Dôverujete vakcíne AstraZeneca?
Ahojte, v pondelok sa mam dat zaockovat Astrou a stale vaham ci mam ist ci nie ci mam dvoverovat tejto vakcine lebo vselico pocujem ze ma potom zle ucinky neviem teras ci je to pravda bojim sa . Co si otom mislite?
@vevesh pozri, evidentne sa nechceš dať očkovať, tak sa nedaj. Nikto nikoho nenúti, každého vec. Ja, na tvojem mieste, by som takéto témy ani neotvorila, načo venovať energiu niečomu, o čo apriori nemám záujem.
Počkaj si rok-dva-tri, kým to bude preverené na luďoch, ktorí isté riziko podstupujú aj pre teba a naozaj ti prajem, nech sa v zdraví tej overenej vakcíny dožiješ.
Ja mam voči očkovaniu tiež rešpekt, nie vyslovene strach, ale rešpekt áno. Ale pri mojom veku a istých diagnózach (snáď) benefity prevýšia naše riziká. Moj muž by covid neprežil takmer isto. A o sebe tiež pochybujem, že by som to dala bez následkov.
@hettinka sledujem taketo temy kvoli informaciam. Ak sa nieco nove dozviem, je to len plus. Ja sama som za ockovanie, ale voci tymto "rychlo" vakcinam mam momentalne vyhradu (a nepaci sa mi ako manipuluju politici tuto temo, co prisoelo aj k tomu, ze tejto vakcine v sucasnosti neverim) a ked sa dozviem nieco, co ma presvedci ockovat, preco nie. Sama som rizikovy pacient s xmilionom chorob- moj muz tiez. Covid sme mali my, aj cela rodina mojho muza (aj jeho storocne babky, strykovia s rakovinou atd.). Nikto nemal lahky priebeh, ale nikto nezomrel. Niektori si uz dali aj kolo dva. Pred koronou mam respekt, ale nebojim sa a ano ratam aj s tym, ze druhykrat to rozchodit nemusim...
@vevesh vidíš, my sme sa nikto nenakazili z úzkej rodiny, ale zomrel mi na/s covid blízky príbuzný a další príbuzný zostal s následkami, kde sa ešte nevie, ako to dopadne. A nenakazili sme sa preto, lebo 4 mesiace sedíme všetci doma na bobku a už nás to vážne nebaví. Čakám tiež, ako sa vyvinie možnosť cestovať, nie z rozmaru, ale dcera študuje v zahraničí, teraz je doma, ale aspon od septembra aby mohla normálne nastúpiť (bez testov dokola). Možno ani očko nepomôže, ale dúfam, že áno ... čísla hospitalizovaných klesajú (to je pre mna jediné číslo, ktoré sledujem), tešme sa.
@vevesh vakcína proti covidu bola vyvinutá z vakcíny proti inému korona vírusu, už si nepamätám ktorému Sars, Mers alebo nejaký iný. Takže to nie je tak, že sa celkovo vyvíja len rok. Len ju prerobili proti covid 19 a tú potom testovali. Popravde, ťa nechápem, že máš odvahu riskovať, že dostaneš covid s ťažkým priebehom, keď máš, ako píšeš, rôzne ochorenia. Ja mám astmu, časté ochorenia priedušiek a som veľmi rada, že som covid nechytila a už som zaočkovaná.
@matabb73 ja som uz covid mala a lahke to nebolo, ale nebola som v nemocnici. Nie, nie je to jednoduche, ale nie je to taky strasiak, ako z neho media robia. U nas konkretne v de manipuluju cislami, ako sa im paci. Zarataju iba tolko, aby im to pasovalo podla ucelu, ktory chcu dosiahnut (malo, ak chcu uvolnit, vela, ak chcu sprisnit pravidla). Velmi vela ludi, ktori pozitivni boli, odmietli testovat, cize cislo nakazenych a prekonanych pacientov je diametralne odlisny od uverejnovanych cisel. V mojom okoli nie je nikto ockovany (a podla udajov zverejnenych mestom to nie je mozne, ze ludia v takom mnozstve nie su ockovani- uz som povedala, ze sa pohybujem asi medzi blbymi ludmi). V krajine mojho muza do statistiky zaratavaju iba tych, co idu do nemocnice. Ti, ktori prekonali koronu doma, nie su vobec v statistikach uvedeni. A nepoznam z jeho krajiny cloveka, co koronu este nedostal. Niektori uz aj 2-3x a krajina nevymrela. Alebo take Svedsko ci Srbsko- ziadne opatrenia a katastrofa sa nekona. Ono je to celkovo nazbierane...preto (zatial) nemam doveru ani vo vakcinu a ani k zverejnovanym udajom...
