd
18. dec 2025
@anonym_autor

@janinah dakujem a jest do desiatej dnes vecer ?Operaciu mam zajtra o 10:30

@anonym_autor a čo chceš ešte o 10 večer jesť 😃 neboj nezomries od hladu

autor
18. dec 2025
@anonym_b5edcd

@anonym_autor a čo chceš ešte o 10 večer jesť 😃 neboj nezomries od hladu

@anonym_b5edcd ja viem ja som chuda ale stale si davam nieco pod zub no vydrzim

autor
Včera o 07:32
@anonym_4b03bc

@anonym_autor Neboj sa všetko zvládneš .Ak si to budeš hovoriť a takto sa nastavíš, tak to tak aj bude..Všetko je v hlave Povedz si,že to zvládneš a bude dobre. Ja som pred operáciou aj v nocí pila aj ráno trochu, ovlažiť ústa len kvôli kašľu a jedlo mi neprišlo ani na um.Mala som tak byť na 7 a na sálu som šla posledná poobede. Stres riadny, ale na jedlo ani pitie to som si ani nespomenula.Rozprávali sme sa na izbe. Držím palce.

@anonym_4b03bc vsetko som dodrzala ale uz dva mesiace mam hlieny stekajuce a rano zachripnutost chora som bola koncom septembra bola to slaba nadcha teraz som rano vykaslala hlien s krvou kedze mi steka hlien z nosa a rano mam vzdy krv kvoli lieku na akne

anonym_4b03bc
Včera o 14:06
@anonym_autor

@anonym_4b03bc vsetko som dodrzala ale uz dva mesiace mam hlieny stekajuce a rano zachripnutost chora som bola koncom septembra bola to slaba nadcha teraz som rano vykaslala hlien s krvou kedze mi steka hlien z nosa a rano mam vzdy krv kvoli lieku na akne

@anonym_autor Pfuha a vedia to lekári? Netuším aký je postup a či vás budú takto operovať.

autor
Včera o 14:55
@anonym_4b03bc

@anonym_autor Pfuha a vedia to lekári? Netuším aký je postup a či vás budú takto operovať.

@anonym_4b03bc uz mam potom vsetko dopadlo dobre 🥰

anonym_4b03bc
Včera o 18:06
@anonym_autor

@anonym_4b03bc uz mam potom vsetko dopadlo dobre 🥰

@anonym_autor Super teším sa,že je všetko dobre.