Dôverujete vakcíne AstraZeneca?
Ahojte, v pondelok sa mam dat zaockovat Astrou a stale vaham ci mam ist ci nie ci mam dvoverovat tejto vakcine lebo vselico pocujem ze ma potom zle ucinky neviem teras ci je to pravda bojim sa . Co si otom mislite?
@evaachesa priebeh po očkovani tiež záleží od konkrétneho človeka. A nielen proti covidu. Môj otec bol roky očkovaný proti chrípke a každú zimu skončil s chrípkou v nemocnici. Odkedy sa nedáva očkovať, nemal chrípku. Ale zas sú ľudia vďaka očkovaniu chrípku nedostali, alebo mali ľahký priebeh.
@39zlatusik pokiaľ nepatris do rizikovej skupiny, nemáš pridružené ochorenia, a vírus by si prekonala prirodzenou cestou nedaj sa očkovať, je to úplne zbytočné, radšej buduj vlastnú imunitu .Pokiaľ je to naopak a obavas sa horšieho priebehu bol by som pri tejto vakcíne veľmi opatrný ... ide leto, vírusy slabnú, čiže aj organizmus sa lepšie vyrovnavá s ochorením, nedal by som sa očkovať. Známa mi robí v lekárni a vravela že po očkovaní Astry chodí veľa ľudí s teplotami, a je im zle, cítia sa malátni. Môžeš ale aj nemusíš si privodiť zbytočne problémy.
@angel993 Ked sa tvoj ocino dostal do tej nemocnice testovali ho na virus chripky? Predpokladam, ze nie. Problem je, ze ludia, a casto aj ti so zdravotnickym vzdelanim, oznacuju kazdy respiracny virus "chripkou". Aj ked prakticki lekari nahlasuju RUVZ pocet pripadov chripky nahlasuju CHaCHPO (chripku a chripke podobne ochorenia).
Aj napr. tych Sulikovych 800 umrti na chripku rocne, co s tym operoval minuly rok, ked chcel uvolnit opatrenia su blbost. V skutocnosti ich bolo za r. 2019 47 s dokazanym virusom chripky a vsetky pripady mali chripkovy kmen, na ktory bolo ten rok k dispozicii ockovanie. Takze, ked sa tvoj ocino dava ockovat proti chripke, robi velmi dobre.
@rene007 jasne, ide teplo tak to lahsie prekona...v Brazilii a Indii to tiez lahko prekonavaju 😀 "znama robi v lekarni" och...tak ta vie najlepsie...to ze maju teplotu je normalna reakcia, znamena to, ze sa im tvori imunita proti korone.
Ahoj,mám 40 rokov a chcem sa dať zaočkovať. V minulosti som prekonala závažné ochorenie a preto som skôr než som sa registrovala na očkovanie zavolala svojej lekárke na hematológiu. Povedala,že: 1.najlepšia vakcína je tá, ktorú má človek v tele a teda ho chráni. 2.Briti by sa nezaočkovali niečím, čo nie je dobré, lebo si vážia sami seba. 3. AstraZeneca je veľmi dobrá vakcína so zlou reklamou.
V mojom prípade mi ju ale neodporúča a poslala mi list s diagnózou, kde je to presne napísané. Som v zozname náhradníkov na očkovanie a čakám na zvyšky... Dúfam, že ti môj komentár pomohol.
@scorpionflower1 lenže Brazília, India, to sú krajiny kde obyvatelia žijú prevažne v neľudských podmienkach, zlá hygiena, vhodné prostredie na masívne šírenie vírusu tak tu nesplietaj niečo neporovnateľne, ...a ďalšia vec aj vedľajšie účinky očkovania, teplota, malátnosť , triaška atď...môžu chronicky chorého človeka pripraviť o život a
ty si asi jedna z tých čo si myslia že vakcina je sloboda že? Pch...nenechajte sa vysmiať, budú vás nútit sa dávať preočkovat a stále dokola a dokola, pokiaľ sa nejedná o človeka rizikovej skupiny je rozumnejsie prekonať kovid prirodzenou cestou aj keď možno o niečo s ťažším priebehom ale organizmus získa prirodzene protilátky, lebo vakcínu tú už z tela nikdy nedostanete, a jej negatívne vplyvy sa môžu prejaviť (ale aj nemusia) aj o niekoľko rokov
@rene007 cez 11000 ľudí na Slovensku dúfalo, že prekonajú covid s ľahkým priebehom a už nežijú. A keď píšeš o dlhodobých účinkoch. Hovorí ti niečo long covid. Je mnoho ľudí, ktorí aj niekoľko mesiacov po chorobe majú zdravotne problémy. Ak si ochotná toho všetko riskovať, je to tvoja voľba. Len nechápem prečo máš potrebu presviedčať ľudí, že očkovanie je zlé, keď majú na to iný názor.
