Dôverujete vakcíne AstraZeneca?
Ahojte, v pondelok sa mam dat zaockovat Astrou a stale vaham ci mam ist ci nie ci mam dvoverovat tejto vakcine lebo vselico pocujem ze ma potom zle ucinky neviem teras ci je to pravda bojim sa . Co si otom mislite?
@hettinka ako vies ze bez nasledkov?Ja nikoho nepoznam kto by mal zly oriebeh,moj itec umrel ano ale on by unrel aj na chripku pretoze tak na tom bol zle.Ale aj srdciar zo strojcekom,kardiak byvaky alkoholik cukrovkar orezil covid ok a bez naskedkov.
Kolko tych kudi umrie asi ken ti kt su ozaj na tom zle,ale clovek bez diagnoz to vatsinou a teda sa pise ze vatsi polovica orezije bezpriznakovy alebo lahky priebeh.Tito chronicki paciwnti maju ale vatsiu hrozbu to beriem.Ja sa zasa obavam tych nu a to ze ti to moze vyvilat rozne autoimunitne ochirenia.
Naor mne terwz zacali fialoviet orsty na rukach bojims a orave toho autoiminit och cize ja usto sa nedam zaockovat.
@ktochytavzite nechces sa dat, nedaj sa. Každého vec.
@ktochytavzite na SR z 800tisoc infikovaných umrelo 13000. Inak, to ze vy nepoznáte nikoho s ťažkým priebehom je irelevantné, keď máme dáta, kde na miliónoch je dané koľko má ťažký priebeh, koľko umrie a to nehovorím, že ešte netušíme nič o dlhodobých následkoch Covidu. Plus nechám bokom, že kvôli zahltenym nemocniciam sa odkladá iná starostlivosť a žiť s vírusom, proste znamená žiť ako teraz.
@rene007 No s takou epidemiologickou ako ty nie je o čom. Veeelmi trepeš, ale ze velmi...India bola doteraz na tom lepsie ako my v pocte na milion obyvatelov. Vsetci to rozoberali, mysleli, ze preto lebo su menej v uzavretych priestoroch, ale pravda to nebola. Teraz sa im tam rozsiril variant, ktory spojil viac mutacii dohromady, za dnes maju 300-tis. novych.
Vadi ti ist 1x za pol roka k doktorovi na preockovanie, to je akoze obmedzenie slobody?. Tak to ma podrz...obmedzenie slobody kedysi byvalo ineho druhu - napr. ked bola vojnaa nemohla si ani vyjst na ulicu a teba teraz obmedzuje navsteva doktora...teba by som poslala strojom casu do 19. storocia, kde nebolo ockovanie na prave kiahne alebo do Afganistanu, kde este ludia umieraju na obrnu.
Jaj a ked chces tak ja ti napisem aky bol zdravotny srav takych co zomreli na covid co som poznala. 1 zena, 2 muzi vsetko 60-nici ani jeden nemal ziadnu vaznu diagnozu okrem slabej cukrovky v jednom pripade, mohli este 20 rokov zit. 1 zena mala pankreatitidu.
Ja nerozumiem ako moze taketo kraviny napisat niekto aj po roku pandemie, kde uz relevantne informacie o covide nanho aj zo zachoda vyskakuju.
Stavim sa, ze nakoniec sa aj ty das zaockovat - budes musiet - nikoho totizto tvoje amaterske epidemiologicke uvahy nebudu zaujmat. Staci prvy odvazny podnikatel, ktory si vylepi na dvere papier, "zakaz vstupu nezaockovanym" v USA sa uz taki nasli. Letecke spolocnosti, hotely, restiky, zamestnavatelia, dokonca aj niektore krajiny uz toto opatrenie avziuju.