@vevesh Švédsko ma opatrenia a kráľ sa.ospravedlnil, že nedokázali ochrániť starších, Srbsko ma.ockuje čím mu príde pod ruku a aktuálne ma lockdown. Opatrenie upútajú v UK a Izraeli, kde masívne ockuju. Žiaden štát nefalsuje štatistiky pre.svoju potechu, max v nich má bordel, lebo pre ekonomiku ci politikov nie je ok mat zavreté veci, nastvwnych ľudí a mŕtvych, či chorých. To, že okolo vás nikto nie je za očkovaný, neznamená, že vo vašom mieste naozaj taký nie sú, ste len vo svojej bubline. Ak sa nechcete očkovať vaša voľba, ale to neznamená, že je nutné šíriť osobne dojmy, neoverené info, alebo bludy.Btw papier o informovaní suhlase som podpisoval ako zákony zástupca, aj keď som išla očkovať svoje deti hexou
@vevesh tak konkrétne Švédsko je dosť blbý priklad, pretože počas prvej vlny im v domovoch seniorov pomrelo obrovské množstvo ľudí na covid. Ako som už písala kolegynina dcéra robi na covidobom oddelení, takže máme informácie z terénu, nie z médií. Teraz je to už lepšie, ale ešte pred mesiacom sťahovali zdravotne sestry aj z detskej nemocnice, tak zlé to bolo. Tak len dúfaj, že to prežiješ, ak to dostaneš nabudúce. Mnoho ľudí malo prvý krát ľahký priebeh a druhy krát ťažký
Ja už mám očkovanie za sebou Astra a nelutujem. Ten deň som mala večer zimomriavky,na druhý a tretí deň mi bolo strašne teplo a odvtedy nič. Beriem Aspirin protect 100 1ks ráno. Musíš s tým rátať ze 1 deň budeš musieť ostať doma.
@alby2014 ja som doteraz napriklad nic nepodpisovala pri klasickom ockovani (posledne boli decka pred mesiacom na preockovani)- nikde a to sme vsetci normalne ockovani, chlap sa dava aj na chripku ockovat kazd, rok a nic. A ja nesirim neoverene info- poslala som ti aj linky, odkial a protichodnych vyrokov je plny svet momentalne- ani lekari sami nie su jednotni, ci ockovat alebo nie a ktorou vakcinou ano alebo nie. A nazov temy je, ci doverujete vakcine- tak tam je hadam osobny nazor relevantny a opisala som zdovodnenia, preco tejto vakcine nedoverujem...
@matabb73 no ja by som sa bála, aby som to prežila ako zaockovaná, prichádzajú nové a nové mutácie, na ktoré vakcíny účinné nebudú a dokonca hrozí, že telo na novú mutáciu nezareaguje alebo zareaguje až príliš (cytokyneticka búrka), obavy sú aj o imunitný systém zaočkovaného človeka, taktiež sa môže stať, že vďaka masívnemu očkovaniu sa môže vírus zmeniť na agresívnejší a smrteľnejší...len čas ukáže, kto sa správne rozhodol a ktorí lekári sa mýlili/nemýlili.
Aby ma tu neobvinili, že trepem len tak do vetra, tieto obavy sú seriózne, vznesené lekármi/vedcami a publikované v bmj (British medical journal)
https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4670/rr-0#
Opravujem cytokinná búrka, prepísalo mi to na kinetickú
@matabb73 ja som ani prvykrat nemala lahky priebeh. Ale nebojim sa. Cele je to o postoji cloveka k zivotu. Niekto ma panicky strach pred smrtou a niekto to berie stylom, "co ma prist, pride tak ci tak". Je mozne, ze to 2x neprezijem. Ale momentalne tym kovidovym vakcinam nedoverujem a mam dost inych tazkosti, aby som si privodila dalsie touto vakcinou. Do (akehokolvek) ockovania ma ist clovek plne presvedceny o spravnosti, lebo to nie je rozhodnutie na jeden den a treba ratat aj s tym, ze prave on bude to "blbe percento" NU, ktore sa koncia smrtou ci inymi zdravotnymi nasledkami...