@matabb73 no nemáme bližšie informácie o pozostalých takze pri reálnych číslach úmrtí "na covid" nevieme toho veľa, ministerstvo nezverejňovalo ich pridružené ochorenia, vek pacientov a už vonkoncom ich zdravotný stav pred nakazenim covid 19, a za tak vysoký počet úmrtí prispela aj vláda celoplosnymi testovaniami, lebo nas vyslovene premorili, a zoberte si fakt že pre nemocnice bol kovid lukratívne ochorenie takže koncové číslo úmrtí nemusí zodpovedať skutočnosti, a koľko ľudí doplatilo na životy kvôli opatreniam? Odložené operácie, vyšetrenia, ?
@rene007 kolegynina dcéra robi na covidovom oddelení a nechcela by si tam skončiť. Majú tam aj ľudí, ktorí boli úplne zdraví a skončili na pľúcnej ventilácii. Lenže pre ľudí ako ty by bolo asi najlepšie ísť sa o tích ľudí starať, aby si pochopila o čom to je. Ľudia sa často nenakazili kvôli vláde, ale preto, lebo sa nechránili, stretávali sa a odmietali nosiť rúška. Ja som na testovanie chodila pravidelne a vždy som bola negatívna. Ver si čomu chceš. Pre mňa sú relevantné informácie od odborníkov, ktorí sa tomu venujú.
Kľudne sa budem očkovať každý rok, aj s tým počítam. Veď o tom sa hovorilo už ba začiatku. Je to vírus a ten mutuje, ako pri chrípke.
Akurat v pondelok idem na druhu davku. Uplne v pohode, cela rodian sme okrem svokrovcov a sestry zdravotnej sestry ockovani Astrou. Ja som mala v noci teplotu, muz vobec nic..brat 37,2, svagra bolela hlava...zla vakcina je ta nepichnuta.
@ceresna2 no, kedze som uz bola v kontakte s pozitivnymi ludni a ja som pozitivna nebola, tak asi nejake protilatky mat budem. Inak test na protilatky mozes mat negativnya to neznamena, ze nemas takzvane pamatove T bunky. Podrobne a nakreslene tu: https://www.instagram.com/p/COBJjpPLD2K/
Nie nedôverujem žiadnym vakcínam, ktoré sú v experimentálnom štádiu, lebo ani samotný výrobca nemá v mnohých veciach jasné, osobne si počkám, kým sa experiment skončí, vyhodnotí a potom sa budem rozhodovať či áno, či nie
@sisaka jediná vakcína v experimentálne štádiu, ktorou sa ockuje je Sputnik. Pfizer, Moderná, Až, Johnson normálne prešli klinickým testami a.maju všetky povolenia, čo majú aj všetky ostatné vakcíny. Prv než vytiahnete podmienečne povolenie, to.sa.udeluje bežné, keďže často nevieme ako dlho bude fungovať.imunita, či nevieme nič o vplyve na tehotné,lebo.tie sa nezucastnuju klinických skúšok. Netýka sa to bezpečnosti a ucinosti
@scorpionflower1 👍👍👍
Moja mama zomrela do týždňa a týždeň pred tým sa sánkovala s deťmi, energická vždy dobre naladená a nechala nás tu bez pozdravu..sesternica 42 ročná síce to prežila ale bola na tom hrozne 10 dní...za mňa čo najrýchlejšie sa dať zaočkovať. V nedeľu idem už na druhé a som očkovaná Astrou.
Ahojte, ja som po prvej dávke a mám ísť v nedeľu po druhú, ale nejdem, odhlásila som sa, nemám odvahu, po prvej vakcíne mi bolo zle od žalúdka, rozhádzalo mi to celé trávenie, dávala som sa pomaly dokopy a asi po dvoch týždňoch od očkovania veľké bolesti celej pravej strany brucha, hnačky, nemohla som nič jesť, nevedeli, čo mi je, bola som označená ako sivá zóna, nikto mi ani nepotvrdil, ani nevyvrátil, že mi to spustila vakcína, nakoniec ako diagnózu uviedli zápal žalúdka a tenkého čreva, robili mi aj test na protilátky, či to nieje postcovidový syndróm a 10 týžďňov po Astre sú negatívne, tak ja neviem, ale som rada, že mi je lepšie a zažiť to už nechcem.

@39zlatusik záleží od konkrétneho človeka, moja mamina prekonala Covid s ťažším priebehom, našťastie len doma sa liečila. Vekovo spadá pod očkovanie Astrou, ale nie je jej doporučovane kvôli prekonanej mikroembolii pľúc. Po pol roku od prekonania bola na odber krvi, stále má vysokú hodnotu protilátok.