@alby2014 a mooko z tych umretych boli ale chronicki?Viete mi povedat kolko umrelo ludi z plneho zdravia?viete kamaratkin otec s rakovinou okuc umrel na zaoal oluc,ani kivid hi nemusel dorazit
@hiro To je síce pravda ale veľa z tých ľudí zomrelo aj vďaka iným chorobám ktoré mali a korona to iba doťukla takže tak.... Ďalšia vec známi robí v pohrebníctve a videl ako veľa ľuďom do papierov písali príčinu smrti covid a vôbec to tak nebolo lebo sa pýtali rodín či to tam môžu uviesť takže myslím si o tomto svoje že tým štatistikám sa nedá veriť lebo neboli založené na pravde z drvivej väčšiny prípadov....za mňa bohvie čo sa za týmto snažia zakryť nespochybňujem covid pretože sestra mi robí v nemocnici ale vidím čo robia a manipulujú a skrátka tomu neverím covid som prekonala lebo som nemala žiadne vedľajšie ďalšie choroby ktoré by to mohli zhoršiť a očkovať sa nedám je to na každom
@scorpionflower1 3 ľudia nie je štatistická vzorka, tu kde žijem sa vedia podrobná štatistika. Priemerný! vek zomrelých na covid je 81 rokov, 86% zomrelých malo vysoký krvný tlak, 77% malo 3 a viac comorbitities, len 2.5% nemalo žiadne, vo veku do 19 rokov nezomrel nikto, najviac zomrelých je vo vekovej skupine 80+, prestaňte šíriť paniku a prilievať olej do ohňa.
Bezpečnosť vakcín nie je preukázaná a drvivá väčšina ľudí riskuje oveľa viac zaockovanim ako ochorením na covid
dakujem za vela komenty a rady tak som sa nakoniec nato dala mam prvu vakcinu za sebou
@39zlatusik aj ja včera ráno 💪🍀
@scorpionflower1 až k takémuto štádiu to myslím nedospeje, lebo toto čo si tu napísala je diskriminácia, a to veľká...ďalšia vec ani teraz mnohé dovolenkové destinácie povinné očkovanie nevyžadujú lebo ich cestovateľský ruch je natoľko zrujnovaný že melú z posledného..teraz sa to rieši lebo je to tlačené médiami všetkými možnými smermi no časom to bude ako očkovanie proti chrípke,..dáš sa ,nedáš sa, s právneho hľadiska to nieje možné aby zamestnávateľ vyžadoval povinne očkovanie..no samozrejme keď tu bude táto vláda psychopatov dospejeme aj k tomu štádiu...preto hor sa na referendum, predčasné voľby!!! Ja niesom dobytok aby ma tu povinne testovali psími testami a už vôbec nie očkovali vakcinami,ktoré sú v stále len v experimentálnom štádiu , ktoré mnohé štáty aj napriek masívnej kampani zakazujú.
@rene007 zakazuju co, ockovat? ktore poprosim. Pokial viem len Dansko vyradilo vakcinu AZ preto, ze ma kopu Pfizerov a preockovanu kriticku populaciu, Nemecko len urpavilo ockovaciu strategiu, inak nou ockuje a ockuje nou napr, vo velkom FR, UK etc. Cize, kde prestavaju ockvoat, lebo ockuju vsade, kde sa da a vsetkym, cim sa da a je registrovane a schvalene.
Inak napr Cyprus ziada test PCR, alebo ockovanie, Chorvatsko detto. Bude to vsade test, alebo ockovanie.
@sisaka super di to napislaa cize priemerny vek umrtia na koronu je teda 80r?
predne robi sa len panika okolo korony,ja fakt by sim sa skor obavala autoimunit ochoreni kt moze vakcina vyvolat ako nasledkov po korone a to su ake?Strata cuchu?To zasa take vazne nieje.
@scorpionflower1 pankreatitidu?Ale pankreatitida je sama o sebe smrtelna,a ti dvaja 60?nuz ktovie co im aj bolo okrem korony.
@ktochytavzite prosim ta, priemerna sanca, ze umres na Covid nad 65 rokov je od 11 do35% a stupa vekom a chorobami. Choroba je ak vysoky krvny tlak, cukrovka etc. Tebe 65 rokov pride dnes vek na umieranie? Lebo mne 65 rocny clovek pride mlady na smrt. Plus ohrozeni su aj ludia nad 55 s vyssou vahou, cize kazdy kto ma nadvahu, sa ma zahrabat? Moj svokor ma 74, este pred rokom cestoval so svokrou po Andaluzii, chlap, co moze este kludne viac ako 10 rokov kosit s vnukmi travu, ci srobovat srobiky, este sa chce pozriet na Maltu, chceli by sa dozit este jedneho vnucata.