@sisaka ja si na rovinu priznám, že medicíne sa nerozumiem, lebo som ju neštudovala. Preto pre mňa nemá význam čítať medicínske články, lebo neviem posúdiť nakoľko sú dôveryhodné. Radšej si nechám poradiť niekým, kto to študoval a venuje sa tomu a vie vyhodnotiť správne takýto článok. Teraz si mnoho ľudí mysli, že keď si niečo naštudujú na internete, tak sú múdrejší ako niekto, kto sa tomu venuje roky alebo aj desaťročia. Aj v mojom obore mám takúto blbú skúsenosť.
@39zlatusik Mamina v minulosti mi posielala ohľadom AstraZeneky článok z knihy. Nie je to vakcína, ale je to iné... Môj názor je ten, že predtým sa každá vakcína skúšala na zvieratách. Teraz sme my tie zvieratá...
@katrin69 každý jeden liek má aj svoje vedľajšie účinky a rizika. Ja to beriem tak, že keby ten covid dostanem, a mám ťažší priebeh, ktorý nezvládnem doma s čajom, vitamínmi a paralenom (aj tie majú vedľajšie účinky), tiez by mi dávali rôzne lieky, tiež experimentujú, lebo nevedia, čo vlastne zaberá, nezaberá skoro nič, a tiež tie lieky budú mat vedľajšie účinky.
Ľudia sa dopovali Ivermectinom, mnohí si takto zničili pečeň a liečiť sa budú bohvieako dlho. Teraz berú lieky na pečeň a tie majú zasa ďalšie vedľajšie účinky.
Boja sa zrazenin, ordinujú si acylpyrín neuvedomujúc si riziko vzniku krvacavych stavov či vplyvu na žalúdok (riziko vredov).
Ako najsuper by bolo, keby nebola ziadna korona a žiadne lieky, vakcíny. Ale vírus tu je a kto sa nebude chrániť, pravdepodobne ho dostane. A ako pri iných chorobách (TBC, čierne kiahne, osýpky, čierny kasel) je šanca výrazne očkovaním znížiť jeho výskyt. Bude tu s nami vo forme lokálnych epidémii, ale nie toto, čo tu je teraz.
@jajka257 Kanada je obrovská, tak všeobecne sa mi ťažko hodnotí, tu kde žijem tak to vyzerá tak, že staršia generácia dosť váhala, zaockovanost bola naposledy čo som pozerala okolo 50%, teraz sú na rade 40nici a záujem je veľký... ľuďom nasľubovali, že keď sa dajú všetci očkovať bude “normálne” leto, tak idú a dávajú sa, lebo toho majú už všetci plne zuby
@jajka257 http://databezpatosu.sk/stav-ockovania-covid-19...
Ja sledujem ich stránku, sú tam aj fajn články a im tie predpovede vychádzajú.
@alby2014 stačí porozmýšľať a čítať s porozumením že čo som napísala že keď si ty povedala že bohvie aké dôsledky bude mať covid na ľudí do budúcna tak som reagovala že proti vakcíne takisto nevieme nikto nám nedá záruku ani na jedno ani na druhé ☺️☺️☺️ a že preto je to na každom ako sa rozhodne to že si niečo myslíme neznamená že to aj vieme a je to pravda to ukáže čas kto sa správne rozhodol...

@hettinka mne to nevyhladalo (naslo mi iba klinicke studie na lieky) a teda dakujem. Ale inac po precitani je v tomto dokumente zadrhel. Pri takmer kazdom dolezitom odseku stoji, ze nasledky nie su zname, reakcia s inymi liekmi/farmaceutickymi produktami nie je znama a NU su uvedene na cca. 28 000 osob. Cize ergo je to suhlas s NU a je to na vlastnu zodpovednost, kedze vyrobca sam nevie, ake dosledky moze mat jeho "liek". A teraz sa spytam- kolko takych schvalenych lieciv najdete, ze na takmer kazdu polozku ma vyrobca zdokumentovane "neviem odpoved, nepreskumane, netestovane".🤔🤔