@ktochytavzite britský variant sa vyznačuje tým, že postihuje nižšie vekové kategórie, takže na pľúcnej ventilácii končia aj 40 roční, inak zdraví ľudia. Úžasné, ako to niektoré podceňujete. Vôbec ma neprekvapí, ak tu bude čoskoro tretia vlna. Ľudia sa nechcú očkovať, lebo veria bludom a po uvoľnení opatrení sú plne ulice.
@matabb73 ja sa nejdem urcite iockovat a inak optreni dodrziacame sim stake doma nechodime ani do obchodu akurat na ulici okolo domu a zahrade rusko nenosim,lebo si nemyslim ze je to ochrana kedze sa nakazilo dost ludi kt rusko nosili,ale nemyslim si ze korona je az taky postrach ako sa prezentuje verejnosti,nieje to nic podobne ako mor kedze mor prezilo dost malo ludi.Ale koronu?Koronu oresije vatsia polovica bez priznakov.Abo umreli na nu ludia ale asi tak ako spominala sisaka ci kto ze priemer 80tnici ael ti aj na zaoal pluc umru.
@ktochytavzite .to sa to zdá málo cez 11000 mŕtvych len na Slovensku? Mne je zle, keď toto čítam. Ty si asi nevážiš ľudský život. A nie, neboli to len 80 ročný. Mala by si ísť pomáhať na covidové oddelenie, potom by si možno pochopila aká je to zákerná choroba. Prečítaj si pár príspevkov na FB od MUDr. Milan Kuklovský, je primárnom covidoveho oddelenia v Povazskej Bystrici. Pred Veľkou nocou písal, že z jednej rodiny zomreli na covid tri ženy, babka, mama a dcéra. Po tej najmladšej zostali tri malé deti. Ešte stále sa ti zdá, že je to v pohode?
@danim mne je z toho smutno. Verila som, že sa vďaka očkovaniu z toho dostaneme, ale teraz pochybujem, že sa nám podarí získať kolektívnu imunitu. Z mojej rodiny sa očkujeme všetci, otec je už dávno, on má 81 rokov a my mladší sa tiež postupne dávame. Len takto je to, žiaľ, v málo rodinách.
@matabb73 Doc. Sabaka povedal- skloňuje sa otázka kolektívnej imunity... že kedy... no to je otázne kedy... a či ju vôbec dosiahneme... ( si tak vravím ... no mam dosť ) a dodal.. pravdep sa postupne každý s covid stretne- len je otázne či bude/nebude zaockovany. Aj mne je z toho smutno, ale som rada že ja a moji blízki a kamaráti maju rovnako zodpovedný triezvy pohľad na toto celé a ockuju sa- no a ostatných neriešim- sami si ponesú riziko. Neovplyvním to.
@matabb73 mnohí prekonali aj z môjho okolia a teraz si dali testovať protilátky a sú 0% iný 3% ina 5% čiže nič. Vies koľko ľudí s vedomím mal som covid - zvládol som- potvrdia si svoj naivný názor to je nič- chrániť sa prestanú lebo načo- .... a uvidis ako to dopadne. Dnes som šla peši cez centrum ZA z prace- sánka dole sefe koľko ľudí a respir 1/2- toto bude tsunamy.. nie 3. Vlna 🤷♀️🙈
Jeden z okolia 64 rocnik- chcel.. odkladal že pocka že ina vakcína - nakazil sa a do týždňa mŕtvy. Kadernicka mi hovorila z jej okolia 62 ročný človek za 4 dni mŕtvy. Kamoskina známa po covid z tých liekov cirhoza pečene, kolegynin muž po covid zrazu lieky na vysoký tlak.
Ale vždy bude xy naivných čo aj po roku povie, že chripocka 🙈🙈🙈
@ktochytavzite keď to chytíš a budeš ležať 2 tyz v 40 teplotách a nič nebude zaberať- sa spamatas. Tvoje rozhodnutie. Takých nedotknuteľných nesmrteľných tu bolo.. nech sa paci. Rob ako myslíš.

@malia18 " to ukáže čas kto sa správne rozhodol..." - uz to cas ukazal. Porovnaj si pocty mrtvych ktori zomreli a neboli ockovani vs ti co zomreli na ockovanie. Co si myslis - keby si sa spytala tych milionov mrtvych - keby mali znovu moznost vratit cas - vybrali by si ockovanie alebo by skusili ci by nahodou prezili bez ockovania?